evettt ..bizim hikayemiz biraz zor ve uzundu .
uzun olacak hikayem.bende her happymom annesi gibi acaba ne zaman yazicam dogum hikayemi diye dusunuyordum..nasip oldu sonunda.7 haftalikken gorduk keseyi bebegi ,8 haftalikkende kalp atislarini duyduk.sabahlari cok az bulanti yasadim onun disinda rahat bi hamilelik gecirdim.16.haftada pihtili kanama seklinde hastaneye yattik, ölü dediler .kagit verdiler elimize , yıkıldik.ne yapacagimizi bilemedik.ertesi gun farkli doktorlara gidip , yasadigini ogrendik.sukur , 20.haftasinda kasilmalarimiz basladi.belden kasiklara dogru adet sancisi gibiydi.dusa girdim gecmedi , doktora gittik , amniyotik bant goruldu.tabi ben ne oldugunu henuz bilmiyrum .jel ve magnezyum verildi.24.haftasinda detayliya girdik.herseyi gayet normal soylendi ..28.haftasinda suyu artmaya basladi, suyunub artis sebebini seker olabilir mi diye , 75mg seker yaptirdim.sonuc seker cikmadi.forumda gezerken bantla alakali seyler okuyamaya basladim ve basimdan assagi kaynar sular dokuldu.olayin ciddiyetinin farkinda degildim o ana kadar .forumda gercekten de , bilgi doluydu benim icin..
seker cikmadi , bant var.surekli agliyordum, her hafta doktora gidiyordum.korkuyla 30 lu haftalari gorduk.ama surekli sancim vardi surekli bir agrim vardi ..32.haftada nisanim geldi.beyaz sumuksu yapisi vardi .ben ha bugun ha yarin dogururum derken 37.haftasinda damak dudak yarikligi oldugunu ogrendim.gittigimiz doktor gormus lakin bizi bilgilendirmemis.aslinda detaylinin ne kadae onemli oldugunu bir daha anladim.tabi biz yikildik, gunlerce agladim..ama kabullenip sukrettim..39+5 te yatisim yapildi.sancilarim vardi ama hissetmiyordum, nst ye baglandim kanlar alindi.ebe gelip acikligima bakti sadece 1 cm vardi.suni verilmeye baslandi , saat basi ebe gelip acikligima bakti.gayet iyi gidiyordu 5 cm ken suyumu patlattilar .6 cm acilmam vardi.ama suni verildikce oglum uyumaya basladi.sancilar geliyor ama oglumda kimildama yok.surekli bana oksijen veriliyor , bebek kimildamiyor.uyuyordu, doktor geldi acil sezryana aliyorum dedi ve beni korku kapladi.aglamaya basladim.surekli agladim, belden uyusturlmaya calistilar ama ben baya panik oldum.genel anestezi uygulandi ..uyandim..oglum nerde diye sayiklamaya basladim.geldi , kokladim optum optum..ama baska hastaneye sevk edildi.suan sadece beslene bilmesi icin kuvezde kaliyor.damak icin tabaka yapilcak ve bir hafta kadar kalicakmis.rabbim herkese nasip etsin.ben hem normal dogum sancisi cektim hemde sezryani..
bant hicbir zarar vermemis cok sukur .sutum üzüntüden gelmiyor.iyi olmaya calisiyorum.iyi olucak hersey inaniyrum.
doktorum Eray balcan ,di. gayet memnun kaldim.
ozel yaman cerrahi tip merkezi nde dogum yaptim , temiz ve guler yuzlu calisanlari.
burda cok guzel dostluklar edindim ❤ herkes hakkini helal etsin..biz mezun olduk teyzeleri , darisi tum bekleyenlere❤