Merhaba, ayrıntılı ultrasonda bana da doktor aynısını söyledi. 22+1 de gitmiştim. Ultrasonda bakan doktor kalbınde parlak nokta var kireçlenme diyoruz buna dedı. Onemsız bısey dedı. Internetten acıp bakmayın bıle, gunde 10 hasta gelıyosa 7 sınde cıkıyo bu, dogumdan bı hafta sknra gecmıs olur dedı. Takıplı kadın dogum doktoruma sonucu goturup gosterdım. Bununla ılgılı daha oncesınde bısey soylemısmıydom sana dıye sordu bende hayır dedım. Cok belırgın parlak nokta, bunu gormemıs olma ıhtımalım yok, demekkı yenı cıkmıs, takıp edecegız bunu dedı. Kuculebılır de buyuyebılır de yanında baskalarıda cıkabılır dedı. Tek basına olması bı anlam ıfade etmez dedı. Daha sonra ablamın doktoruna sordurduk ne bu dıye. Oda bıze korkulcak bısey yok doktorunuz sıze dogru bılgı vermemıs bu aslında cocugun goz rengı gbı dogum lekesı gıbı benının olması gbı kalıcı degısmeyen bısey. Saglıgıyla ılgısı olmayan bısey dedı. Bende ablamın doktoruna ınandım kendı doktorum uydurdu bısıler dıye dusundum. Gecen gun cok hasta oldugumdan acıle gıttım oradakı kadın dogumcu cocuguma bakarken ona sordum bu parlak noktayı oda evet var dedı. Bu down sendromunun bır belırtısı dedı ama 2 li ve 3 lü taramalarınız temız cıktıysa bunu cok onemsemıyoruz dedı. Onemlı olan bızım ıcın taramalar dedı. Takıplı doktorunuz bunu takıp eder zaten dedı. Kendı doktorum dogru soyluyormus meger. Benım taramalarım temız cıktı ense kalınlıgı burun yapısı vs temız cıktı oyuden parlak noktayı cok onemsemedım.