Merhabalar,
37 haftalık hamileyim, katıldığım bir fuar organizasyonundan dönerken boğazımda hic bitmeyen bir öksürük karşıladı beni.
Ertesi gün ise tüm vücudum bitkin kemiklerim ağrıyor haldeydi. Artık oksurmekten ise ciğerlerimin verdiği acıyı size anlatamam. Ateşim yükselmeye başlayınca doktorumu aradım. Hemen influenza A,B testi istedi. Tabi kosa koşa hastanenin yolunu tuttuk. Test negatif çıktı ama ateşim gitgide yükselmeye devam edince tekrar hastanede tüm kan sayımlarım yapıldı ve kanımda yüksek oranda bakteri çıktı. Antibiotik verdiler kullanmayı reddettim ama dediler ki yüksek ateş ve kandaki bu bakteri bebege antibiotikten çok daha fazla zarar verecektir, bu sebeple doktorların olarak kullanmanı istiyoruz. Bu arada doktorum ülkenin sayılı doktorlarından alanında uzman prof.larindan biri. Hemen Parol serum takıldı. Bu sırada bebeğime birşey olur korkusuyla ağlamaya başladım. Ve ciddi bir araştırmaya girdim. Parol zaten zararsiz ve bir gebe kullanabiliyor ama yazilan bu tarz antibiotikler zaten anne karnındaki bebeğe negatif bir etkide bulunmuyor ama yüksek ateş ve bakteri virüs ise çok daha tehlikeli.
Her neyse hastaneden çıkıp eve geldik ve ateşim tekrar yükselmeye başladı, doktor antibiotik kesinlikle almamı söylediği için aldım ve sabaha kadar uyumadım çünkü ateşten mahfoldum. Size su kadarını söyleyeyim bu bakteriden mi yoksa hamile olduğumdan mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ateş 38 in üzerine çıktığı an sanki 40 derece üzerine cıkmış gibi bir his veriyor size inanılmaz kötü.
Bugun ilaçlarımı düzenli kullandığım için çok iyiyim hemen toparladım ama doktor dediki lütfen çevrende hamile varsa onlara da ilet; korkunç bir salgın var herkes hasta bir gebeye bulaşmadı en istenilmeyen durum. Lütfen çok gerekmedikce evlerinizden çıkmayın çalışan anneler ise el dezanfektani kullanıp yakın temaslardan kaçınsınlar.
Umarim kimse hasta olmadan gebeliğini tamamlar.