Buraya yazılan doğum hikayelerini hersabah ilk iş olarak okuyup ne zaman ben de yazıcam diye çok bekledim şükür 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Bebeği ilk öğrendiğimde 12+2 dik oğluğumuz olucağını öğrenince havalara uçtuk ilk çocuğumuzdu.Hamileliğin 4 aya kadar sürekli mide bulantılarıyla geçti çok şükür detaylı ikili testimiz temiz çıktı 32.haftaya geldiğimizde 1 cm açıklıkla oğlumuz erken gelicek diye korkuttu bizi ama çok şükür korkulan olmadı. 35. Haftaya geldiğimizde boynumuzda iki tane kordon dolandığını öğrendik. Çok sıkıntılı günlerdi çünkü kendimi hep normal doğum diye hazırlamıştım sporlar yürüyüşler hurmalar aklınıza gelicek ne varsa. Çok şükür kordonunun bitanesini açtığını öğrendik. 37.haftama kadar çalıştım.Oğluşum hiç sorun çıksrmadı çok aktif bi hamilelik geçirdim. Hatta bebekten sonra gezemem diye gezebildiğim kadar gezdim 😂 37 den sonra günler geçmek bilmedi erken gelicem diye korkutan oğlum gelmeye niyeti yoktu kanaldaydı kanaldan bile çıkmış bizi üzmüştü iki günde bir nts kontrollerimiz vardı . 40+2 olduğumuzda kontrol için gittiğimizde bebeğimin suyunun yok denecek kadar az olduğunu ve eğitim araştırmaya gitmem gerektiği söylendi. Oraya gittiğimzşdede sonuç değişmedi. Direk yatışım yapıldı bana söylenen akşam olduğu için doğumu ertesi gün suni ile başlatacakları eğer Bebek gelmezse sezeryan olucağı söylendi ama doktorlar konuşurken duyduğum kesin sezeryan olucağıydı. Yatışım yapıldıktan sonra her saat başı kontroller başladı ve en zoru buydu ben ertesi gün başlıyıcakları için açıklık kontrolü yapmasın dedim ama ne fayda 😣
Doktorlar kontrol ettikçe benim sancım vardı ama ntsde en fazla 40 ı gören sancılarım vardı. Ben doktora sancım var dedikçe o bunlar normal sancı bunlara dayanamıyosan normal doğum sancısında ne yapıcaksın dedi O an korku başladı çünkü ben hamileliğim boyunca ennn ufak dahi sancı çekmemiştim. Doktorlar gidince kağıda yazan açıklığa baktıkça seviniyordum en son 7 cm den sonra dayanılmaz oldu ben yakın dedikçe ilk doğumun uzun sürer dediler. Doğumumum çok şükür çok kolay oldu kordonları sorduğumda şükür hiç yoktu.Doktorum kordon olsa bu kadar kolay doğuramazdın dedi il doğuma göre çokkk iyi geçti🧿🧿🧿. Oğlumun ilk ağladığı an dünyalara değişmem acı sancı o doğar doğmaz hepsi geçiyo sadece şükür ediyorsunuz.Doğumun kolay olması sizin elinizde sakın ola bağırmayın derim bağırdığın zaman gerçekten gücün boşa gidiyor. Korkutmak istemem ama dikişler en fenası doğumdan zor geldi uyuşturuluyu ama yine de ben hissettim. Sonrası daha fena yatamıyorsunuz bile ağrıdan yani benim öğle geçti. Yaşadığınız herşeye değiyor buna inanın bunları yazarken meleğim baş ucumda bir güncük daha bekleseydi 2020 olucaktı ama oğluşum sabredemedi 😂 11 günlük olduk bile.
Önereceklerim:
Lansinoh çatlak kremi
Sudorem pişik kremi
Depend mutlaka alın
Ben 3 tane 5 Li koydum bize yetti
Göğüs pompası manuel sakın almayın biz kullanamadık aynısının elektriklisi hayat kurtardı
Yanınızda mutlaka yakınınız destekçiniz anneniz olsun ben normal doğuma rağmen dikişlerden hiç bişey yapamadım
Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz yeni doğum yapmış biri olarak yardımcı olurum 😊😊 @ozgeya @adm