Merhaba sevgili anneler. Oğlum birkaç aylık oldu ancak hala doğum hikayemi yazamadım ancak yazma fırsatım oluyor 😀
Doğum yapacağım gün ( 39+5) sabah hiçbir belirti yoktu. Tek belirti annemin arkadaşının arayıp bugün oğlunuz dünyaya geliyor ben ve kızım rüyamızda gördük demesiydi 😀
Saat 16 gibi hafif karın ağrım başladı. Ama ben üşütmedir böyle doğum sancısı mı olur diye düşündüm. 18e kadar çok hafif devam etti, 18de şiddetlendi ve anneme bu akşam hastaneye gidebiliriz dedim. Annem de doğum öyle çabuk olmaz evde biraz sancını çek hastaneye daha sonra gideriz dedi. Ama 18:30 gibi bacaklarımdan bişey aktığını hissettim ayağa kalktığımda daha da arttı ve anladım ki suyum geliyor. Eşim de trafikte panik yapmasın diye ona birşey dememiştik, neyse suyum gelince eşim de beş dakika sonra eve geldi ve hazırlanıp 19da evden çıktık. Köprü trafiğinde tam 1.5 saat harcadık ve arabada benim sancılarım hem sıklaştı hem de acı vermeye başlamıştı kıvranıyordum ama bir yandan da bildiğim bütün duaları ede ede sonunda hastaneye geldik, saat oldu 20:30. Suyum gelince doktorumu aramıştım, hastaneye git arkadaşlar bana ulaşır demişti çünkü mesai saati bitmişti ve hastanede değildi. Gittiğimde hemen açıklığıma baktılar ve 5 cm olmuştu. Biraz yürüdüm ve ağrılarım daha da arttı, sezeryana alın veya epidural yapın ben dayanamıyorum dedim. O esnada ıkınmam geldi, ebe geldi tekrar kontrol etti ve sakın kalkma dedi beni yatağa sol yanıma yatırdı. Annemlere kızınız doğum yapıyor şimdi normal doğuma alıcaz diye bilgi vermişler ama benim birşeydeb haberim yok. Doktor geldi gel bakalım açıklığın ne durumda dedi beni çatala aldı, hocam kaç cm olmuş diyince tam açıklık doğum yapıyosun bebeğin saçını görüyoruz deid ;) iki ıkınmayla bunu yapabilirsin ama ağrı gelmeden ıkınma ve bağırarak enerjini harcama, büyük tuvaletini yapar gibi ıkın dedi ve çok şükür oğlum iki ıkınmada kucağımdaydı. Dünyanın en en güzel şeyi❤️❤️ Tüm ağrım acım stresim herşeyim bitti, oğlum kucağıma geldiğinde saat 21:25ti. Birkaç dikiş atıldı ama be o esnada ne kesi esnasında ne de doğumdan sonra oturup kalkarken ağrı acı hissetmedim. Doğumum çok hızlı ve kolay oldu, benim sonraki sürecim biraz zorluydu. Doğum sonrası plesantam ayrılmadı ve doğum sonrası kanama dedikleri ve az kişide görülen kanamayı yaşadım. Acilen doğumhanede ameliyata alındım ve plasentam çıkarıldı. Tabi o kadar kan kaybettim ki iki ünite kan takviyesi aldım, 14 olan hemoglobinim 5e düştü. Üç gece hastanede kaldım kan sulandırıcı iğneler yaptım göbeğimden ve şükür ki bugüne geldik. Allah tüm anneleri evlatlarına sağlıkla kavuştursun inşallah. Uzun oldu hakkınızı helal edin 💕