Ben de çok şükür doğurdum. Öncelikle bu uygulamayı ve forumu kullanıma açanlardan allah razı olsun. Her gece 12 den sonra bebeğimin gelişiminin nasıl değiştiğini bekleyip uyumayanlardandım. Ve özellikle Doğum hikayelerini paylaşanlardan Allah razı olsun cesaret verdi bana onlar doğumumun kolay olmasını sağladı🙏🏻
Gelelim hikayeme☺️
Hep bu anı düşünürdüm acaba ben de doğurup buraya yanımda kızım uyurken hikayemi yazabilecek miyim diye. Ama çok şükür rabbim nasip etti.
3 Ocak sabah 09.00 da sancıyla uyandım yataktan ama hafif adet sancısı gibi. Hemen elime telefonu aldım kasılma sayardan sancılarımın süresini ölçmeye başladım. Çünkü hergün acaba bugün doğum olur mu diye yatıyordum artık. Zaten bir gün önce de buraya 39+4 bebeğim kanala girmedi hala diye tartışma konusu açmıştım. Neyse sancılarımın gelme süresini ölçtüm. 11-12 dakikada bir geliyordu. Eşimi uyandırdım. Bak selinimiz bugün geliyo haberin olsun dedim hayırlısı dedi. Artık gelsin istiyorduk zaten😍 neyse kalktım bir güzel kahvaltı hazırladım çayı demledim bu arada da hep sancılarımın sıklığını ölçtüm. Kahvaltı yaptık kayınvalidemlerle mutfağı topladık. Sancılarım 9 dakikada bire düşmüştü ama ben çok iyiyim bilmiyorum ya bir de ilk doğumum olucak. O çok iyi böyle olursa dayanabileceğim bir doğum olucak sanırım diyordum. Doktoruma mesaj attım gel doğumhaneye dedi. Ben bi heyecanlandım kız kardeşim yanımdaydı elimiz ayağımız birbirine karıştı. Ben de hemen banyoya girdim evi toparladık. Çantalarımı kontrol ettim. Kız kardeşime saçımı düzleştirttim😄korkmayın kızlar 8 dk da bir sancım vardı ama gayet hafif geçiyordu. Bütün bunlarla uğraşırken doğumhaneye gittiğimizde artık saat öğleden sonra 3 olmuştu. Doğumhaneye gittiğimde nişanım geldi sümüksü hafif kanlıydı. Aha dedim valla ben bugün doğurucam sanırım kız kardeşime bile gösterdim😄 ya öyle birşey ki kızlar insan doğuracağına inanamıyor. Sancım düzenli olsa da diyorum ki ya herkesi boşuna ayağa kaldırdıysam ya doğurmazsam diyordum. Nst ye beni bağladıklarında sancımın görünmediğini söyledi ebeler. Ama ben nasıl olur var düzenli nişanım bile geldi dedim. Neyse ebeler polikliniğe doktorun yanına git dediler. Gittim doktorum açıklığıma baktı. 2-3 cm açıklık var yatışını veriyorum. Sabaha kadar doğumun olur dedi. Saat 6ydi doktor bana öyle dediğinde. Ama ben yok yok o hapishaneye gitmem dedim ne kadar geç gidersem o kadar iyi olur dedim. Çünkü kızlar doğumhaneye kimseyi almıyorlar. Doktoruma sordum yemek yiyebilir miyim diye. O da tabi tabi dedi. Neyse gittik ailecek restauranta yemek yiyoruz ben bu arada 4 dakikada bir sancı çekiyorum ama o bile dayanılmayacak gibi değil. Gayet güZel yemeğimi yedim. Saat akşam 8 oldu doğumhaneye yatışım oldu artık. Dua ederek girdim içeri ama içim bir garip oldum kapıda herkes ben tek başına doğumhaneye giriyorum gözlerim doldu ama ağlamamak için tuttum kendimi. Eşimin de gözleri doldu. İçeri girdiğimde sürekli yürüdüm sancılarım 4 saat kadar 3 dk da bir şekilde devam etti. Sancıyı yatakta karşılamak çok zor nst harici şakın yatmayın. Yatağın başlıklarından güç bularak kalçamı sağa sola salladığımda sanki biraz rahatlıyordum. En son sancılarım çok sıklaştı saat 1 buçuk olmuştu. 2 dk da bir sancım vardı dalga dalga yükselerek geliyordu. Ebelere dayanamadığımı söyledim. Eşinin yanına çıkabilirsin masaj yapsın beline dedi. Ne beli dedim belim ağrımıyor ki kasıklarımda tüm sancı. Yavaş yavaş çıktım eşim kapıda dayanamadım onun bakışlarını görünce ağladım. Artık dayanamıyordum sancılarım beni çok zorluyordu. Eşimin ellerinden tuttum çömeldim. O da korktu git içeri hadi gir doğuracaksın şimdi burada dedi. Beni içeri yolladı. Ebelere seslendim. Geldiler nette bağladılar. Ama duramıyorum yatarken yan yat dediler. İmkanı yok sancı yan yatarak hiç karşılanmıyor. Açıklığıma baktılar oooo 9 cm açıklık. Hemen doktorumu aradılar Doğum başladı diye herkes şok oldu saat 2.00 Doğumu sabaha anca olur demişlerdi. Doktorum geldi.tam açıklıktaydı artık. Sancı geldikçe okunmamı söylediler. Bebeğim mucizem için doktorum ne diyorsa yaptım. Ikınırken ıkınmayı yarıda bırakmayın. Derin nefes alıp kaka yapıyor gibi ıkınıcaksınız. Ve çok şükür 4-5 ıkınma sonunda saat 2.30 da bebeğim 3 kilo 51 cm doğdu. Doktorum yırtılmalarım olmasın diye kesi attı. iç dış toplam 8-9 dikişim var. Ama inanın bebeğiniz doğuyor ya sanki siz de doğuyorsunuz yeniden onunla. Dikiş acısı falan hikaye hiç hissetmiyorsunuz 🥰🙏🏻 Şuan 12 günlük olduk Allah’ıma bin şükür iyiyiz. Allah ım hepinize kolay doğumlar nasip etsin Allah bir avazda kurtarsın. Sağlıcakla bebişlerinizi kucağınıza alın inşallah🙏🏻 Biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin. 👋🏻