Herkese merhaba. Ben 32 haftalık hamileyim. Allah izin verir de bir aksilik çıkmaz ise normal doğum yapmak istiyorum. Doktorumla dünkü kontrolde konuştuğumda normal doğuma uygun olduğumu söyledi. Buraya kadar sıkıntı yok ama doğuma eşimin girmek istediğini söylediğimde eşleri doğuma almıyoruz ortama ve görüntüye dayanamayabilir dedi. Eşim için hiçbir sıkıntı yok ikimizde çok istiyoruz doğuma girmesini ama doktor alay eder gibi ciddiye almadı pek. Bir de herhangi bir sıkıntı yoksa doğum olduğunda bebeğimin hemen kucağıma verilmesini(ten tene temas) ve geç klempleme yapılmasını(1-2 dk kadar, faydalarını googleden aratabilirsiniz) istediğimi söyledim. Ancak doktorum bunlara da alaycı bir tavırla yaklaştı. Yani bu isteklerime saygı gösterecek mi bilmiyorum. Yaşadığım yerde de fazla doktor seçeceğim olmadığı için kolay kolay doktor değiştirmek de istemiyorum. Ama Doğumla ilgili taleplerimizi uygulamaları konusunda yapabileceğimiz birşey var mı merak ediyorum? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bir de Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşıyoruz. Aynı ilde Doğum yapacak olan varsa hangi hastaneyi ve doktoru tercih ettiniz acaba? 😊