Merhaba arkadaşlar dün gece doğum yaptım hikayemi müsait olunca yazacağım inşallah 😊 şimdilik bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum çünkü kendi doğumum çok kolay oldu umarım birilerine faydam olur zira doğumu yaklaşmış korku içinde olan bi sürü anne adayı vardır öncelikle şunu söyleyeyim yazdıklarım arasından herşey Size iyi gelecek diye birşey yok mesela Sarımsak yutmak bazı insanlar hazmedemez dokunur herkesin bünyesi farklı iyilik yapayım derken kimsenin erken doğumuna yada başka bişeylere yol açmasını istemem hatta cok masum gibi görünen yürüyüş bile Size iyi gelmeyebilir lütfen sadece bu post sahibi yapmış işe yaramış diye düşünüp kafanıza göre bişey yapmayın! Bn herşeyi doktoruma danışarak ilerledim demek istediğim şey doktor onay vermeden bunları uygulamayın lütfen!
Gelelim kolay doğum olsun diye yaptıklarıma:
*Yürüyüş (4.aydan itibaren hergün 1 saat)
*Nefes egzersizleri (aklıma geldikçe)
*Kegel egzersizi (aklıma geldikçe)
*Karın kaslarını çalıştıran egzersizler https://www.google.com.tr/amp/s/www.mynet.com/amp/daha-az-agrili-daha-rahat-bir-bir-dogum-yapmak-icin-yapabileceginiz-8-egzersiz-teknigi-kadin-1224319
*Dualar (hergün 316 ya ragîbü, hergün Fatıma annemize bi fatiha)
*Plates 30 dan itibaren haftada 3 gün https://youtu.be/kJcmEVv1X18
*Safran 31 den itibaren (gerçek İran safranı suya karıştırıp içtim
*Zeytinyağı gebelik başından beri özellikle 31 den itibaren (salataya katarak tüketim)
*Sarımsak 31 den itibaren (haftada 3 gün aç karnına yuttum)
*Tarçın 35 den itibaren (toz tarçını muza dökerek yedim)
*Hurma 35 den itibaren (hergün 5 tüketim Son haftalar 7-9-11 tane)
*Squat 35 den itibaren (10 ile başladım doğuma kadar yaklaşık 50 tane)
*Plates topunda zıplama 35 ten itibaren (hafif tempolarla)
*Keten tohumu 36 dan itibaren (1 saat önceden ıslatılmış)
*Perine masajı 36 dan itibaren (zeytinyağı ile)
*Böğürtlen yaprağı çayı 37 den itibaren (günde 1 fincan) onun yerine ahududu yaprağı çayı da olurmuş
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 38 den itibaren (burda bi arkadaş tavsiyesi üzerine sabah aç karnına içtim)
*Merdiven inip çıkmak Son hafta
*Hurma macunu Son hafta (postumda paylaştım)
*Hurma çekirdeği kaynatma Son hafta
*Çörekotu yağı (sabah aç karnına 1 çay kaşığı)
*Kabuk Tarçın çayı Son hafta
*İnşikak suresi Son hafta
*Soğan kabuğu (kaynatıp suyunu göğüse sürdüm yara olmaması için)
*40 hafta dolup bebek hâlâ gelmeyince açılma olması için ilişkiyi artırdık, göğüs ucuna masaj yaptım ve Sıcağa yakın ılık suda oturdum adaçayı içtim 2 gün sonra doğum yaptım
Şimdi gelelim ne işe yaradıklarına :
*Keten tohumu, tarçın, sarımsak, zeytinyağı, safran bunlar rahmi güçlendirir ve doğum yolu kaslarına esneklik verir
*Karın kaslarını çalıştıran egzersizler ise doğumda ıkınma konusunda bana cok faydali oldu
*böğürtlen veya ahududu yaprağı çayı rahmin çabuk toparlanması için
*inşikak suresi hem kolay doğum için hem de bebeğin doğum pozisyonuna girmesi için özellikle de bebeği ters olanlar mutlaka bol bol okusun benim bebeğim 37 de döndü
*bunların dışında her anneye lazım kitabında yazan maddi ve manevi bi cok şey var bn coğunu yapmaya çalıştım kitap sizde de bulunsun derim
*perine masajı ve kegel egzersizi cok dikiş olmaması için
*kantaron yağı dikişlerin çabuk iyileşmesi için (şu an yeni sürüyorum)
*göğüs kalkanı avent mutlaka alın
*Depend mutlaka alın kaç kilo olursanız olun büyük beden alın derim bn 65 Kilo ile doğum yaptım
*gelişim geriliği olan bebekler için annenin yemesi gerekenler
- Yumurta (hergün 1 tane haşlanmış)
- Kuruyemiş
- Ceviz
- Kemik suyu
- Hurma
- Pekmez
- Muz
- Süt (Nesquik)
- Cici bebe
- Kaşar Peyniri
- Arı sütü polen karışımı
- Havuç suyu
- Kabak çekirdeği
-Maden Suyu
- Portakal
- Aşure
-Sütlaç
-Balık
-Vitamin
Bunları bu forumdan öğrenerek yaptım hangisi iyi geldi bilemem ama bebeğim Kilo almaya başladı.ama özellikle şekeri olan anneler dikkatli olun derim
*Ayrıca sütü olmayan anneler için bestlak veya Galactaco damla cok iyi olduğu söyleniyor henüz ihtiyacım yok ama aklımızda bulunsun
Hepinize kolay doğumlar diliyorum sorunuz varsa severek cevaplamak isterim