[silindi] Hazal_altk çoğu gebe kullanıyordur. Bende kullanıyorum demir ilacı. Folik asiti 12.haftada bıraktım onun yerine içinde omega3 ve folik asit ve diğer vitaminlerden olan vitamin verdi
B8use Hazal_altk kullaniyorum dahasida var bende 11 haftada folik asiti biraktik 12 haftada vinalak(vitamin) magnezyum +kalsiyum (toz halinde yarimbardak suya) .ferro sanol (demir takviye) son olarak haftada 3 kez balik yagi iciyorum . Doktoruna danis onlar ne derse onu yap . Benim hiç eksikligim olmamasina ragmen bunlari verdi 12 haftadan beri içiyorum simdi 22+2 günlügüz dogum sonuna kadar devam edilecekmis ilk basta bana da fazla gibi geldi ama arastirdim okudum 3 doktora gittim hepsi devam et dedi .
Asliemir B8use Demir ilacını nasıl kullanıyorsunuz? Ben her şekilde denedim ama midemde durmuyor hiç🙁
Aysenurtsr Hala Folik asit kullaniyorum, demir ilaci, d vitamini de kullaniyorum ve simdilerde balik yagi kullanicam. 18. Haftamdayim
aysetunckilicfirat Folik asidi 12. Haftada bıraktırdı doktorum onun yerine multivitamin takviyesi verdi. Demir yada kalsiyum ilacı verilmedi değerlerim iyiymiş şimdilik
YamurKoerErkan Hamile olmadan öncede kullandım canım hamile 🤰🏼 olduktan sonra da kullandım zaten doktorun yazıyor sana sen söylemeden
ftmaygmur Ben 12. Haftaya kadar folik asit kullandim 12. Haftada doktor bırakabilirsin dedi ve vitamin ya da demir ilacı vermeyeceğim gerek yok dedi. Ama herkes multivitamin kullaniyor benden başka 😐😐
Snmsnmz ftmaygmur ilk 3 ay ben de sadece folik asit aldım. Sonra kan değerim düşük olunca demir hapı verdi. Ne vitamin ne başka birşey vermedi. Israrla sordum ama kullanmak istersen kullan ben önermiyorum dedi. Doktoruna güven beslenmen normalse fazla vitamin yüklemesi çok iyi değil zaten. Icini rahat tut bir de ayda bir sağlık ocağına gidip kan testi vermeyi ihmal etme değerlerini doktoruna gösterirsin gerek duyarsa verir zaten👍💙
Oglusumoguzum Miniminilina birsey sormak istiyorum bende bu ikisini ve kasılmalarim kramplarim oldugu icin magnezyum kullaniyorum vitamini uzun süredir icmiyodum simdi icmeye baslayinca bulanti ve ishal yaptı sizdede ayni durum varmi?
oglumveben Hazal_altk maltofer fol kullanıyorum hem demir hem b12 hemde folik asit ihtiyacını karşılıyor canım
B8use Asliemir kac haftalik oldun insallah bulantin gecer ya da doktora soyle onun muadili olan baska bi demir ilaci verir cok rahatsiz ediyor beni de. Mesela.bana ilk vitamin olarak dekavit vermisti ayni senin gibi ictigim gibi bi agri ve kusma oluyordu ne zaman icsem ayniydi sonra doktora dedim baska bi vitamin verdi onda rahat ettim . Belki miden almiyordur kaldirmiyordur sen doktora soyle sıkıntını degistirir muhakkak
SevDin Asliemir ben Demir ilacını gece yatarken içiyorum etkisini kaybetmemesi için gıdalarla karışmaması gerekiyor hapı çok kabız yaptığı için tek içimlik şurubuna geçtim çok menunum tadıda güzel 😊
Miniminilina Oglusumoguzum hayır canım vitamin bende kusma yapmadı.içeriği zaten anne ve bebek için yeterli ve sağlıklı dozlardan oluşuyor.kusman farklı bir nedenle olabilir.doktoruna danış bence.