Anne18 Canım seni çok iyi anlıyorum. Evlendiğimden beri hiç korunmadim. Tup bebek tedavisine başladım. Tabii öyle hemen değil. Tiroitlerim cok yüksekti. Indirmek zaman aldı. Sonra bir dr demorolize etti beni ara verdim uzunca. Ibrahim Saraçoğlu sitesinden caylar mi almadim, kürler mi denemedim, macunlar mi tüketmedim.. daha neler neler. Sonra tekrar baslayacagim dedim. Yasim 34-35di. Başladım. Bazı stresler yaşadım babamın sağlığı ile ilgili. Kullandigim ıgneler, tedaviler sonuç vermedi. Çünkü 1 yumurtam oluşmuştu E2 hormonum yükselmemişti çok. Nitekim yumurtam toplandı ama döllenmedi. Yani transfer olmadı. Çok üzülmüştüm. Tüplerimde sorun vardı. Biri tam tıkalı, diğeri çok az tıkalı ve sıvı birikimi vardı e tabii bu da döllenme olsa bile çocuk tutunamayabilirdi.Dr, laparoskopi ameliyatı yapalım dedi. Onun için de bekledim. Stresten ara kanama yaşadım , iptal oldu. 2 ay daha bekledim. Neyse ki sonunda oldum. Çok şükür tüplerimi almaya gerek kalmadan açıldı ikisi de. Gerçi tup bebekte tup önemli değil. Normal gebelik için şansım açıldı. Yalniz eşimde sperm azlığı bende de yumurta rezervi düşüklüğü vardı. Yani Amh'ım çok düşüktü. Neyse 2.tedavime başladım. Ülkelerim değişmiş, dozajı arttırmıştı dr. Ve Klomen kullanmıştım. Ilk 5 gün her gün iğne olmama ve hapimi kullanmama rağmen yumurtalarim cvp vermemişti. Üzüldüm ama sadece 1 gün umursadım. Çünkü ben elimden geleni yapıyordum ve gerisi Allah'imin takdiriydi. Devam ettim. Sonra düzenli olarak yumurtalarim olgunlaştı, E2 hormonum düzenli artış gösterdi. Başarıya ulaşıyordum. 13 günlük tedaviden sonra 4 yumurtam oluştu ve toplandı. 3 tane döllendi. Biri geriden döllendiği için sagliksizdi o trans olmadi. Diğer ikisi trans oldu. Yasimdan dolayı 2 embriyo trans edildi. Çok şükür biri tuttu. Şuan 17+5 teyiz. Bir kızım olacak Allah'ın izniyle. Tabii sonra iki kanama geçirdim. Zor geçti ama bebeğim beni terketmedi. Kısacası umut bitti mi hayat biter. Umudumuzu yitirmeyin. Bol dua edin. Tedbir kuldan, takdir Allah'tandir. Eğer olumsuz olursa da hayırlı değilmiş dersiniz. Sagliksizsa zaten vücut onu atıyor. Kısmetse de olur.