Utayturku Bugün aylık kontrollerim için kan verdim prolaktin değerinede bakıldı ve 192 çıktı. 20 haftalık hamileyim. Yüksek olması göğüsten sıvı akmasına sebep olurmuş ve sanırım mr çekilmesi gerekirmiş. Yaşayan bilgisi olan var mı?
Yildizim Utayturku zaten hamile iken her kadında prolaktin hormonu yükselir. Çünkü prolaktin yumurtlamaya engeldir. Ve şu an vücut süt üretimi yapıyor. Normal yani. Gebelikten önce yüksek olan prolaktin gebeliğe engeldir. Ve hatta belli bir yüksekliğin üzerinde ise MR çekilir
Utayturku Yildizim doktorum bunun yüksek olduğunu ve muayenede konuşacağımızı söyledi. Bende normal olduğunu sanıyordum ama öyle demesi beni tedirgin etti.
Blossom Utayturku Gebelik öncesi 100 ve üzeri olduğunda MR çekiliyor. Hatta yakın zamanda benim de çekilecek bu yüzden. Ama gebelikte zaten süt üretimi için bu hormonun yükselmesi şart. Acaba aya göre belli değerler mi var da o yüzden yüksek dedi diye düşündüm.
Utayturku Blossom Bilemedim ben raporumu gönderdim öyle yazdı başka bi doktorda sorun yok dedi kafam karıştı :)
Semcan Bir prolaktinoma hastası olarak söyleyebilirim ki hamilelikte prolaktin seviyesi değişir.ve bu gösterge değildir. önemli olan hamilelik öncesi. Rahat ol ve korkma:)