Merhaba kızlar. 38+4 de gerçekleşen doğumumu paylaşmak istedim sizinle 🤗 Bu zamana kadar açıkçası hiç yalancı sancı,kramp vs yaşamadım. Eşim hatta espriyle ‘sen hiç doğum yapacakmışsın gibi durmuyorsun’ derdi 😊 Açıkçası en başından beri normal doğum istiyordum ama ne yalan söyleyim çok da korkuyordum 🙄 bu vakte kdr hiç ağrım olmayınca, dedim 41i görücez heralde diye düşünüyorduk ki sabah uyanınca regl ağrısı gibi hafif hafif ağrıyı hissettim. 5dakikada bir 15-20 saniye sürdü. Başta yalancı sancı sandım ama düzenli olarak ağrı devam etti ve bikaç saat sonra şiddetini arttırdı. Evde yaklaşık 2saati daha şiddetli olmak üzere 5saat ağrı çektim. Son 2saat de ağrının şiddetini canımı acıtmaya başladı. Dedik bizim oğlan galiba geliyor 🤦♀️ Hemen doktorumuza gittik. 5-6 cm açılma var doğum başladı dedi. Ben şok. Yalancı sancı diye düşünürken meğerse aşağısı çoktan açılmaya başlamış bile. Hastanede sıcak duş,pilates hareketleri derken bir 2saat sonrada tam açılma oldu. Bebek gelmeye hazırdı. Bu arada hala ne suyum ne nişanım geldi 🙄 Ağrıyı soracak olursanız son 2saatte ki ağrıya dayanamıycak kdr şiddetli olabiliyordu.Ağrı 5dakika bir girdiği için azıcık da olsa nefes alıp dinlenebiliyordum. Suni sancıda böyle mi oluyor bilmiyorum zira aralıksız bu ağrı dayanılmaz olurdu çünkü 🤦♀️ En zor kısmı galiba ıkınma kısmıydı. Ben mi beceremedim yoksa gerçekten bu kadar zor mu bilmiyorum ama baş kısmı çıkana kadar allaha yalvardım resmen geçsin bitsin diye. Ikınma kısmında inanılmaz zorlandım. Ortalama 30-40 dakika sürdü. Ve allahıma bin şükür sağlıkla oğluma kavuştum 🙏 inanın o 40 dakika hariç muazzam bişey.Muhtemelen sezeryandan sonraki dikiş acılarıyla eş değer bi acıdır diye düşünüyorum. Hemen ayağa kalktım, bebeğimi emzirdim, içimdeki tüm rahim atıklarını atabildim. Eğer sezeryana zorunlu değilseniz Normal doğumu ısrarla öneririm.Ve kesinlikle mümkün olduğunca spor yapın, evinize pilates topu alın basit hareketler inanılmaz etkiliyor rahminizin açılmasına. Ben kesiksiz rahmimin tam açılmasında pilates topunun daetkili olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden normal doğumu kolaylaştırmak biraz bizim elimizde 🙏