Saatler önce doğumu yaptım suan açım vakit geçsin derken bende sizlere doğumumu anlatayım dedim.
Ben kendimi hep normal doğuma odakladım en başından beri fakat her şey planlandığı gitmedi kolestaz geçirdim, burdan aşırı derecede kaşıntısı olup kasıntı yüzünden uyuyamayan annelere de sesleniyorum gidip tahlil yaptırıp karaciğer enzimlerinize baktırın birde sadra asidi internete hamilelilkte kolestaz yazarsanız eğer önemini anlarsınız. Neyse bende bu şikayetten gittim ilk kolestaz 16 haftalıkken oldu ilaçlar vs. Derken 36 haftaya kadar geldik bu sefer ilaçlar fayda vermedi ve bebekde dönmediği için sezeyane alındım deli gibi korkuyordum hala da korku var ama geçiyor en cok korktugum şeyler aslında en az korkulacaklarmış tam tersi düşünmediğim kısımlar korkurttu beni.
Mesela şurdan başlayım öncelikle sipinal oldum belden uyuşurken kıpırdamaktan falan cok korktum biri beni tuttu önemli olan kendini sıkmamak sanki uyku modunda gibi kendini salmak eğer bunu yapmazsak sınırleri bulamıyorlarmış ve bir kaç kez daha iğne girip çıkmak zorunda kalıyor. Ben en cok bundan korkmama ragmen hiç korkulacak bişi yokmuş hiç acımadı kolumuza takılan serum iğneleri daha cok acıtıyor desem yeridir. Neyse 5 dk bile sürmeyen bi işlmele uyuştum hazırlıklar yağıldı yanımda duran hemsire bazı çekiştirmeler olacak tedirgin olma dedi evet karnını çekiştiriyolar ve sen hissediyorsun tarifi biraz zor bir his rahatsız edici ama can atıcı dayanılmayacak birşey değil. Sonrasında bebek çıkıyor size gösterilip gidiyor. Sonrası benim acımdan bıraz sıkıntılı oldu sebebi ben hayatımda hiç ameliyat olmadım uyusturulmadım e haliyle o bacaklarım beni rahatsız etti ben ona dayanamadım oda söyle bir his hani bazen bacagınızın üstüne oturursunuz ve uyuşur karıncalanır ister istemez hareket etmek istersiniz cunku dayanılmazdır ben dogum sonuna kadar zor dayandım en son dikilirken dayanamadım ben durmayınca uyuttular beni sonrası yok odama geldim hala sıkıntılıyım çünkü narkoz hala gecmedi bacaklar uyusuk kasınıyor ama kasıyamıyon kasıttırsan hissetmiyon yani biraz ağrılı suan bacaklarım baya geçti karnım biraz ağrıyo sanki adet agrısı gibi birazda yanıyor agrı kesici yapıldı ama yine de az agrım var ha bu da dayanılmayacak gibi degıl. Tek istediğim uyusan popom yüzünden az da olsun yan donup yatmak ama o pek mumkün degıl bebegim 2500g dogdu gayet saglıklı küveze alınmadı. Ha birde beni sırtımdan uyusturduksan sonra bana hemsıra kafanı cok oynatma dedi başın cok agırır dedi buda burda bilgi olarak dursun. Birde sonda hakkında iğneyi yiyip yattım masaya öyle taktılar yanı uyuşmaya başladıgında hiçbirşey hissetmedim takılırken suan hala takılı narkoz gecince cıkarken nasıl olur bilmem başkada aklıma gelen yok 1 saat daha acım sadece bebeğim uyuyor sütğmde geldi ha burdan minnak memeli annelerede sesleneyim ben 75 den de küçük kullnayordum en son hani su penye tarzı önunde ince süngeri bulunan sütyenlerden almıstım bedeni 80 di yani öyle ahım sahım buyumedi benimkiler ama sütüm var ben gelmez sanıyordum ama varmış yani yok memem küçük sütüm olur mu demeyin ha bunyeden bunyeye farklılık var tabi ama benim sütüm küçük gögüslü olsamda geldi başkada düşüneyim aklıma gelen bişi yok doğum bu adı üstünde kolay degil gerçekten ama su bebeğini görünce herseyi unutuyprsun kısmı dogru hele kucagına alıp emzırırken bacaklarımı bir kaç dk olsada unutmuştum neyyse cok uzun oldu ama ha son olarak burda benimle aynı kaderi paylasan bi arkadasım vardı seni de buraya etiketilıyorum okursun artık @Emineyavuz_53 😊 sorusu olanlar yasın vaktim oldukca döneceğim 😊😊😊