miine 12 günlük kız bebek annesi olarak bir kaç tavsiye vermek isterim. Kızım37+5 te 49 cm ve 3160 gr doğdu.
*Ağız mendilini bol alın çok kusuyorlar mideleri küçük olduğu için.
*Ben yenidoğan tulum ve takım almamıştım geneli 3 ay civarıydı kıyafetlerinin ama hepsi büyük geldi iki üç takım yenidoğan almak zorunda kaldım doğduktan sonra aklınızda olsun.
*kendiniz için büyük beden depent kullan at külotlardan alın aşırı aşırı pratik ve kullanışlı. Ben iki paket bitirdim.
- pijama takımları ve tulumlarını daha fazla alın dediğim gibi çok kusuyorlar.
- ilk günler emmeleri çok güçlü olmadığı için göğüsler çok şişebilir ağrı sancı olabilir tavsiyem sağma makinesi ve süt saklama poşetlerinden temin edin. Ben ilk bir hafta mahvoldum canımın ağrısından zorla emzirdim ama sabredip emzirin. Bebek emdikçe kanallar açılıp normale dönecek.
- her emzirmeden sonra göğüs ucu çatlaması için krem sürün mutlaka.
- ben de biberon aldım ama sağdığım sütü kaşıkla verdim. Yenidoğan oldukları için biberona hemen alışıp memeyi reddeder diye korktum aklınızda olsun.
- emzikte aldım ama çok küçük henüz diye kıyıp deneyemedim.
- emzirme sütyeninden kesinlikle atlet alın. Gece emzirirken komple açtığınızda sırtınızı ve karnınızı üşütebilirsiniz. bu da bebekte ve siz de sancı yapabilir.
- eldivenleri elinden çıkarttığı için ben ellerine de çorap giydiriyorum. Tırnakları çok uzun doğdu yüzünü çizer diye açık bırakamıyorum maalesef. Yani çorabı da fazla almanızda yarar var bence.
- şampuan, pişik kremi, masaj yağı vs gibi ürünlerde Mustela öneriyorum. İçeriği en temizlerden biri bu ürün. Mühendisinoğlunun yıldızlar listesinde de var zaten.
- banyo yaptırdıktan sonra önce ince tülbent örtüsü gibi bir bezle kurulayıp öyle havluya sararsanız daha kuruyor. Direk havlu suyunu almayabiliyor çünkü. Bebişler üşütmesin.
- ben prima premium care 1 numara bebek bezi aldım kızıma biraz büyük geldi aklınızda olsun. Ama yine de kullanabiliyorum.
Aklıma gelenler bunlar ama sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım ☺️