Merhabalar güzel anne ve anne adayları taze anne olarak suan hayalimi gerceklestiriyorum buraya dogum hikayemi yazmak en basından hayalimdi 😍 Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin simdiden 🤭 4 yıllık evliyim 2 sene korkunc gecen evliligim oldu vajinismus hastasıydm ve kimseye bisey demeden esimle kendimiz cözüm aradk ama malesef yanls dr ve korkuyla yenemedm ta ki artk evliligmz bitme surecine gelmisti ki cok sükür atlattık kabus gibi günlerimz bitms artk her evli gibi bebek hayali kurabiliyorduk. Rabbim nasip etti hamile kaldm ama cok zorlu bol mide bulantısı ve yanmalı bi sürec devam etti . Bu arada hep normal dogum istedim cunkü hic ameliyat olmadm ve korkuyordm. En son kontrolümde 3 cm acklk vardı ama sancı hic yoktu bizde eger gelmezse 2 sine suniyle dogum baslatmak icin anlasmstk dr la.Son tarih 1 ocak olarak verilmisti bize ilk günden ve beklenen gün gelmisti 31 aralıkta artk 40 haftalk oldk hala gelmeyecek derken suyum geldi bianda. Yarım saat icinde hastanedeydm ve dr yatısımı yaptı gece veya sabaha dogum baslayacagnı eger baslamazsa suniyle destekleyecegini söyledi. Bu arada hala sancm yoktu ama suyum gelmeye devam ediyordu. Hem korku hem heycan ben hastane odamı hazırladm annem esim halam vardı yanmda derken saat gece 1 oldu ve hafiften artk sancılar kendini belli ediyordu. Ben hic yürüys yapamadm bu arada esimn isi gec bitiyordu ve tek cıkarmadı hic . Hastane de merdiven indim cķtm koridorda gezdm ve cok tatlı bi ebem vardı nöbetci bana ne yapmam gerektigini söylüyordu sürekli takip altındaydm bu arada özelde dogum yaptm benden baska kimse yoktu o gün dogum icin gelen 2 kisi sezeryandan yatıyodu sadece. Sancılar sıklastkca dusa girdm burdan öyle okumustm gercekten cok fazla rahatlattı beni belimden giriyordu sancılarm suyu tuttukca nefes alabiliyordm hatta artk son saatler ben burda dogurmak istiyorum ckmycm demisim ebeye pilates toounda zıpladm onunda faydası cok oldu😂 5 cm acıklga kadar hersey yolundaydı saat sabah 6 ya kadar 5 cm acıklkla durdm sonrası artk gözm bisey görmedi artk sezeryana alın demeye baslamsken 7 cm sonra 10 cm tam acıklk denildi ve drmu karsmda buldm sancı geldikce ıkın diyordu ve yere cömelttiriyordu o agrıyla cok zorlandm ama yaptm tüm denileni esim bütn gece belime masaj yaparak gecirdi. Artk son hadde gelmistm doguma alıyorz seni dediler ve kendimi catalda buldm ultrasonda bebegimin boynunda 1 kordon dolanms olarak görmstü drum ama cift kordon dolanms kordon boyu kısa kalms 4 cü ıkınmamda bebegimi kucagımda buldm hayatmda cektigm en büyük acıydı artk beni kurtarn nolur ölcm diye bagrdgmı hatrlyrm kordondan dolayı bebegm zor geldi ama o sıcacık yüzü yüzüme degdigi an dünya duruyor istemsiz aglama geliyor zaten o an bin sükür inanamıyorm hala normal dogum ypabildigme klise gelecek belki ama vajinismus hastası olarak ki catı muayenesinde bile dr terlettin beni demisti o derece zorladm ona ragmen ben bile dogurdysam herkes dogurur inanın buna. Onun nefesini sicaklıgını hissetignz an hersey geciyor hic biseyinz kalmıyor dogumdan saniyeler sonra esimi aldılar dogumhaneye o geldi ben doguma fotografcı getirtmstm o anları ölümszlestirmek icin suan videoları izleyip hala kendime hayret ediyorm nasl dogurdm diye. Rabbim gercekten kolaylık veriyo buna inanın 4 dikisim oldu dikis atılrken uyuttu drum cok yorulmstm 15 dk sürms odaya alınmam uyandgmda kolumdaydı mis kokulum 3100 kg 50 cm dogdu 1 gece hastanede kaldk cok sükür ikimizde iyiyiz birbirimize alısmaya calısyruz 2 gün sütm gelmedi ama bıkmadan emzirdm gögsümü tuttu mama verdk 2 gün sonrasnda geldi suan gece gündz ayrımı yapamadgı icin geceleri uyumuyorz tek sıkntmz bu rabbim hepinize kolay dogumlar nasip etsin. Eger ki surecinzde bir anormallik yoksa kesinlikle normal dogumu tavsiye ediyorum daha 1 gun bile yatmadm hastabeden cktm ve hala kızmn herseyini kendm yapabiliyorm cok sükür .Ve kızlar unutmadan annelerinzi doguma göturmeyn derm ben yanmda istedm ama annem varken sancı cekemedm ebemde gönderdi baska katlarda dolasmslar kantine fln inmisler halamla. esim yanmda kaldı ve destegi cok oldu sagolsun tam tersi ben dogururm o öyle gelir diyordm ama is basa düstü ve cok sasirttı beni destegi olmasa yapamazdm diyebilirm ben o sancıyla neler söyledm ama hepsinde destek oldu sagolsn hic bisey demedi. Hepiniz bian önce saglıkla kavusun meleklerinize .