Haticee46 Arkadaşlar ense kalınlığı testi yaptırdınızmı çevremdeki kişiler yaptırma hiç gerek yok dediler ne yapmalıyım?
Duyguaydin81 Haticee46 bende sadece ikili test yaptırmayı düşünüyorum üçlü ve şeker yüklemesini yaptırmayı düşünmüyorum şahsen
cerrah61 Haticee46 ense kalınlığı için ayrı bir test mi varmış ? Ben hiç duymadım sadece belirli olan tarama testlerinde bakıldığını biliyordum
Ceylan35 Haticee46 ense kalınlığı down testi sadece ense kalınlığı değil burun kemiginide bakılmaktadır ben yaptırdım pişman değilim bebeklerimizin sağlığı için her türlü testi yaptırmak gerek bence 2li 3lu detaylı şeker yüklemesi hepsini yaptırdım evet ne olursa olsun aldırmak gibi bı niyetim yoktu Allah'tan gelen kabulum ama içime dert etmektense ilerde keşke yaptırıp eğer kötü çıkarsa bu fikre alismam için yaptırmam gerekti
Skaymak Duyguaydin81 şeker testini neden yaptırmayı düşünmüyorsunuz tıbbi olarak açıklanmış bir zararınımı okudun, gördün gözlemledin 🤔
ilkbahar Duyguaydin81 2li 3lü 4lü o testlerin hiç birini yaptırmadım ben ama şeker yüklemesini yaptırcam.. Çünkü yüksek çıkarsa sıkıntı olur hem bebeğe hem kendi organlarına.. Gebelikte insülin kullanılması gerektiği durumlar olabiliyo
Merve_fatih Haticee46 sizin bahsettiğiniz ense kalınlığı testi ikili test oluyor, o da anneden kan alınıp bi takım hormonlara değerlere filan bakılıyor, ultrosonda da bebeğin burun kemiği ense kalınlığı ölçümü yapılıyor.
Deno Haticee46 ense kalınlığı diye ayrı bir teste girmedim zaten ikili ve üçlü tarama yapılırken ense kalınlığına bakılıyor şeker yüklemesi de yaptım bir zararı yok yani
Muge0609 Haticee46 Detaylı Ultrasonla Ense Kalınlığı Ölçülüyor İkili test Yaptıracağın zaman Bakılıyor. Ya Hekim ense Kalınlığını Ölçüyor Yada Detaylıya Gönderçyor. İkili Testte Gönderilen Formda Ense Kalınlığını İstiyorlar Onada Bakmaları Gerekiyor.
Haticee46 Ceylan35 bazen bende böyle düşünüyorum ama mesela çok testte yanıltabiliyormuş çocuğa çok şey diipte sağlıklı doğan o kadar bebek varki korkularım var
Pambuk71 Skaymak bende yaptırmıycam zararlı diyorlar dokturm sordum normelde yaparız ama zorlamak olmz size baglı dedi 2 taramadan sonraki testler cokda önmli degil
Serap0733 Haticee46 evt. Hasta dediği cocuklar hep saglıklı dogmus arkadaşımın kardeşi dogurana kdr agladı kız ve bebek cok iyi dogdu ben hiç birini yaptırmadım parasından değil şükür bi skntı da yok ama varsa bıle hamılelıgımı zehır etmek ıstemedım kendıme olasılık testı bunlar kesinlik testi değil zaten detaylı ya girince her şey cıkıyor orda bence yaptırma
Ceylan35 Haticee46 en kötüyü niye dusunuyosunki bildiğim kadarıyla tedavisi yok anne karnından sıvı aldırıp doğruluk payına bakılıyor yada ücretli fetal DNA yapılıyor sadece bi risk bunlar gerçekten öyle olduğunu göstermez bi çok kez yanılma payı olduğunu duymuştum
ilkbahar Haticee46 hamilelikte olmuyo sadece bilinçleniyosun alışıyorsun kötü bi durum riski yüksek çıkarsa 😶 ya da aldırıyosun çocuğu.. 😳
Cigdemveminik İkili testi bende yaptrmayacağm tüp bebek ile gbe oldğum için doktorum gerekli değil dedi şeker yüklemesini yaptracağm allah nasip ederse şeker problemim çıkabilir en azından kontrol altına alınır diye düşünüyorum
Duyguaydin81 ilkbahar şeker gibi bir durum olduğunda o şeker yüklemesini yaptırmasan bile ortaya çıkıyor yada açlık tokluk şekerine bakılıpta öğrenilebiliyor şekerin varmı yokmu ona görede tedavi uygulanıyor
Elifimde Dün 2 li testi de 4 lu testi de yaptırdım 2lim temiz cikti 4lu de down dedi bugun cok canim sikkin suan olada bilir olmaya da bilir dedi doktorum detayli ultrason istedi yarin ozele gidip yaptirmak istiyorum boylr biseu yasayan var mi
Haticee46 Elifimde inşallah yoktur öyle birşey canını sıkma çok doktor bi çok bebeğe öyle diyor ama olmuyor moralini yüksek tut