mervekrkkc Htcsylm1 ben yaptirdim.hatta 1 jafta yeni oldu herhangi bi sorun yasamadim Ozelde.yaptirdim medipol mega jastanesinde 120 tl ye elmali soda gbi icecel verdiler 2 saat 1 er saat araliklarla kan baktilar 75 gr seker veriyolar o gun gun boyu baska sekerli urunde tuketmezsen mide bulamtisi yaşamıyorsun
Deniss59 Htcsylm1 bnde bu hafta yaptırdım inan içtiğim şey koladan daha az gazlı ve daha az şekerliydi. Hiç midem bulanmadı 3 kere kan alındı (1 saat ara ile) eğerçıkarsa ikinci testi istiyormuş doktor onu yaptırmazsın..bnce yaptırmalısın 😊
Htcsylm1 Guni92 daha sonra bebekte veya anne de şeker çıkabiliyomuş öyle diyolar aklım karışıyo benimde korkuyorum ilk gebeliğim olduğu için pek bişey de bilmiyorum açıkcası 😞
Htcsylm1 FuatTatarogludokto doktorum yapılmalı ya da yapılmamalı demedi ama testi olacaksın daha sonra şekerli su içip tekrar kan alıncak dedi hiç bişey anlamadım bende kararsız kaldım neye göre yaptırmam gerekiyo acaba 🙇🏼♀️
2cocukluhayatadogru Hanımefendi bu bir tahlil, sakıncası olsa hekimler ister mi yaptırmamızı, iki gebeliğimde de bebeklerin gelişimi önde olduğundan yaptırdım, çok şükür şekerim çıkmadı, içim rahat oldu😇
FatmAkb Benim ilk gebeliğim yaptırmadım özele gtmeme rağmen doktormda o kadar üstüne düşmedi onun yerine açlık tokluk şekerime baktrdım tavsiye ederim
Semraot1990 Htcsylm1 hiç korkmaniza gerek yok bence yaptirin içiniz rahat olsun bende geçen hafta yaptm çok şükür iyi dedi bir sorun yok dedi doktor
Meftunbade Bende yaptırdım doktorum bana bıraktı tercih çok araştırmıştım yaptırmak istiyordum doktoruma sordum yararı yada faydası nedir diye eğer gebelik sekerin varsa bilemezsin bebek anne karnında ölebilir filan dedi zaten içtiğin seker iki bardak koladaki seker miktarıyla ayniymis ben yaptırdım iyiki de yaptırdım allaha şükür bise çıkmadı şüphem yok en azından
Htcsylm1 Bir de bebeğim haftasına göre 1,5 hafta geriden geliyo bu onun gelişimini de etkiler mi diye düşünüyorum kafamda çok sorular var 🤭
Elisakerem Açlık tokluk normaldi 3 aylık şeker ortalamam normaldi ve ailede şeker hastası olan yok ama ben yaptırdım ve gebelik sekerim var 202 udi tahlil sonucum yüklemede diyet yapiyorum
Seluna Elisakerem canım bende yaptırdım bu hafta ve maalesef bende de çıktı. Çok moralim bozuldu, doktorum bana da diyetisyene git dedi hemen ama daha gidemedim. 211 çıktı tokluk benim de. Sana ne dedi diyetisyen ne verdi. Bildiğin diyet listesi mi veriyor yoksa sadece şekerle ilgili şeyleri mi azalttırıyor :(
Elisakerem AtesveAnnesi benim yoktu herşey çok normaldi ailedede şekeri olan yoktu ama bende çıktı şeker yüklenmesinde tahlillerim herşeyim normaldi
AtesveAnnesi Elisakerem ya şeker yüklemesinin bebeğe çok zararları olduğunu fuymuştum ondan tedrgin oldum ben yaptıtmadım zaten şekerimde hep düşüktü
Elisakerem Seluna diyabetik diyet veriyor ben meyve çok severim meyve verdi ama yanında süt ve süt ürünleri içeceksin dedi muz kuru meyve hurma yasak