Merhaba anneler🙋🏻♀️ Süt kuzumu kucağıma aldım sizlerle hikayemi paylaşmak istedim😊
23 Aralık'ta 40. Haftamı bitirmiş ama hiç bir hareket olmayan durumda kontrole gitmiştim.bebeğim tersti Son 1 haftadır sürekli kasılmalar ve 15-20 dk boyunca süren 100e vuran sancılara rağmen Doktorum sadece 2 cm açıklık olduğunu ama bebeğin çok yukarıda olduğunu söyledi. Zaten bu kız benim ciğerimde oturuyor doktor bey diye serzenişte bulunuyordum😊 “Suni ile başlatamaz mıyız?” Diye sorduğumda ise ters olduğunu hatırlatıp normal mümkün görünmüyor dedi, ben de artık pes ettim ve ertesi gün sezeryan için saat belirledik.
Sabah 07.50 de hastanedeydim, kan verdim önlük ve varis çorabı giydirdiler ameliyathaneye alındım. Sezeryan kararı o kadar hızlı alındı ki genel mi spinal mi epidural mi ne olacak bilmiyordum bile 🤷🏻♀️ Doktoruma çok güvenirim bu arada, gerçekten mükemmel sakin, süreci eksiksiz yürüten bir doktordu. epidural yapacağız dediğinde Sedyeye yan oturup bir yastığa sarıldım, biri omuzlarımdan tuttu hareket etmemem için ve belime bir katater takıldı.( bu katater doğumdan sonra 1 gün boyunca belimde kaldı ve ağrı kesici gönderdi bu sayede o süreci de kuş gibi geçirdim) bir dk içinde bacaklarım ısındı ve hissizleşti, o sırada eşimi içeri aldılar. Gayet güzel başlamıştık,çekiştirmeleri hissetmeye başladım bir ara doktorum örtünün üzerinden bana bakıp “hissetmiyorsun değil mi?” dedi, orada bir panikledim açıkçası “hissetmiyorum,hissetmem mi gerekiyor?” diye sordum, gerçekten çok yukarıdaymış asla pozisyon almamış doktorum da şaşırmıştı, bildiğiniz Kaburgamın altından çekiştirdiklerini hissettim ama korkmayın asla acı yoktu😊 gösterdiler sonrasında yanağıma koydular pespembe mis kokulu kızımı🥺 eşimle hüngür hüngür ağladık. Bebeğimin kontrolleri çocuk doktoru tarafından yapılırken eşimi dışarı çıkardılar ve dikmeye başladılar. Ardından kızım da bebek odasına gitti. Dikişim yapılırken bir koku duydum, lazerle yapıştırmışlar üzerine bir bant yapıştırdılar ve beni de odama gönderdiler.
- 1 gün boyunca kataterden ağrı kesici aldığım için ağrım yok gibi birşeydi, yine 1 gün sonda ve bir kaç serum takılı kaldı. Öğleden sonra ve akşam olmak üzere hemşireler hepsini çıkarıp 2 kez yürüttü beni başım dönmedi midem bulanmadı hatta oturmak tekrar taktırmak istemedim 1 günde olsa sürekli yatmak benim için en zor kısmıydı.
- ertesi gün hepsi çıkarıldı ve oh dedim, bu esnada hastanem her öğünde sürekli kompostolar verdiğinden gazım da çok kolay çıktı, tuvalete de çok rahat gittim.
- İlk 2 gün emzirmek biraz zorluydu ama zaten günümü doldurduğumdan sütüm de hemen geldi bebeğimi bol bol emzirdim.
- toplamda 20 kg ile doğuma girmiştim ama 4. Ayın sonundan beri çok fazla ödemim olduğunu konuşuyorduk doktorumla, ilk hafta 12, 10. Gün 15 kg’ı gitti💁🏻♀️ Şu an 25. Günüm, 2 kg fazlayım hamile kaldığım kilodan😊
-canım kızım şu an yanımda uyuyor,göğsümden hiç ayrılmak istemiyor ağladığında memede susuyor öyle masum öyle güzel ki🥺 elimden gelen herşeyi yapıyorum rahat ve mutlu bir bebek olsun diye. Bambaşka bir sevgi bambaşka bir duyguymuş. Annelik bitmeyen bir vicdan sızısı gibi birazda ,iyi mi yaptım doğru mu yaptım karnı tok mu gazı mı var , uykusunu aldı mı diye göz göze günlerimiz geçiyor 🤗 bekleyen herkes inşallah sağlıkla kucağına alsın kuzusunu, isteyen herkese rabbim nasip etsin🙏🏻