Bir doğum hikayeside bizden olsun..
Belimde kayma olduğu için sezeryan günüzümü 39+3 yani 07.01.2020 salı gününe almıştık pazar günü temizliğin son kalanlarını hallettik baya yoruldum halılar serildi herşey tamamlandı .Ev temizlenmeden gelmesinden çok korkuyordum Allahım gönlüme göre verdi.Ptesi dinlenirim salı da doğuma diye düşünmüştüm fakat ptesi sabah 6 da uyandım lavaboya bir gittim açık pembe kan geldi , nişan olduğunu anladım hemen doktoruma yazdım oda nişan olduğunu biraz daha beklemem gerektiğini kanama artarsa ve kasılma olursa haber vermemi söyledi.Ben 8 e kadar bekledim bu arada hareket ettikçe nişan gelmeye devam etti ve artık kasılmalar 5 dk da bire düştü.Doktoruma haber verdim oda bugün alalım Betül yarını beklemeyecek dedi.Hastaneye haber verdi ameliyathane hazırlandı siz geçin bende geliyorum dedi ve hastaneye gittik içeri girer girmez suyum geldi (Nasıl oluyor diye çok merak ediyordum altınıza kaçırıyormuş gibi tutamıyorsunuz sürekli akıyor ) odamıza çıktık damar yolu açıldı önlük giyildi ve ameliyathaneye götürüldüm orda anestezi uzmanını biraz daralmış olabilirim uyuşmazsam diye çok korkuyordum ama Allah’a şükürler olsun spinal epidural kombine yapıldı ve uyuştum ayaklarını kaldır dediler ilk başta kaldırdım sonra tekrar denedim ama kalkmadı.
Doğuma başladılar ve bir ağlama sesi o an gözlerimden yaşlar akmaya başladı bana gösterdiler minişimi ve ebe kontrole götürdü sarıp geri getirdi yanağıma koydu öptüm kokladım üşümesin diye çıkarıyorum dedi ve gitti benim işlemim bir yarım saat kadar sürdü sonra odaya çıktık.6 saat sonra en korkuğum ilk kalkış için geldiler öncesinde epidural kataterinden ağrı kesici yaptırdım rahatlatmıştı onun etkisi geçmeye başladı ama şimdi kalkamazsam birdaha zor olur diyip kalktım çok şükür yürüdüm baya.Sancı çektiğim için sütüm geldi çok şükür süt çayı ve Rezene çayı almıştım onlardan içtim nescafe içtim ilk gece ve bir hafta zor geçiyor ama sonra iyileşiyor insan tavsiye olarak verebileceğim depend mutlaka alın çok faydalı hala kullanıyorum.
Hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum herkese