sndsk Benim de ilk hamileliğim. Neler almak gerekir? Öncelikle büyük parçalar var, bebek arabası, oto koltuğu, beşik vs. Onları araştırmak biraz daha vakit alır, onlara bakabilirsiniz. Oda yapacaksanız dolap, perde, halı vs ama oda şart değil tabii ki... Diğer ihtiyaçlar; biraz bolca iç badi-zıbın. Çok kirleniyormuş ama 0-3 ve 3-6 da almak lazım, hızlı büyüyorlar. Aynı bedenlerde bir kaç tulum, alt-üst takım, patikli-patiksiz altlar. Biraz çorap ve patik. Battaniye; kalınından müslinine biraz almak lazım, çok kullanılıyormuş. Reflü yatağı. Bebek nevresimleri. Esnek kundaklar. Penye yelek, örgü yelek vb. Bebek kozmetikleri; pişik önleyici, pişik kremi, bebek şampuanı ve. Bebek küveti. Anne için göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı. Hastane için depent bez ve bebek bezi. Alt açma örtüsü, ıslak mendil, bebek temizleme pamukları. Bebek için iki takım havlu veya bornoz. Ateş ölçer. Bebek bakım çantası. Düşünürseniz kanguru ya da sling. Biberon ve emzik, biberon fırçası. Burun aspiratörü. Bebek bakım kitapları. Pamuklu ağız bezi ve omuz örtüsü. Emzirme örtüsü... Aklıma gelenler bunlar ama yazdıkça gördüm baya çokmuş 🤦🏻♀️ Fazla beklemeden başlamakta fayda var, iş yapmak, avm gezmek giderek zorlaşıyor çünkü. Bizim ufak tefek eksiklerimiz kaldı, artık onları toparlayacağım. Bir de ek olarak bebek bezi için olan çöp kovalarından almayı düşünüyorum, evde koku olmaması için.