HacerAycil evde bakılan kedilerin kısırlaştırılması çok önemli işte tamda bu sebeplerden ve onların ömür kaliteleri içinde çok önemli veterinerinizin verdiği ilaçlar etki etmiyor ise farklı veteriner ile görüşün derim yada hayvan hastanesi varsa yaşadığınız şehirde orayı da deneyebilirsiniz. Kedinizin eşyalara zarar vermesi gibi durumu onunla tırmalama tahtasının etrafında oyun oynadığınız sürece olmaz. Ben tırmalama tahtasını salonun kenarında tutuyorum ve düzenli olarak 2-3 haftada bir tırnaklarını kesiyorum ne koltuğuma ne de perdelerime yıllardır zarar gelmedi. Nasıl günlük saçlarımızı tarıyorsak, Tüylerinin dökülmemesi için onları 3-4 günde bir furminatör şeklinde taraklarla tarayarak en aza indirebilirsiniz. Yani inanın bebeğinize göstereceğiniz sabırdan daha azını onlara karşı gösterip bu meseleyi halledebilirsiniz. Ama bir veteriner olarak kesinlikle ve kesinlikle kısırlaştırmak evde yaşayan kediler için çok önemli bir gereklilik olduğu için öneriyorum. Onları kanser risklerinden korumuş oluyoruz. Azıcık sabırla bu saydığınız sorunlardan 1 ayda kurtulabilirsiniz. Bebeğiniz ve kedilerinizle sağlıklı bir ömür diliyorum.