Kızlar burda bir sürü doğum hikayesi okudum kimi çok kolay kimi çok zordu ve bana her şeyin biraz da nasib olduğunu naparsak yapalım sürecin kendine has bir akışı olduğunu gösterdi. Kendi doğumum için o yüzden illahi şöyle olacak demedim ve sabretmeye çalıştım. Doğumum biraz zor oldu detaylara o yüzden girmeyeceğim daha çok tavsiyeler yazacağım. 13 ocak pazartesi sabah 9 da suni sancı ile serüvenim başladı. Sancılar çok zorlamadı beni kişiden kişiye değişiyormuş. Bana adet sancısı gibi geldi bağırmadan nefesimi kontrol ede ede ıkındım. Ebe kontrol edip açıklığa bakıyordu o kısımlar beni biraz zorladı ve açıklığım ilerlemedi. Başta kendimi ıkınamıyorum sandım ama ebem ıkınabildiğimi rahim ağzımın kalın olduğunu söyledi. Biraz üzülsem de ıkınmaya dualar etmeye devam ettim ebe kontrollerinde zorlanınca 4 cm de epidural aldım. 7 saatin sonunda 5 cm den yukarı malesef çıkamadık ve sezeryan kararına dönüş oldu. 2 saat de onun için bekledik ve 19.00 da bebeğim doğdu. Çok şükür Rabbime şimdi yanımda beni uykusuz bırakan tatlı bir çift göz var 💕 gelelim tavsiyelerime
- En önemlisi sezeryan riskiniz varsa epidural almayın. Gaz konusunu sıkıntıya sokuyor epidural vurulunca çok rahatlasanız da hemen vurmuyorlar. Diğer sezeryan olanlar gazdan kurtulmuşken ben sancıdan yürüyemedim ve gazım çıkmadı
- 1 paket depend yanınıza muhakkak alın ben 4 tane koymuştum süreç uzayınca tekrar almak zorunda kaldık
- En az 4 takım rahat pijama koyun. Boydan elbiseler daha rahat oluyor ama alt üst de alın soğuk olmasın diye boydan olanın altına giydim.
- Yelek patik sıcak tutacak terlik alın sizi sıcak basıyor evet ama gaz olmaması için önemli
- Bebeğin kıyafetini çorap ve eldiveni kendinden olanlardan alın. Çorap çok sıkıntı değil ama eldivenler çıkıyor sürekli ve yüzünü çizebilir.
- bebeğe çok fazla kıyafet koymayın. Bence 2 takım yeterli
- ıslak mendil peçete su bardağı kahve bardağı nescafe sallama çay vee en önemlisi süt getirici rezene çayı muhakkak alın yanınıza doğumdan sonra bunları içmek çok önemli oluyor
- 4 battaniye aldım yanıma çok sanmıştım ama denk geldi. Bir pazen bir penye bir örgü kalın 1 de müslin hepsinin kullanılacak bir yeri oluyor kış bebeği de olunca 😊
- Elde süt Sağma muhakkak alın ve damla damla da olsa bebeğe emzirin kaşıkla verin ama verin o süt çok şifalı. Göğüs ucu kremi alın gümüş kapak da çok rahatlatıyor.
Aklıma gelenler bunlar Allah sağ salim kucağınıza aldırsın inşaAllah 😊