[silindi] Beyzaharun canım merhaba benimde ilk 7.haftada şimdide 9.haftada durmus oksapar 0.4 4000lik vermişti iki genim homozigot pai ve mthfr1298 iğne ye ragmen durdu doktor da ondan degildir diyor 3.ye korkuyorum artk senin genler neler kaclik kullaniosun
Beyzaharun [silindi] bana dr um sadece kanında pıhtılasma var dedi cnm başka hiç bir sey demedi şu bu diye , suan 17. Haftadayım 5.Haftadan beri oksapar 4000 , ecopirin, progestan , folik asit ( şuan multivitamine geçtim) kullanıyorum cnm
MucizeBirKalp [silindi] merhaba canim. Bende kurtaj sonrasi kan pihtilasmasi icin test yapitrmak istiyordum sayende tibbi genetige randevu aldim. Kan örneği mi veriliyor ac tok farkediyor mu kac gunde cikiyor sonuc acaba
[silindi] MucizeBirKalp farketmiyor kuzum zaten bende yalan dedim 3 düşük yaptım diye hemen 2 tüp aldılar yoksa bakmıyorlarmis pihtilsma 2 aya yakın cıktı genetik 3 ayda genetiği daha almadım aylar oldu onemsemedim pıhtılaşmayı almıştım şimdi 2.kez kalp durunca genetigide alacağım
[silindi] Faninelova bıraktım kuzum valla son kontrle gittim parca kalmamis şükür başka da ilgilenmedi şaşırdım ilk kürtajımi yapan doktoruma gitme kararı aldık o demişti iğne kullancaksin kalınca diye işte bu bana klomen catlatma iğnesi uyguladı ilk denemede kaldım diye devam ettim böyle olunca sallamadı bizi şok etti Paı geni birde mthfr 1298c mi ne onlar homozigot genetikcide öyle demişti 3 ay önceden folik ve b12 diye zaten bu gebelikte düşük çıkmıştı b12 8.haftada foligi kesti ve direk sonralrdan kullanilan pahalı vitaminden verdi o zaman bile aklıma takılmıştı bu niye şimdiden folik asiti kesti benim genim ztn onu eksikliğinden oluyor diye progestan bile vermedi hiç çok rahattı hep sorun yok die ama işte yine kalbi durdu yani en iyisi ilk doktoruma gidip herşeyimi götürmek o bana kürtaj sonrası histeroskopi de yapmıştı polipleri temizlemişti hikayemi biliyor bakalım genetik sonucumu da alayım ilk adette gidecem
MucizeBirKalp [silindi] benim genetik sonucu kromozom bozukluğuydu. Pıhtılaşmaya bakalim demedi benimde aklimda kaldi simdi bu. Yarına randevu aldim ama napsam bilemedim ben. Bu kan sulandiriciyi her ihtimale karsi kullansak olmaz mi acaba
[silindi] Faninelova folik ve aspirini gebe kalmadan önce içiyordum tahminim b12 ve şu iğne dozu düşük gelmiş olabilir 0.6 lik diyorlar bizim genler için
Elifaka Aysehamit benimde ilk bebegim oyle olmustu kuzum hic uzulme cennette bi melegin seni bekliyor 2016 martta kurtaj olmustum haxiran da gebe kaldim tekrar rabbime sukur bi oglum var su an 3 yasinda ve kizima hamileyim .. rabbim saglikli bebisler nasip etsin cumlemize.. geneldr sagliksiz gebeliklerde oyle oluyomus. Bide sizin de esinjzle kan uyusmazliginiz var mi?
[silindi] MucizeBirKalp mutlaka yaptır onuda çok önemli bir konu bu ben çok araştırdım iğne şart yoksa yine aynı seyler oluyormuş başka başka sebeplerde olabilir tabi ben herşeye baktiracgim eşim de sorun yok mesela oda test yaptırdı benim zorumla şükür o süper bende işte bi pıhtılaşma yoksa nedne kalp dursun değil mi kan akışı gitmiyor bebeğe ondna oluyor iğnelerde onu sağlıyor kan akışı ama dozu önemliymiş yani doktor çok önemli benim 2.doktor önemsemedi yeter dedi doz ama yetmedi yetip yetmedigine dair testler bile varmis benimkk bakmadi ilk doktourma gideceğim o önemsiyor bu konuları 🙄
[silindi] MucizeBirKalp kafayı yicem zaten bu yüzden eskiden hamile kalamama tek sorun sanardım şimdi herşey değişmiş kalıyosun ilerlemiyor korkuyorum valla 3.ye bide belli aya gelip kalbi duranlar oluyor ölü doğum yapmaktan korkuyorum kucağıma alabilecekmiyim tekrar sorunlar olucak mi diye hamile kalınca ekstra korkularım artıcak şimdi burayı bile silmiştim etkileniyorum diye ama olan yine oldu etrafa demedik nazar değer diye yine 2.kez oldu hocaya felan mi okunmamız lazım ki artk anlamadım ben hiç rahat olamıyorum saat kaç olmuş uyuyamiyorum düşüncelerden 🤦♀️
Beyzaharun bebegimmm16 cnm ben direkt ünv araştırma hastanesinde bulunan özel bir kadın doğum profösörüne gittim o zaten genetik bölümününde kadın doğum bölümününde rektörüymüş , genetikle ilgili bir sürü test verdi bana direkt yani siz direkt genetik bölümünede gidebilirsiniz uzman bir kadın doğum druna da gidip onun yönlendirmesiylede yaptırabilirsiniz yani ikiside bu testleri yaptıracakdır
Nanelimon Yesmckmk ben de zaten düzenli ilaç kullanıyorum ama tiroid dusuk sebebi denilmedi bana hiç ona şaşırdım canım. Normalde bir tane alıyordum şimdi 7 haftalık hamileyim günde bir buçuk ilaç almamı önerdi doktor. Ama işte hiç tiroid dusuk sebebi demediler bana. Kaç tane doktora gittim. Bebeğin zihin gelişimi için önemli diyorlar hep
Yesmckmk Nanelimon hem öyle evet hemde düşük sebebi. Benim kuzenimin bu yüzden bebeğinin kalbi durdu be TSH 90 dı onun bebeği öldü düşün yani
[silindi] Faninelova 4 gen bide heterizgotmusun onlar daha şanslı oluyor cnki homozigot bizler biraz daha meyilliymisiz kayiplara🙄