Merve1643 Kızlar doktorum PLT yani kanı pıhtılaşmasını saglayan maddenin bendeki oranın çok düşük olduğunu söyledi 38.haftdayım hemotoloji olan bir hastanede dogumun uygun olacagını soyledi siz ne düşünürsünüz anlayan var mı?
Bayaz1995 Merve1643 plt düşük olunca kanama gibi sorunlariniz olabilir yani kaninizin pihtalaşması az.bunun icin size kan takviyesi yapa bilirler kanama riskinize karşi ama bence korkulacak bi durum değil,plt nin yüksek olmasi daha tehlikeli pihti ata bilir
Sevdiss_17 Merve1643 meraba ben ilk ogrendigimde 700 kusurdeydi korkuttular tam olarak nasil bi zarar verdigini bile soylemediler ankarada oturuyodum diskapi hastanesine gittim hemotoliji bolumune orda bakildi hastane hatasaymis yanlis olculmis istiyosaniz tekrat baktirin birde benim doktorum cok yuksekde oturmamiz bile bunu etkiliyomus dedi yada sigara icmek bence korkmayin sizin icin tehlikeli olabilir ama gerekli onlemler alininca bisey olmaz allahin izniyle
Merve1643 Busratm 75 bin cıktı en son sorun teskıl eder mı doktor korkuttu bıraz bulunduğum sehirde kan yokmus bırde oda sıkıntılı
Merve1643 Sevdiss_17 öylemi bende devlet hastanesinde sayım yaptırdım ayrıca kan sayımı 130 140 Bın cıvarı sıkntı olmaz dedıler ama gıttm hastanede sonraki hafta 75 Bın yanı düşük bir değer normalde 150 Bın olması gerekirmiş alt sınır olarak benımkı rısklı Bır durumda ama 75 Bın nasl sonuc do gurur bılmıorum gercekten
Bayaz1995 Merve1643 normalda 150-400arasi olmali sizde 75yani az evet doktorunuz buna uygun tedavi yapmali size,yuksek olunca trombosti kan sulandirici ilac kullaniyorlar pihti karsini almak icin,az olunca trombosit vuruluyor yada kan deger kalksin diye
Busratm Merve1643 100 bin in altına riskli gözüyle bakılır. Doktorunuzun dediği gibi yapın siz. İnşallah sıkıntı yaşamazsınız. Yakınınızda sizin kan grubunuzdan olan tanıdıklarınız varsa sorun olmaz.
Sevdiss_17 Merve1643canim benim sadeve 700 cikmisti binli bi sekilde cikarmi sonuc cuniu her baktirdigimda 400 falan cikiyo hatta gecen ay baktirdim en yuksek 400 lu biseydi bence bi hata var nasil 75 bin olut varsa sonuc kagidin atarmisin
Sevdiss_17 Em dusuk 150 en yuksek 400 olurmus plt 75 bin ise cok yuksek 75 ise dusuk ama korkulacak bisey olacagini sanmiyorum eger atarsan somuc akgidini benim kuzenim biyolog ona atarim yorumlar
Merve1643 Sevdiss_17 75 demek istedim cnm referans aralıgı nın altında yanı daha oncekı degerım 104 en son 75 cıktı
Merve1643 Bayaz1995 trombosit getrtelım dıe söyledi ya da hemotoloji olan Bır hastanede doğum yap dedı 75 rısklı bir değer sanırım tabi Allah bılır herşeyi hepmız saglıcakla kavusalm ıns