Fnddgll Kızlar hazır yoğurt mu tuketiyorsunuz doktorunuz pastörize olmayan sütler le ilgili ne söyledi merak diyorum
NisaMomy Fnddgll bana dışardan alınan yoğurtlardan yememem gerektiğini mayalayıp ev yoğurdu yemem gerektiğini söyledi geçen hafta, bende öle yapıyorum canım bide kefir içmemi söledi haftada bir kaç kere iyi geliyormuş bebeğe😊
MzyynSrctn Fnddgll bana da evde kendin mayala ye dedi doktorum bencede daha sağlıklı sütü aldığımız kişiye güveniyorsak güzelce kaynayınca da bişey olmaz inşAllah.
TwinsmomDA Fnddgll ev yoğurdu tabiki kaynadığı icin problem değil. Fakat pastörize olmayan sütlerden yapılan peynirleri yeme dedi labne Mozeralla gibi peynirler.
Fnddgll Ozgee11 süt ürünleri tüketmemiz lazım pastörize değil diye hazır yoğurt yemek ne kadar mantıklı ya üfff çok can sıkıcı
Fnddgll Ozgee11 doktorum bana kesinlikle çiğ sütten yapma kaynasa bile brusella mikrobu ölmüyor dedi o yüzden hazır yiyordum hep ama artık midem bulanıyor hazır yogurtlardan
NisaMomy Fnddgll evet canım dr söledi güzelce kaynatıp emin olduğun bir yerden sütünü al dedi ve ev yoğurdu ye dedi artık, yarın tam 20 haftalık olucam, bizim burda köy var eşim haftada bir ordan süt alıyor ve mayalıyoruz canım.
sinber Fnddgll hazır yoğurtlar yapılırken süte uygulanan işlemlerde kullanılan kimyasalları sorardım ben olsam ben evde kendim mayalıyordum doktorumun önerisiyle
Nuriiiiii Fnddgll doktorunuz sacmalamıs bence, hazır yoğurt sütle mi yapılıyor acaba onu sorsaydın doktora, hazır yoğurt tüketin diyen doktor hiç duymadm, içinde süt tozu, jelatin ne ararsan var.Tabikide ev yoğurdu tüktilmeli
Semra1121 Mutlaka hersey sut ve sut urunleri pastorise olmasi gerek. Acik satilan peynirler ve kasarlar tuketilmemeli die okumustum
GGgamze Annelerimiz bizi ev yoğurdu ile büyüttü hazır yogurtlar bi on senedir rövasta yapmayın kızlar bende duydum bu sorunu doktorum da güzelce kaynatılmış sütten ev yoğurdu yapıp yememi söyledi
Dmrdry Bende özellikle sordum Dr ev yoğurdu ye hazır yeme dedi arkadaşıma doktoru pastörize olmayan hiç bir şey yiyip içme demiş ama benim içime sinmedi süt aldım yoğurt yapıyorum genelde yoğurt yiyorum süt içmiyorum ilk kez bugün muzlu süt yapıp içtim ama hazır süt vardı onu içmek zorunda kaldım süt yarın gelecek