Gokcedag Merhaba, ayrintili usg de 20+6 da serviks 30mm cikti. Rahim kasilmam oluo suan 22+4um. Dr vajinal bakim dedi bugun, istemedim. Onerisi olan, bu haftakarda baktiranlar ve ayni dyrumda olanlar ?
TulayNEN Gokcedag kesinlikle vajinal baktirmalısin.Benim karnimdan 28 çıkmıştı o haftalarda bir sürü ilaç kullandın ama doğru sonuç karından bakılmasıyla ortaya çıkıyormuş.Doktor degistirdim.Doktorum karından ölçüm doğru sonuç vermez dedi vajinal ölçtü ve sonuç 36.Boşu boşuna haftalarca sıkıntı yapmıştım. Şuan 32.haftamdaýim ve cok şükür biŕ sıkıntı olmadi
DilekH Gokcedag neden baktırmadın ben hep baktırıyorum erken doğum riskim varmış ve bunu engellemek için ilaç verdi . Eğerki bakmasaydı kısaldığını erken doğum riskim olduğunu bilemicektim. Doktorun işine neden karışıyorsunuz bende bunu anlamıyorum sana ve bebeğine zarar verecek bişey yapabilirler mi sence
Bebeklerim- Gokcedag benim 23 haftamda 10mm di hastanede yattım 7mm le 10mm arası oynuyodu iste sonra cıktım bi dahaki gitmemde 5mm di gene yatırdılar hamd olsun gene cıkabildim simdi 33+5 olduk sükürler olsun ve cok fazla vajinal bakıldı hiç korkma canım onlar ayarlıyolar ki ben devlet hastanesinde yattım orda sürekli vajinal bakıyolar sormuyolar bile alttan bakalım mı diye asistanı doktoru kim gelirse bakıyo acıkcası hiç merak etme doktoruna baktır en azından önlem alınsın bana dikis atılanadı enfeksiyonum vardı cünkü
TulayNEN TulayNEN ayrıca benim de bu süreçte iki kere rahim kasılmalarım oldu acil de iğne serum falan yedim ama rahim uzunluğuyla ilgili değilmiş uzunluk normal ama hamilelikte bazı şeylerin sebepleri bilinmiyor.
Gokcedag TulayNEN dogru sonuc karindan yazmissin ama vajinal olcakti o di mi, bilgi icin cok tesekkurler buarada
Gokcedag DilekH cunku kendi doktorum deildi, acilde gittigim bi doktordu. Ve bilgim olmadigindan ilk defa ve mecburen kendisine gittigim icin dogal olarak temkinli davrandim. Cunku son haftalarda vajinal muayene edilir diye biliordum. Saliya randevumu aldim kendi dr.umdan. kesin tabi baktiracagim
Gokcedag DilekH sizin kacti olcunuz ve haftaniz nedir, bir de tedavisi ile ilgili bilginiz var midir .
Ftszgn Vajinal panik olmayın En iyi sonuçlar hep vajinal Bana doktorum bizzat vajinadan ve karından görüntüleri gosterdi,karindan olan bulanik malesef net uzunluk vermez. 19.9 mm ile dikiş atıldı rahim ağzıma ve vajinal yolla belirlendi
DilekH Gokcedag 32. Haftamda gittim 2.50mm idi . Ciğer geliştirici iğne vuruldum. Progestan kullanıyorum hala şuanda 35. Haftamdayım 2.80 mm olmuş . Bol bol dinlenme öneriliyor bu durumlarda