Cananp 10 haftalık hamileyim yanlışlıkla 3 kg'lık tencereyi ani bir şekilde kaldırdım 10 dakika sonra rahimimde kisa süreli kalp atışı gibi atışlar oldu bebege zarar vermiş olabilir miyim? Çok endişeliyim
YagizAsyaMom Cananp oğlum 12 kilo günün büyük bir kısmı kucakta geçiyor. Bebeklerimiz pamuk ipliğine bağlı değil merak etmeyin bu kadar düşünmeyin herşeyi. Ağır kaldırınca bebeğe zararı olmaz bel ve kasık ağrısı olur. 😊
Gunes_ Cananp canim korkma ben bilemeddn hava alaninda 20 kiloluk valizi kaldirmistim birsey olmadi ondan bisey olmaz
MzyynSrctn Cananp nasıl yani normalde hiçbişey ellemiyormusun hiç yemek yapmıyormusun hamile klmdn öncede şimdi kilolarca süt kayntıyorum yoğurt yapıyorum pazara gidip pazarlık düzüyorum. Hamileyiz hasta değiliz düşük tehlikesi olduğunu söylemediği sürece doktor abartmaya gerek yok gerçekten
2202020 Cananp hiçbişey olmaz dikkatli temkinli kaldır oğlumun okul çantası market pazar alışverişleri gece uyuduğunda 9 yaşındaki çocuğu yarı taşır vaziyette yatağına koyuyorum tehliken var demediyse doktor korkma çoksa ağır şeylere yüklenme tabiki ama tencereden de bişey olmaz
Cananp Gunes_ tüp bebek olduğu icin ve cok bekledigimiz icin cok endiselendim bebeğime zarar vermekten korktum
Cananp MzyynSrctn tüp bebek oldugu için ve uzun yıllar beklediğim icin evet elimi hiçbirşeye surmuyordum 2 gün oldu mutfağa gireli
Aslan233667 MzyynSrctn hic bisey ellemiyorum veya yapmıyorum yazmamış bayan. Biraz daha dikkatli okuyalım lütfen. Bi anda kaldırdım ve agrı girdi diyo. İlk gebeliğiyse cok normal degil mi korkmasi endise etmesi ? Eminimki oda en az sizin yaptığınız kadar is yapıyordur. Sadece korkuyla soru sormus
Meftunbade Valla kizlar hamileligimi 13. Haftamda öğrendim o süre içinde taşındım 5.kattan merdivenle valizleri eşyaları indir yeni eve 6.kata merdivenle çıkart dünyanın yükünü taşıdım allahım bin şükür hiçbişe olmadı
Manyakcadl Cananp Cananp seni cok iyi anliyorum bende tup bebek annesiyim ve dedigin gibi herseyden cok daha fazla korkuyorum.. diger annelerin bizim korkularimizi anlamamalari cok normal 2 ay her gun igne olmadilar mesela oyle dusun 🙂 bence bebegine hicbirsey olmamistir kalbini ferah tut ve yine de biz birsey kaldirmayalim bence😁😅😅
zengooo Cananp işte kimse anlamaz canım bende dikkat ediyorum sonra herkes abartma dedi.ama abartmam lazmmis.cunku bizim vücudumuzun hormonları ilaçlarla oluyo.disardan.normal hamile kalmıştım bı kere sigaradan tut gezme tozma zıplama kavga ağlama yurume herşeyi yaptım dusmedi kalbi durdu.ozaman bile düşmedi düşun.ama tüp bebekle hamile kaldım öğle yemegine çıktım kan geldi.cok abartma ama dikkat ilk 3 ay sonra normal hamile gibiyiz inşallah
TwinsmomDA Cananp bende tüp bebekle hamileyim. İlk başlarda dikkat et tabi ama ben yemeğimi felan yapıyordum Temizliğimi yaptım sadece süpürge çekmedim seni zorlayacak şeylerden kaçın. Hala da süpürge tutmam eşim yapar ama ağır kaldırmak zorunda kalıyorum mecburen. bi gün unuttum arkadaşın kızını aldım kucağıma çok şükür bisey olmadı.
Canan06 Cananp tup bebekse durum farklı oluyor.kızlar o yüzden kınamayın canan hanm benm yengemde tüp bebekle 6 yıl sonra hamile kaldı dolaptan tencere bile aldirmiyor annemgl o yüzden dikkat edin çünkü hem maddi yönden hem manevi yönden skntilar cektiginizi gayet iyi biliyorum size bakcak biri yokmu
Edaliiii Canim 2 aylık hamileydim ev taşıdım ev temizledim perde yıkadım perde taktım, uzandım koştum düştüm ağırda kaldırdım hiç birşey olmadı çok şükür kontrolün ne zamn. ?
BusraGS Cananp Bende tüp bebekle 9 haftalık hamileyim seni çok iyi anlıyorum her an bişey olmasın korkusuyla hareket ediyosun böyle durumlarda hemen uzanıp dinlen bişey olmaz Allahın izniyle sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah 😇
Nanelimon Cananp ben iki kez dusuk yaptım 3.hamileliğim ve bir çocuğum da yok. Evet hiçbir şeye de elimi sürmüyorum seni çok iyi anlarım canım. Kolay yoldan çocuk sahibi olanlar burda kafasına göre ahkam kesiyor. İki üç kez çocuk düşürüp kürtaj masasına yatın da öyle konuşalım
Sevgi22 Nanelimon haklisin canım yaşayan bilir bende 2 ay önce ikiz gebeliktede düşük yaptım o psikolojiyi iyi bilirim aynı ay hamile kaldık şuan 2 aylık hamileyim korkudan yattığım yerden kalkasım gelmiyo yine bisey olur diye
Nanelimon Sevgi22 kesinlikle canım yaşayan bilir. İki kez dusuk yapınca eşim de ben de çok ağladık çok üzüldük o yüzden su an hiçbir iş yapmıyorum 7 haftalık hamileyim. 3-4 ay olana kadar da bir şey yapmayı düşünmüyorum. Eşim elinden geldiğince yapıyor idare ediyoruz
ant2602 Sevgi22 bende aynı senin gibi oldum ikizlerimi kaybettim. Üstüne hamile kaldım tehlikeli durum vardı yok diyemem progestan kullandım 3 ay boyunca. Rahimde olan sıkıntı zaten en büyük tehlikeydi. Ama çok şükür 34 olduk. Kışlık erzağımı yaptım domates biber falan. Sonra 30 da ev sahibi evden çıkarttı ailemden uzaktayız annemin ayağında kist var gelse yapacak bişeyi yoktu eşimin ailesi çok sorumlu insanlar saolsunlar yardımı bırak aramadılar bile. Rabbim bebeğede anneyede yardım ediyor. Yavaş yavaş her işimi yapıyorum. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Happpm Cananp yok canım ben ne ağırlıklar kaldırdım çok şükür iiyiyiz böyle yapma senin icin daha tehlikeli böyle düşünmek
Sumeyradem_06 Cananp 34 haftalığım evim sobalı kömür kovasını ikinci kata çıkartıyorum. Bugünde cam sildim perde astım. O olurmu bu olurmu diye kollamadım kendmi. Allah veriyo kolaylık. Tencerede kaldırdım odunda.
Emin_e Cananp endise etmeyin o kadar az kilodan bir sey olmaz... ben o haftalarda koca kurbani kaldirdim...
K1996 Cananp ben 1 aylık hamileyken bilmiyodum sarpışan arabalara bindim kaç kere eğlence yerlerinde çok oyuncağa bindim o kadar sarsıtıya bişey olmamıs nasibinde varsa zaten yaşar bişey olmaz bu kadar korkutma kendini
gezentianne Cananp Yani önceden kaldırmıyorsanız ve suan kaldırdıysanız evet önemli. Ben doktoruma evde 5 kg köpeğim oldugunu ve kaldırıp kaldıramayacağımı sordum bugüne kadar kucagkna alıyosan devam et ama daha agırını kaldırma demişti. Umarım anlatabilmişimdir