Kızlar merhaba öncelikle Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin evlat sahibi olmak isteyenlerin de Allah kucağını doldursun. 💜💜
Başından beri çok şükür ki sorunsuz bir hamilelik yaşadım tabi ki son trimestere girene kadar artık çok yoruluyordum normalde hareketli olan biri olarak hareketlerimin kısıtlanması uykusuzluk gece yarım saatte bir tuvalet molası benim için çok bezdirici olmuştu. 35. Haftadan itibaren nst ye giriyordum 35 haftalıkken normal doğum sancılarım çıkmıştı ve erken olduğu için doktorum ilaçlarla durdurmuştu bir haftayı dinlenerek geçirdim. 36 haftadan sonra doktorum doğurabilirsin demişti . Bende zaten hamileliğimin başından sonuna kadar pilates yoga yapıyordum doğumum kolay olsun diye ama gel gör ki hiç açılmam olmamıştı her hafta kontrolden hayal kırıklığıyla dönüyordum 😏39.haftada kontrole gittiğimde önce nst ye girdim bebeğimin hareketleri çok yavaştı kalp atışları da düşüktü sonuçları alıp doktorumun yanına gittiğimde bebeğin sıvısının rengi değişmiş kaka yapmış olabilir demesiyle beni korku sarmaya başladı ve tekrar nst ye girmemi istedi eğer bebeğin hareketleri ve kalp atışları değişmediyse sezeryana alınacaktım. Nst ye girdiğimde korkudan titremeye başladım 10 dakikanın sonunda mide bulantısından bütün kabloları söküp kendimi lavaboya zor attım ve artık son kontroller yapıldı çatı muayenesi sonucu açılma olmamasından ötürü doktorum acil sezeryan kararı verdi. Eşimle ben ameliyatın akşam olmasını istedik , akşam saat 10 da geldik doktorum bana spinal mi genel mi olmak istediğimi sordu bende doktoruma bıraktım iyiki de doktorumu dinlemiştim bana migrenimin olup olmadığını sordu migrenim var dediğimde spinalde çok fazla baş ağrısı çekeceğimi genel olmamı önerdi bende genel oldum . Akşam saat 22:55 de ameliyathaneye girmiştim 23:10 da güzel kızım dünyaya gelmişti . Bende 23:35 de odama çıkarılmıştım . Bebek hemşiresi bebeğimi kimseye vermemişti yarı baygındım ama odaya çıktığımda benim kollarıma verdi. Şimdi 15 günlük olduk bile Annelik dünyanın en güzel şeyi. Herkese dua ettim Allah isteyen herkese nasip etsin.
Tavsiye verecek olursam ,
sakın sezaryenden korkmayın ben korkuyordum ama hiç öyle değilmiş burada okuyordum ilk ayağa kalkma kötü diye hemşire beni odama geçtikten 2 saat sonra ayağa kaldırdı ben direk karşıya baktım 3 adım attım oturttu beni ve ben hemşireye bu mu ilk yürüyüş dediğimde evet dedi çok kolay kızlar sakın gözünüz korkmasın. Zaten ilk kalkıştan sonra göbeğinizi tutup yavaş yavaş yürüyün sabaha kadar ben gayet iyi olmuştum bulunduğum katta ki herkes beni normal doğurdu zannediyordu.
Depend almıştım ama hemşireler kullandırtmadı dikişlerime zarar verir diye bende normal ped kullandım zaten çok kanamam yoktu.
Annem kendime gelir gelmez karnımı sardı ince bir tülbentle şu an 15 günlük anneyim sıfır göbek 😀
Migreniniz varsa genel anestezi ile olun. Sütünüzün gelmesi için hemen bebeğinizi emzirmeye başlayın ve unutmayın herşeyden önce sütünüze siz inanın herşey beyinde bitiyor.
Doğumda tek canımı acıtan şey sonda oldu o da çişimi yaptığıma rağmen yaptığıma ikna olmuyordum ondan sebep. Unutmayın kızlar size muhtaç küçücük bir kalp bekliyor bu yüzden gerek vajinal gerek ise sezeryan doğumdan asla korkmayın ben şu an bütün işlerimi kendim yapıyorum. Hepiniz Allah a emanet olun sorularınız varsa cevaplarım 💜💜😌