Herkese selam...
Tam 41 hafta bekledim meleğimi, simdi karsımda uyuyor.. Hala rüyada gibiyim🙏
Son gün bile, bırakın son günü ada'yı doğurdugum dakikadan bir dakika önce bile sanki asla doğuramayacakmısım, hep orda kalıcakmıs gibi hissediyodum kızlar.. Doğumun her türlüsünden korkuyodum ama kendimi kadere teslim etmiştim. Kızım nasıl isterse öyle gelsin demiştim. Gönlümden elbette normal geciyodu, 41e kadar bu yüzdrn beklemiştil zaten.. Ama son ama kadar hem suyumuz hem kalp atışlarımız hem kordonumuz sağlamdaydı.. Eger rn ufak bi risk olsaydı ve doktorum cansu sezeryan deseydi anında yatardım o masaya. Beni o kadar güzel yönlendirdi her muayenede o kadar güzel yüreklendirdi ki bu sebeple en buyuk tesekkürüm canım hocama. Agavni tezenli nergis 🙏
Gelelim hadiseye teyzeler🐣
17 ocak cuma günü sabah 7.35te regli sancısına benzer bir sancıyla uyandım. Ki benim reglim normalde cok siddetli gecer. Bu da onun gibiydi ama bi tık daha güçlü.. Aklıma geldi, acaba minnoş mu geliyo dedim ama o kadar uzun gelmişti ki bana 41 hafta, ve daha once hiç bi sancım olmamıstı, yalancı bile... Ama konduramadım. Neyse bu arada kasılmalar güçleniyordu. Aralıklar 7, 10,6,8 dakikada bir filandı. 1 dakika da ya sürüyor ya sürmüyordu. Sonra ben yatamadım tabi, minnoşu hareketlendireyim bari dedim, hurma yedim sut içtim ama tabi agrılar devam.. Doğru duşa gittim,kızlar duş inanılmaz rahatlatıyor. En iyi yontem duş. Bakın deneyin, inanın çok iyi gelecek. Her neyse bu arada daha once nisanım gelmişti ama kansızdı, bu kez miktarca daha fazla ve kahverengili nişanım geldi.. Doktoruma haber verdim, aralıkları söyledim, birlikte takipteydik. Sonra tabi ben gün içinde rutin işlerime devam ettim. Camaşır yıkadım, astım, yemek yaptım, bi duşa daha girdim, agrı geldiğinde Pilates topuna oturdım derken aksam oldu esim geldi yemek yendi bulaşık yıkandı.. Her sey gayet rutin. Ben aslında baya doğum sancısı cekerken vaktimi evde geçirmişim ama haberim yok 😂 bu arada hep bunu istemiştim. Allahım dedim nolur suyum gelip de gitmiyim hastaneye, agrı gelsin acılmam olsun evde vakit geçireyim finalde gideyim dedim.. Çok sükür rabbime🙏
Saatlerimiz 11i gösterdiğinde benim agrılarım daha dayanılmaz oldu. Maks 3 dakikada bir geliyor (arada 2 dakikada ara bir bucuk dakikada) Bir dakila civarı kilitliyor ve gidiyordu. Normaldr ben o kadar pimpirikliyimdir ki coktaan hocam hastameye gecelim diye doktoru aramıştım ama kafamı bulandıran herkesten duydugum o 5 dkda 1 olayının olmamasıydı. Evet 5ten daha az dakikada geliyodu sancı ama düzensizdi. Bi 2 bi 3 bi 4..finalde saat 11e doğru doktoruma yazdım, hatta yazmadım direk kasılma sürelerimin ekran görüntüsünü attım. Mümkün olduğunca evde kalmak istiyodum ama bi yandan da ya bi aksilik olursa diye endseleniyodum. Finalde hastaneye gidilmesine karar verdik. Hiçbi sey yoksa da nst dinler döneriz dedik. Hastanemize gittik,doktprum haber vermiş gideceğimi bilgileri vardı hemen doğumhaneye alındım ebe tarafından muayenem yapıldı ve saka gibi 5 cm acılmam vardı. Hemen yatıyoruz dedik 🙏 saat 1de yatış yapıldı ailelere haber verildi. Ailemiz o kadar heyecanlıydı ki, doğumhane kapısında, odada, gece1den sabah saat 8e kadar beklediler.. Biraz kalabalıklardı, 15 20 kadar kişi.. Normalde hiç istemezdim ama o ona o ona derken gelmişler yine de allah razı olsun. Onlar odada ben doğumhanede cektim allahtan sancıyı. Kızlar ebe 15 20 dkda bir muayene ediyor, sancılar artıyor derken o kadar insanın içinde bu stresi cekemezdim. Allahtan ebemiz de bunu ve benim stresimi anladı ve beni doğumhanede takip etti. Saat birden 9a kadar doğumhanede ve koridorda kaldım. Yanıma sadece esimi aldı sükürler olsun. Ben epidural istedim, epidural yapıldı, sancılar ilerledi derken ebe açılmam hızlansın diye suyumu patlattı. Bu arada epiduralin süresi bende maks 3 saat kaldı. Sonra yeniledik. Cünkü finalde agrım inanılmaz arttı ve biz doktorumla konusup epidural planladık. Finalde saat 7 olduğunda benim açılmam 8 cm olmuştu ama yavaş ilerliyordu. Suni sancı takmaya karar verdik. En düşük doz taktık ama hızlandırmak gerekiyordu ve bi doz artırdık. Tabi bu sırada epidural var ama agrıyı kesinlikle hissediyordunuz. Düşünün bi de o olmasa neler olur 🤪 bu sırada tabi ebeler, doktorum, eşim, ve doğuma girecek bir kaç personel daha sohbet ediyoruz.. Allahım oyle güzel bir ekiple birlikteydim ki ebesinden hasta bakıcısına, herkese bu sansı dilerim. Neyse, finalde saat 7.30da masaya cıktım ve 7.49da güzeller güzelim, mucizem kızım kollarımdaydı. Masaya cıkısım ve doğum arasındaki sürenin uzun olmasının sebebi bendim, çünkü ıkınamadım, nefesimi olması gerektiği gibi kontrol edemedim doktorum ve ebenin tum telkinlerine ragmen. Bes dikisim oldu, uyusturucu yapmıştı doktorum asla hissetmedim, güzel kızımın kordonu mumkun olduğunca gec kesildi, kesilmeden koynuma aldım, gogsume dayadım ve meme ucumu buldu agzını oraya dayadı.. Tam hayallerimdeki gibiydi.. 17 ocakta 7.35te başlayan doğum hikayem 18 ocak 7.49da muhtesem bir final yaptı. Süreye takılmayın, isterse 48 saat sürsün sizin o sürede ne yaptığınız cok önemli. Bakın sabah 7 bucukta gelen sancıyla 12ye kadar evde dayandım, ama gece 1den sabah 7ye kadar hastanede inanın evden daha cok zorlandım. Resmen psikoloji.. Bol hareket, bol hurma, son zamanlarda ilişki ve bol su.. Tüm hamileliğim boyunca bunları yaptım. Size tavsiyem, normal doğum için nefes egzersizleri yapın. Final sizin nefesinizle gerceklesiyor kızlar. Her sey elimizde.
Bugun oglen evimize cıktık, birazdan güzel kızım ada uyanacak ve ben onu koynuma alıp emzireceğim... Daha güzeli?? 🙏🙏
Allahım hepinizin yardımcısı olsun, kendinize inanın, doğru bir doktor seçin, doğru bir hastane seçin ve teslim olun rabbime. Evren karsınıza güzel, işini severek yapan insanlar cıkarsın.. Sevgiler 🧡🧡