Merhaba hanımlar
Ben de doğum hikayemi anlatmak için sabırsızlananlardandım sonunda nasip oldu şükür.
Aslında doğumumuzu babamızın doğum tarihiyle aynı gün olarak bekliyorduk ama 10 gün erken geldi bizim bıdık :) Hamileliğim de bulantı kusma hiç bir sorun yaşamadım elhamdulillah. Yalnız yaptığımız testlerde sorunlar çıktı ve onların stresi yordu beni (cmv vs.) ama şükür ki sorun yaratmadı. 5.aya kadar çalışıyordum ana sınıfı öğretmeni olarak hep hareket halindeydim hamileliğimde yani. Son bir ay kala spor yapmaya özen gösterdim. Kışın dışarda yürüyüş yapmakta zorlanacağımı düşünüp eşimle 2. El çok uyguna bir yürüyüş bandı aldık ondan da çok istifade ettim, açık havada da bolca yürüdüm. Plates topu, ahududu çayı, squat her gün olmasa da yapmaya çalıştım. Perine masajı da yaptım. 38+4 de öğlen 12 de lavaboya gittiğimde nişanım gelmişti. Tabi çok heyecanlandım ama hiç sancım yoktu, aileme haber verdim. Merdiven in çık, yürüyüş, plates derken gece saat 12 oldu ama hala hiç sancım yoktu. Biz de ne olur ne olmaz diyerek hastaneye gittik. Doktor ilk kez alttan muayene etti ve açıklığımın 4-5 cm olduğunu söyledi, yatışım yapıldı. Sonra damar yolu, lavman derken gece saat 3 sularında sancılarım başladı, dayanılmayacak kadar kötü değildi. Sancılarıma hep oğluma kavuşmak için adım olarak baktım daha kolaylaştırdı. Tabi o sıralar da da hep hareket ediyordum, eğilip kalkmak çok rahatlattı. Sancılarım 5 dkda bire indi ve bağırtan sancılar vurmaya başladı, ebelerse son ana kadar hiç muayene etmeye vs. gelmedi. Benim aklıma o sırada sıcak su geldi attım kendimi duşa öyle rahatlattı ki hiç çıkmak istemedim sancılarımı daha az hissettim. En sonunda çıktım ve orda çok acı bir sancı vurdu ebeler sesimi duyup geldi ve muayene etti açıklığım 9 cm olmuştu biraz daha dur dediler ama bir şiddetli sancı daha vurunca saat 5 te doğumhaneye götürdüler. Doktor orda suyumu patlattı ve nstye bağladılar en acı kısmı oraydı çok sancım var ve nstde bağlı kalmak çok can yakıcı ama 15 dakika sürdü doğum. Ikınma isteği gelirse ıkın dediler zaten içgüdüsel olarak ıkınıyorsun. Sonra beni yere indirdiler ve çömelerek ıkınmamı istediler ben de anladım ki ne kadar ıkınırsam o kadar çabuk biticek acılar ve oğluma kavuşacağım o yüzden kendimi tamamen ıkınmaya adapte ettim ve hiç sesimi çıkarmadan nefesimi tutup ıkındım, ebeler çok güzel ıkınıyorsun diye hep motive ettiler. Ikınma kısmı en kolayı çünkü sancı gibi acıtmıyor hem sancını da öylece hafifletmiş oluyorsun ama doğru yapmak lazım ben bazen kendimi sıktım sadece, zaten ebeler yönlendiriyor. Bebeğin kafası iyice çıkınca çatala yatırdılar, ben doktordan epizyotomi yapmamasını istedim ama o ısrar etti. (Yapılması gerekiyorsa yapılacak tabiki ama biraz sabretsek kesisiz olabilirdi diye düşünüyorum bu benim düşüncem tabi.) Yalnız gerçekten doktoru hiç sevemedim, kendi doktorumu çağırdım ama telefonunu duymamış gelemedi. Bu doktor sürekli her şeyimden şikayetlendi bütün enerjimi emdi, ebeler sağolsun yardımcı oldu bana. Neyse sonuçta kesti ve ben 1 2 ıkınmaya oğluşuma kavuştum, hemen karnıma koydular. O an ordan bir bebek çıkacağını hiç düşünmüyordum tek hissettiğim acıydı bebeği görünce şaşırdım, ağlarım falan diye düşünmüştüm ama hiç anlayamadım ne olduğunu :) Birde karnıma baktım bir tarafı şiş kaldı bu ne dedim o eşi dediler sonra çıkardılar onu. 3 dış dikiş, 1 iç dikişim vardı. Doktor az kesi yaptım diye sürekli övündü, yalnız sonrasında çok zor oluyormuş dikiş acısı tabi her insanın acı eşiği farklı ben ilk bir hafta hele zorlandım . Benim doğum hikayem de böyle. Hamilelikte çok gereksiz stresler ev temizliği vs. yaptım size tavsiyem her şeyi boşverin o gelince hiç bir şey umrunuzda olmuyor zaten. Doğum kolay değil en son sancılar acıtıyor ama annelik duygusu çok güzel bunu yaşayacağınız için hep şanslı hissedin kendinizi inşallah rahatlayın. Bir de benim düştüğüm hataya düşmeyin doğumdan sonra çocuğunuzu hep emzirin ilk zamanlar uyanır gibi olsa bile alın emzirin. Benim büyükler hep çocuk kucağa alışmasın diye ağzına emzik verip uyutmaya devam ettirdiler en sonunda sarılık oldu 1 aylık ve hala atlatamıyoruz. Nasıl yaptım bu hatayı bilmiyorum çok üzgünüm. Neyse arkadaşlar, Sormak istediğiniz olursa cevaplamaya çalışırım. Hepinize rabbim hayırlı çok kolay doğumlar nasip eylesin. Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bebişlerinizi. Hakkınızı helal edin uzun oldu. :)