Merhaba güzel anneler hikayem uzun olacak biraz ama benim gibi bu süreçten geçen anneler varsa onlarada umut olmak adına yazacağım aslında şimdi gelelim hikayeme..
Sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrenmem başlayan hikayem yalnızca kalpte görülen parlaklıkla 30.haftaya kadar sorunsuz ilerledi. 30.haftada doktorum bebeğimin kol ve bacak uzunluğunu 2 hafta kısa ölçtü radyoloji ye yönlendirdi. Radyoloji de bu fark 4 hafta olarak saptandı ve doktorum perinatoloji takibinde olmam gerektiğini bebeğim de bir problem olabileceğini belkide 3.basamak küvez gerekebileceğini bu sebepten tam teşekküllü bir hastaneye gitmemi söyledi. Tabi duyduklarım karşısında şok geçirmiştim atlatmam oldukça zor oldu. Sonrasında kordosentez önerdiler bebeğimin down sendromlu olabileceğini, cücelik veya iskelet sistemi ile ilgili bir hastalığı olabileceğini söylediler. Sonrasında(İzmirde yaşıyorum) ve güvendiğim özel muayenanesi olan bir perinatologa gittik. Doktor bey yaklaşık bir saat inceledi ve farkı sadece 1hafta saptadı. Bebeğimin yüksek ihtimal yapısal bir özellik olarak minyon olacağını boyununda doğduğunda 50cm olacağını söyledi. Ayrıca ultrosanların yurt dışında yapıldığını Türk insanının bacak boyunun zaten kısa olduğunuda ekledi. Bu açıklamalar biraz daha bizi rahatlamış olsada hep korku ile gidiyordum muayenelere. Sonrasında 9 Eylül üniversite hastanesine sevk oldum ve riskli gebelik takibine başladım.Fark 37 ye kadar 3-4 hafta olarak seyrederken 37de 2 hafta olarak saptandı. Artık doğumu bekleyecektik doğunca göreceğiz diyordu doktorum.ve 38. Haftaya kadar geldik bu şekilde hiç sancım çıkmıyordu yalnızca bel ağrım oluyordu 38+2 de evimi temizledim çok yoruldum ve aşırı bel ağrım oldu. Son 4 gündür adaçayı ıhlamur içmeye başlamıştım.Ve Temizlikten sonraki gün ikindi namazı kılarken bir anda karnıma bir ağrı girdi pıt diye bir sesin gelmesi ile suyum gelmeye başlamıştı. Hemen banyoya koştum bir havlu koyup bekledim şeffaftı havlu sırılsıklam olunca ikinciyi koydum beklemeye başladım. Biraz daha azalınca annemi ve eşimi arayıp haber verdim onlar gelene kadarda duşa girdim belime sıcak su tuttum ama hiç sancım ağrım yoktu. Çıkmadan Meryem ana otunuda suya koydum ve 18.00 hastaneye yatışım yapıldı. 1cm açıklık vardı 3050grm bebeğin kilosu dediler. 21.00 kadar
Nstye bağlı sancı bekledik sancım çıkmayınca suni sancı ya başladılar. 2ye kadar biraz daha dayanılır gibiydi daha 3cmdeydim ve nstye bağlı sancı çekmek gerçekten çok zordu. Çok kustum ve lavman yaptılar tuvaletede kalkamıyordum artık. Arada yataktan inip eğilip kalkıyordum ama nst kayıyordu hemen yatağa geri çıkıyordum. Saat 4.30 gibi sancılar iyice dayanılmaz oldu eşimi arayıp beni götürmesini epidüral istediğimi yada beni sezaryene almalarını istediğimi söyledim. Sancım çok fazlaydı ama açılma yavaştı bu açılma hızı ile ertesi güne kadar ağrı çekeceğimi düşünüyordum. Eşim tüm özel hastaneleri aradı doktor bir özel hastane bulmadan ve kendiside görüşmeden çıkışını yapamayacağımı söyledi ve sonuç hiç birer beni kabul etmemişti. Doktorum çok iyiydi Allah ondan razı olsun sabah anestezi doktoru gelsin epidüral yapacağını söyledi ben sancıdan duramayınca açıklığa baktı 8cm dedi hemen yatağı hazırlamaya başladılar ıkınman geldikçe ıkım dediler ıkındıkça ıkındım tam açıklık oldu 10 dk içinde ve 4ıkınmada bebeğim içimden kaydı gitti doğar doğmaz direk incelemeye aldılar dikişim atıldı getirdiler. Doktorum çıksaydın yolda doğacakmış görüyormusun dedi. Bebeğim sağlıkla doğdu çok şükür 2840gr 50 cm. Dikişim çok az sonrasında acısını bile pek hissetmedim. Hastane için ise depend gerçekten hayat kurtarıcı 68 kilo ile doğuma girdim m beden tam oldu ama bence l si daha rahat olurdu. Gecelik normal doğum için kullanışlı değil ben pijama ile daha, çok rahat ettim. Ayrıca pijamanın önü tek düğmeli değilde sağ ve soldan çift düğmeli olanlardan olsun emzirme de rahatlık açısından. Ben bebeğim memeyi de almak istemeyince atletle falan emzirdim baya savaştık memede. Buraya kadar hikayemi olmayan herkese sonsuz teşekkürler biz bir haftalık olduk bile darısı isteyen herkesin başına inş sağlıkla kavuşun yavrularınıza.. 😊🙏