deletedmom2626 Kzlar bilmediğim için soruyorm 23 haftalığım daha bakıyorm Herkes alttan muayene oldum diyor. O neden peki
Aras-Altay deletedmom2626 normal doğum olacaksa eğer açıklık var mı yok mu diye bakılıyor 37 haftadan sonra benimde ilk gebeliğim 36 haftalığım şuan normal doğum gözüküyor henüz daha bakılmadım
Gulbebek deletedmom2626 acil bir durumun olursa açılma var mı diye bakıyorlar, her şey normalde 37. Haftada çatı muayenesi için yapıyorlar normal doğuma uygun musun diye. Bunlar dışında da kokulu akıntı vs olursa enfeksiyon var mı yok mu diye bakılabiliyor alttan.
Tuuce7 deletedmom2626 Canım normal doğuma uygun musun diye bakıyorlar. Tabii eğer normal doğum yoksa bakmayacaktır. Bu arada korkma, bazısı acıyormuş bazısı acımıyor diyor. Ben de 38 deyim 2 kere oldum. İlkinde kendimi o kadar germişim ki zor oldu doktor da gelecek hafta yeniden yapacağım alışman için dedi ve ikincisi daha kolaydı gerçekten. Dedi ki normal doğumda doğum zamanında 10 kere git gel bunu yapacağız.
Akyuz61 deletedmom2626 çatın normal doğum için müsait mi değil mi ona bakıyorlar canım. Benim doktorum bakmadı ama 39+1’de doğum yaptım. Sancıyla hastaneye gittiğimde baktılar açılma varmı diye sadece 🤗
deletedmom2626 Akyuz61 eller bakılıyor dimi. Ebelermi bakıyor. Nasıl anlıyorlar 3 5 6 cm açıklık vs die. Makina falan mı tutuluyor
zntrkn deletedmom2626 canım bende hemşireyim parmaklarla bakılıyor. İşaret ve orta parmağını birleştir,makas gibi olsun. Yavaş yavaş açmaya başlarsan cm göre açılım hesaplıyorlar. Dışardan görmen için böyle tarif ettim
Akyuz61 deletedmom2626 hayır canım elle bakılıyor. İki parmakla bakılıyor. Doktor çatı muayenesi yapıyorsa eğer doktorun bakar. Ama benim gibi sancıyla gidersen ebe bakar cnm
Tuuce7 deletedmom2626 Yok yok kendini böyle etkileme. Zaten görmüyorsun sadece hissediyorsun , hem doğum da böyle bişey. Kendine tabu haline getirme :) bunu diyen ben de lavmandan korkuyorum 🤦♀️
Bellazarea Ben son haftalarda alttan muayene oldum baya, kendimi sıktığım için baya acılı oluyordu...Kendini bırakınca hissedilmiyor acı, sırf ilerki günlerde acımaması için perine masajına başlayacağım
Tuuce7 deletedmom2626 ben de hamilelik sonrası öğrendim. Doğum yapan arkadaşlarıma sordum o en kolayı korkma dediler ama yok olmuyor korkuyorum , neyse ne olduğunu burdan yazmayayım da netten bak 😒 ya da şimdilik bakma canım ya. Doğumun şekli netleşsin öyle bak. Zaten normal doğumda yapılıyor sezaryende yapılmıyor
hunilimom deletedmom2626 haftan daha çok küçük hiç korkutma kendini canım keyfini çıkar hamileliğin yorumları okudum o yüzden açıklama yapmıyorum zaten hermes yazmış ❤