ElifKarata Merhaba arkadaşlar 14 haftalığız 12. Haftada folikasit i bıraktım doktorum bana ne Demir hapı verdi ne vitamin ne kan sorduğumda da gerek görmüyorum herşey yolundayken diyor siz de de böylemi acaba
seyydac ElifKarata decavit devlet tarafından verilen bir ilaç aslında verilmesi gerek diye biliyorum ama belki sizde durum farklıdır. Sağlık ocağına gidiyor musunuz decavit i sağlık ocağı veriyor çünkü.
matruskaa ElifKarata canım kan değerlerin nasıl tahlillerin her ay yapılıyor mu? Kan değerin düşükse ki 20.haftadan sonra normal değere sahip olanlarınkini bile bebek çekiyor demir hapı vermesi lazım bide vitamin hapı hamilelikte kullanılmalı balık yemiyorsan omega 3 almalısın doktorunla tekrar görüş bence ihmal etme
Canangnr ElifKarata Benim kızlarımında benimde değerlerim iyi fakat decavit ve demire başladık 16 haftadan sonra zaten bebekler asla vitaminsiz kalmaz senden aşır biz bu desteği anne için veririz dedi ben hep bebek için zannederdim
ElifKarata seyydac sağlık ocağı beni daha hiç aramadı bende gitmedim çünkü gerekli tahlilleri kendim gidip hastanede yaptırmıştım toxoplazma rubella gibi
seyydac Deniz2961 aynı şekilde balık hapı hariç ben de magnezyum kalsiyum vitamin ve kan ilaçları kullanıyorum .
Sedaakmak ElifKarata canım sağlık ocağına git bence takip dosyası açıyorlar ve belli tarihlerde çağırıyorlar aşı için ben bugün 2. Aşımı oldum hatta. Benim doktorum decavit ve Demir ilacı verdi folik asiti bıraktığımdan beri kullanıyorum hamileliğim boyunca kullanmam gerektiğini söyledi tahlil sonuçlarım normal olmasına rağmen
seyydac ElifKarata bence de bir doktora daha danış canım. Bebek kalsiyum vitamin hepsini senden kullanacağı için takviye ihtiyacın olacak. Benim ablam hamileliğinde verilen kan ilaçlarını düzenli kullanmadığı için kansızlık sorunu yaşadı ben de korkudan çok çok dikkat ediyorum .
NNeslihaNN ElifKarata gitsen iyi olur aslında aşı falan oluyor çünkü ben özel hsatneye gidiyorum tahlillerimi saglık ocagında yaptırıyorum 🙂
1987gokce ElifKarata sağlık ocağına gidip kayıt yaptırın. 20. Haftada tetanoz aşın olucak. Doğumdan sonra da bebeğinin aşılarını da yapiyolar tercih edersen.
ElifKarata Sedaakmak daha önce gittim canm dosya açıldı ama hiç aramadılar ki beni ben mi gidicem sürekli ben geldim bugün ne var demek için anlamadım ki nasıl bir personel bunlar
1987gokce ElifKarata bebek büyüdükçe senin depolarından yemeye başlıyor bu yüzden bana da doktorum folik asit bittikten sonra 1 ay bulantı ve kusmam geçtiği için ilaç vermedi. Ama 17. Haftada gittiğimde vitamin ve demir ilacı verdi..endişe etmene gerek yok ama sen bilirsin.