Özlem hanım'a teşekkür etmeden bu yazıya başlayamazdım kocaeli de yaşayıp doktor arayan herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim özel körfez marmara hastahanesi Özlem Kemik Gül zira beni de oğlumuda Rabbimin de izniyle o kurtardı gerek hemşireleri gerek doktorum bu kadar stresli bi doğumu en fazla ne kadar rahat geçirebilirdin deseler bunu söylerim .. Acil sezeryana alınmış biri olarak sizlere söyleyebilceğim tek şey Rabbim sağlık versin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin 🙏 Öncelikle ilk 3 gün şırıngayla iki damla süt peşine koşarken bulcaksnz kendnzi hiç üzülmeyin stres yapmayn 2 damlaysa 2 damla 10 damlaysa 10 damla ben hep dualar ede ede sağdım öyle yolladım.hatta dilimde bu sözlerde artık yerleşti ben unutsamda bizimkiler artk söylüyo 'can olsun kan olsun oğluma löp löp et olsun ' bu hem beni motive edyo hemde bana güç veryo belki sizlere de iyi gelir
Göğüs ucu yaraları kaçınılmaz son boşuna 200 küsür liralara yok gümüş kapak falan almayın ben lansinohn kremini kullandm ama beni kurtaran tek şey ayva çekirdeği oldu hem soyun ayvayi yiyin süt olsun hemde çekirdeklerini çay tabağına koyun bir cay kasigi su ustune koyup geceden bekletip göğsünüze sürün 10 dkka bekletin Rabbim.şifasnı verir 3 güne iyileşmiş oluyo
*çift pompalı süt sağma makinesi kurtaricmz oldu bu dönem ben baby plus aldm çokta memnn kaldm gayet başarili fiyat olarakta uygun dger markalara göre
*anne sütü poşeti kilitli poşetlerden sağdığmz sütleri koymak için gerekli
*depend hayat kurtarır hiç düşünmeden alın hatta 2 paket alın büyük kolaylık
*oğlum küvözde oldugu için bizden bi tek ıslak mendil ve bebek bezi istendi 1 er paket hastahne çantanzda olsun
*ödem sorununa gelirsek benim ayak bileğim ve bacağım birlesti sandm artk o yüzdn lastkleri olmck derece az olan çorap alın yannza ve ayak numaranzdan belki de 2 numara büyük terlik yannzda olsun bol bol yürüyn koridor da yeleksiz ya da şalsz çkmayn (annelerimiz çoğu konuda haklı dinleyin ) süt sağarken uzanark sağmaya çalşn sandlyede oturrk sağdğnzda o ayaklrda ki şişlk ödem gtmyo bol bol su için
*pamuk mendiller çok işime yaradi islatp her sağmadn evvel ve sonra göğüslerimi siliyorum ben sogk suyla ykarsnz göğüslernzn sıcaklğnada iyi geliyo
*bol bol su rezene çayı yulaf ezmesi süt arttran etkenlerden 2.gün annem saolsn tavuk suyuna çorba kayısı kompstsu bana çok iyi gelmsti
*pijama takmnz brakn süslü püslü olamyiversin benm icin her zmn rahatlk ön plandydi rahat 3 pijama takmnz olsn nolur nolmaz valizinzda sütyen takamadgm icin bu dönemde bana sıkmayan bedenmnden 2 bedn büyük lc waikikdn emzrme sutyeni almstm ve atlet almstm cokta rahat ettm
*ameliyat sonrası acı bir kahve iyi geliyo narkozu daha kolay ve çabuk atysnz
Aklima gelenler bunlar umarım sizinde işinize yarar