Öncelikle herkese sağlık ve kolay doğumlar diliyorum❤️ Bu postu aslında biraz da merak edilenleri yazmak için açıyorum başınıza gelecekleri bilin diye 😊😂 bebeğim 32.haftadan beri hep yan durduğu, hiç bir zaman doğum pozisyonu almadığı ve doktorumun döndürmeye çalışmasına rağmen dönmediği için 09.01.2020 tarihinde doktorumla sezaryenimi planladık. Oğlumu kucağıma aldığım günün sabahı hastaneye yatış işlemlerimiz yapıldı odama geçtim, genel tahlil ve tetkitler yapıldı 😊 Uzatmayayım ameliyathaneye girmeden önce anestezi doktoruyla da tanışıp detaylı bilgi aldığımdan işlem sırasını biliyordum. Önce masaya oturdum olabildiğince kambur durdum bir yastığa sarıldım belimde ufak bir sinek ısırığı oldu o an spinal yaptığını sonrasında epidural katateri takacağını söylediği doktorum katater bir tık daha fazla hissediliyor onuda taktıktan sonra yatırdılar doktorum geldiğinde ayaklarımı oynatıyordum ben uyuşmadım falan diyordum 😂😂 anestezi doktoru yanımda ayaklarımı oynatmamın gösterge olmadığını hatta bunun işini ne kadar iyi yaptığını gösterdiğini sakin olmam gerektiğini falan söylüyordu ama ben biraz panikledim 😂🙈 o sırada eşim ve fotografçımız geldi yanıma öyle rahatladım 😊Çocuk doktorumuzda gelince işleme başladılar. Başta bir yanık kokusu oluyor 😅 kesildiğini anlıyorsun ama asla acı yok ben böyle olacağını tahmin etmezdim hiç rahatsız olmadım evet çekiştirme ve bastırmalar oluyor ama asla korkutmadı😊 çok panik bir insanım aslında. Sonrasında doktorumuz aa kim geldi diye bana uzattı bebeğimi o an zaten herşey geçti gitti. Üzerini sarıp göğüsüme getirdiler kordonunuda tahminen 3-4 dakika sonra kesitler. Fotograf çekimi ve öpüp koklaşmadan sonra eşimle bebeğim çıktı sonrasında bana sakinleştirici verdiler ben çayır çimende yürüdüm hiçbir şey hatırlamıyorum 🙈İşlem bitince hemen odama çıkartılar, odama gelince bebeğimde eşimle birlikte geldi ve orada tekrar bir ten tene temas ve emzirme oldu. Ben ilk defa aşık oldum eşime de söyledim kusura bakmasın ama ❤️Şükür bebeğim 3.100 gr ve 53 cm doğdu❤️❤️
Çok uzun oldu ama 🙈Sezaryenle ilgili önemli notlar vermek isterim;
1- Bugün itibariyle ne baş ne boyun ne de bel ağrım olmadı, olursa kahve ve çikolata ye demişti doktorum ama Allaha şükür 🙏🏻
2- Epidural+spinal kombinede spinal iğnesinin dışında bele bir katater takılıyor bir gün kalıyor ve ilk gün her ihtiyacın olduğunda ordan ağrı kesici yapılıyor, ayrıca ağrı butonu var ihtiyaç duyduğunda basıyorsun ama muhteşem bir şey kesinlikle tavsiye ederim.
3- Sezaryenin bence en zor kısmı gerçekten ilk 24 saat içerisinde gelip 5-6 kez karnıma bastırıp rahmimin yerleşmesine yardım ettiler ki bu çok acılıydı. Hiç ağrı hissetmeyen ben çok bunaldım bu durumdan ama şu an göbeğim gayet inmiş ve rahmim toparlanmış durumda buna yardımcı oluyormuş sonrasında çok memnun kaldım.
4- Sütüm damla damla ilk günden geldi emzirdim ama mama takviyesi de veriyorum sarılık olduğunda uğraşmaktansa doktorumuzun tavsiyesiyle şırınga ile az az başladık. Bugün itibariyle sütüm arttı gibi yetecek kadar geliyor sanki bırakabiliriz.
5- Bolca yürüyün, ben öyle yaptım daha iyi oldu. Açılır falan diye korkuyordum ama boş bir korku o. Dikiş izim şuan da bile çok silik şekilde. Yapıştırma olduğundan iki tane bant var. Duşa girebildim üzerine sprey sıktılar öncesinde.
Umarım yardımcı olmuşumdur herkese hayırlı doğumlar diliyorum çok uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏻😊😊