Evet kizlar bende burda dogum hikayeleri okuyordum bir yandan da calisiyordum ozel ders veriyor derslere gidiyor o yuzden dogumla ilgili hic bir egitime katilamiyordum. Daha erken 36-37 de nefes egzersizleri izlerim falan diyordumm. Benim hikayem biraz uzun olucak ama soyle basladi.
Pazartesi muayeneye geldim 34+2 bebegimm 2275 gram haftasi ile uyumlu suyu guzel hersey yolunda dedi doktor. Bizde bebis biraz daha kilo alsin diye butun cerez meyve saglikli ne varsa eve giderken aldik dedik 100-200 gr geride bebek sanirim kilo aldiralim. o aksam esimle baya guzel beslendik :) tabi ben geceleri 5 saat uyuyorum en fazla ve o surede 5 kere de wc gidiyorum. Gunde de 10.000 adim en az yuruyorum doktorum yuru dogumun kolay olur dedigi icin. Ne sancim ne baska bir agrim gobegim buyumesine ragmen baska hicbir hamilelik sorunum yok he bir kasinti var gobegimde tek. 12 kg aldim.
O gece wc de tuvaletimi yaptim kalktim sonra tam temizlenirken bacaklarima su geldi yere falan bosaldi. Yarim cay bardagina yakin. Herseyim cok normal hftamda 34+2 ihtimal veremiyorum ne sanci ne baska birsey. Gece yarim saat kendimi dinledim birsey yok uyudum. Sandim ki idrarimi tam bitirmeden kalktim kacirdim. Sabahta su gelmeye devam etti idrar kaciriyorum sandim heralde enfeksiyonum cok diye dusundum internette de idrar kacirma sebebi enfeksiyon yaziyordu benimde akintim artmisti son zamanlar. Sonra dersimi yaptim diger derse gidicemm esime dedim ben idrarimi tutamiyorum ama acaba bebekten mi geliyor bu su napsak daha dun gittik dedim. Gel gidelim dedi. Biz gittik doktora doktor once ultrason bakti suyu iyi dedi. Sonra turnusol kagidi ve alttan muayane ile rahim agzin kisalmis gelende bebegin suyundan dedi. Seni hemen yatiralim ciger gelistiricilerini yapalim 1-2 gune dogumu baslatalim dedi. Ben agliyorum tabi sok ne dogumu daha bebek cok kucuk ben pskolojik hazir degilim. 37-38 i bekletemeyiz mi durduramayiz mi dogumu dedim. Yok durduramayiz cunku dogumu biz baslaticaz zaten dedi. Cantami da yeni hazirlamistim esim eve gitti aldi geldi anneleri aradi getirdi onlari da herkes saskin. Bana ciger gelistiricinin ilk dozu sali gunu 2 de yapildi. Doktor giderken ciger gelistiricinin 2. Dozu gece 2 de yapilcak, carsamba aksami en gec persembe sabahi dogum baslicak dedi. O gun gene bebek kg alsin dye hastanede meyve kuruyemis falan yedim kac gr alsa kardir diye. Aksam annemleri eve gonderdim 11-12 de gittiler dedim siz gidin evde dinlenin yarin oglen gelim daha 1 gun var doguma enerji toplayin. Aileler gece gitti biz esimle kaldik odada. Aileler gittikten 1 saat sonra hemsire geldi bana onluk giydirdi dedi serum verilcekmis. Sasirdim benim ilaclarda antibiyotik ve ciger gelistirici vardi. Sonra bes dk sonra suni sanciyi getirdi baska bir hemsire. Dedim noluyoruz benim dogumum yarin en erken ciger gelistirici ignem var. bana dediler ki doktorun dogumu baslatalim dedi. Nasil yani hazir degilim durun olamaz falan diyorum. hemen baslamaz zaten belli olmaz bir konus doktorunla istersen dediler. Dr aradim doktor bana mervecim ben eve gelince arastirdim ve hocama da danistim. 34 hafta ciger gelisimi icin tek doz yeter. Anneden su siziyorsa bebege de enfeksiyon gecme riski cok yuksek. Hemen alin bebegi dogumu baslatin dedi. Tek doz ciger gelistirici yeteri olucak. Baslatalim sen hic merak etme falan dedi. Bende dedim ailelerimi cagirmiyorim soylemiyorum panik olmasinlar esimle kaliyim odada dedim.Doktorda bencede oyle yap daha iyi yonetirsin kalabalik olmasin dedi. Bana gece 1 de suni basladilar ama gece 4 e kadar suni sanci neredeyse hic akmadi heralde orda hemsire elimdeki damar yoluna getiremedi. 4 te dozu arttirmaya gelen hemsire gittikten sonra sancilarim bir anda basladi. 3-4 dk da bir ile basladi 25-50-75-100 bu sancilari gordum surekli. Surec cok hizli gelisti 4ten 6ya kadar sancilarim 1.5 dakikada 1 e dustu ve dayanamadim. Esimle ikimiziz sanci gelnce nasil nefes alcagmi dahi bilmiyorum. Hemen epidural istedim yapcak doktor da yemek yiyormus brazdan seni dogumhaneye aliriz epiduralini yapar acikligina bakariz dediler. 6.05!gibi dogumhaneye ciktim 6.15epiduralin dozunu yaptilar bana ilk doz cok etki etmedi hafifti sanirim sancilarim cok yuksekti. 6.30
diger doz yapildi o etki etti. Acilmaya sonra baktilar epiduralden sonra o yuzden hic canm yakmadi ebe aciklik cok iyi 1 saate dogurursun sen dedi. 1 saat sonra da tam aciklik dediler doktoru aradilar. doktor da yirmi dk yarim saate gelicem dedi ama o ara epiduralin etkisi gecti bende hem sanci hem ikinma istegi deli gibi. Dedim bir doz daha yapin dayanamiyorum. Allahtan yaptilar ve doktor gelince anca etkisi baslamisti zaten. Doktor da dogumu baslatmadi cocuk doktorunu bekledi bebis kucuk oldugundan o ara beklerken cok rahattim Epiduralden. Bana nasil ikinmam gerektigini anlattilar. ebelerim doktorum cok iyiydi. Bebek yukarda oldugundan cok ikindim 8-9 ikinmaya dogurdum heralde. Ama sureci cok iyi yonettiler
doktor kesi atmicam demisti muhtemelen bebek cikarken yirtti birkac icten dikisim var gozukmuyor acimiyor da hic. Kolay dogumumu bol yurumeye borcluyum son bir ay her gun 1.5 saat yurudum.
erken dogumumum sebebi bilinmiyor ama kanim
9 civariydi basindan beri akdeniz anemisi tasiyiciligi o yuzden olabilir. Bende 36 haftalik dogmusum erken. Bebegim 2575 gr 47 cm
dogdu.
2 Gun once 2275 olculmustu. Cok sukur rabbime cigerleri iyi suan kuvozde cunku benim suyum dogumdan iki gun once gelmis oldugu icin enfeksiyon var mi yok mu arastirilip birkac gun test yapilcak. Testler disinda bir sorunu yok insallah hepsi temiz cikarsa 4 gun sonra alcaz bebegimizi. Bu da benim hiphizli herkesi sasirtan dogumum. Dogum cok kolaymis dedimm dogum bter btmez tsk ettim doktoruma hemsirelerime. Ama suan tek sorumum hamilelikte cikan ve dogumda
cosan hemoroidim. Ondan baska agrim yok onu da halledersem sukur cok iyiyim 🙏🏻
dogumum da izmir cinarli hastanesi. Yemekler disinda cok memmum kaldik ilgiden ve bakimdan. Yemekler tatsiz lezzetsiz sadece :)