Aysessss Kızlar selam, ilk gebeliğinde preeklampsi geçirdikten sonra 2. Hamileliğini sorunsuz atlatan var mı?
ToprakAras Aysessss benim ilk hamileliğim gebelik zehirlenmesinden dolayı 7 aylık doğum yaptım rahmimde sorun vardı bebeğimi kaybettim ama hiç korkmadım tekrar hamile kalmaktan ve şuan 2.hamileliğim iyiyim çok şükür canım 🤲 O Rabbime kalmış korkma
kubrauzn Aysessss ilk bebegimi 29 haftalıkken kaybettim bundan dolayı simdiki hamilelimi ögrendim gunden beri sıfır tuz coraspin magvital ilac ve yatarak 36 +0 olduk bugün çok sukur ekmegi bile halk ekmegin tuzsuzunu yiyorum
Bottesini Aysessss ben de varım.ilinci hamileliğim.34.hafta olmak üzere.ecopin kullanıyorum ve az kilo almaya gayret ettim.bol bol yürürüş.inşallah 38.haftayı bulacağız.çok kilo almazsan yürürsen hareketedersen yaşamazsınız tekrar.
Gamzenur60 Aysessss ben ✋ ilk gebeligimde preeklempsi oldum ve 28 haftalık doğum yaptım Allaha şükür kızım yasiyo. Şuan 25+6 haftalık hamileyim şuanda bi belirti vs yaşamadım. Doktorum aspirin verdi onu kullanıyorum. Inşallah bi sorun yaşamam bakalım Allah büyüktür
Aysessss Meliha_nur ilk bebeğimi kaybettim cnm maalesef :( bu nedenle ne yazikki deneyimliyim. Hamilelik planlamam bile perinotoloji profu takibindeydi, şuanda da prof takibindeyim , asprin kullanıyorum iğne de aynı zamanda ama tedirginim o yüzden sormak istedim
3cockanesi Ben varım corasprin kullanıyorum hergun ilk gebeliğin 33 haftalık doğdu cok şükür hic bi sıkıntı olmadı ikinci gebeligimde preeklempsi olmadım gününde doğu şimdi 3. ye hamileyim allaha şükür 26 haftalik olduk bundada su ana kadar hiç bi sıkıntım yok inş allah böyle devam eder stres yapma ama mutlaka kan sulandırıcı ic
Meliha_nur 3cockanesi ama canım 33 haftalikken hamgi belirtiyle dogdu birde genelde 32 den once dogum olduysa risk buyuk
Aysessss 3cockanesi harikasın maşallahhh Allahım bize de nasip etsin inşallahhh :) ben ilk bebegimi kaybettim o yuzden tedirgin oluyorum
Balzehraaam 3cockanesi istanbulda mı yaşıyorsunuz benmde ilk gebeliğimde preeklampsi yaşadımda tekrar gebelik düşünüyorum doktor arayışndayım
Meliha_nur Bende kullanıyorum ilk gebeligim 36 kadar kullan dedi 1 hafta kaldı ve sıkıntı yok ama genelde ciddi problemler yasayan malesef yasiyor
3cockanesi Meliha_nur ilk gebeligimde 2006 yılında o zamanlar preeklempsi sanki bukadar bilinçli değildi sadece yatış verdi dr neredeyse 2 ay hastanede yattım 33. Haftada artik çocuğun gelismedini söyleyip sezeryanla aldılar 1 870 gr doğu oğlum cok şükür küveze girmedi şimdi 14 yaşında bin şükür hic bi sıkıntısı yok 2 gebeligimde preeklempsi icin önlem.aldi doktorum corasprin hamile kalır kalmaz kullanmaya başladım 36. Haftaya kadar 38+5 de sezeryan olsum 3 850 gr bi kızım oldu Çok şükür oda şimdi 8 yaşında ve ben 3. Ye hamileyim🤭şimdilik iyiyim 26 haftaligiz
Aysessss ToprakAras canımmm başın sağılsun, ben de yaşadım aynısını. Şuan hamileyim ve takipteyim asprin iğne vs. Allahım yaşatmasın tekrarını, içim ferah ama yine de işkilleniyor işte insan
Meliha_nur Kimseyi korkutmak değil amacım asla ama peritonolog gidiyorum ben baştan beri bana dediği doğuma kadar proplem olmassa bile doğumdan sonra 48 saat sende bi proplem çıkabilir o yüzden tenkili olacağız dedi
ToprakAras Meliha_nur Tabii ki önlemini alsın ama benim ki daha çok sıkıntılıydı rahim içi perde ve rahmim T şeklindeydi ameliyat geçirdim bebeğimi kaybettikten sonra. Protein değerinin yükselmemesi gerekiyo ve tansiyonda yükseldiği zaman zehirlenmeye yol açıyor. Rabbim yardımcımız olsun 🤲
kubrauzn Meliha_nur bende en basundan beri perinatologa takip oluyorum bana öyle bisey demedi sadece hic preklamsi olmamis gebenin olma ihtimali %40 sa senin %70 dedi daha önce gecirdn icin skı takip olman lazm sezeryandan 2 gun snra cikaricaklar
Meliha_nur ToprakAras aynen canım sırf bunlar değil karaciğer enzimleri bozulmucak ve ayrıca gözünden perde oluşabilir ayaklarda hissislik ve morarma
Meliha_nur Aysessss temkinli ol canım en iyisi doktorun dediğimden dışarı çıkma yat diyorsa yat kalk diyorsa kalk inan bak kayseride bende erciyes tipda doktorum adım sabırsız oldu çünkü en ufak bir şeyde doktorun kapısına dayaniyorum
ToprakAras Aysessss Sen yine doktorunu dinle ben hep yattım ilk hamileliğimde kalkıp bir bardak su içmem bile yasaktı yürümem falan.. Rabbim yardımcın olsun inşallah
Aysessss Meliha_nur :) kacinci haftandasin? Ben o kadarr degilim henuz :) izmirdeyim ben de cnm, dokuzeylulden bolum baksaninin ozeline gidiyorum, memnunum baya insallahhh sonuna kadar geliriz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Ben 13+4 oldum daha yolum uzun
Meliha_nur Aysessss 35+1 oldum canım doktorum 33 kadar asla dedi yaticaksin dedi herşey yasakladı herşeyi 33 de artık hafif yürüyüş ağır iş kesinlikle Yok dedi coraspirin ve magnorm içiyorum 17 den beri ve şuan sıkıntı yok bebek iyi normal dogum dedi ama en az 3 gün yaticaksun ben emin olmam lazım iyi olduğun dan dedi
Aysessss Meliha_nur allah allah Yattin mi peki 33. haftana kadar? Ben calisiyorum hic onlardan bahsetmesi yani calismicaksin vs gibi bir sey demedi, sende preeklampsi var mi suan yoksa riski mi? bir de neleri yasakladi baska tam olarak?
Meliha_nur Aysessss 18 de doc yani kan akışında ciddi proplem var di istanbulda bi doktora gittim da kayseriden acil bi doktor bul tansiyonda yüksek dedi Ve coraspirin magnezyum başka dedi buldum pleklemsi var dedi ama dedi sen pleklemsi değilsin böyle düşün böyle olsun dedi sürekli motive etti 2 haftada bir gittim hep 25 de preklemsiye bağlı enfesiyon dedi 3 gece yattım bu saatten sonra yatmak zorundasın bardak suyu bile kaldırma dedi işte kanama sağ üstte ciddi ağrı gözünün önünde birşey ucusmas ibacaklarda morluk sislik hissizlik kanama bayilma olursa acil gelin dedi birde sabah oglen aksam tansiyon olc not al dedi simdi hala devam ediyo ama doktorum 30 dan sonra haftada bir gormek istedi ve nts dedi doguma kadar sikinti cikmasssa dogumdan sonra 48 saat bekleticem birsey olmassa gidersin dedi
Aysessss Meliha_nur cok sukur ki bu haftalara geldin cnm, merak etme artik riskli donemi atlatmissindir, bende ayni durumlari yasadim ama benim 22. haftada fark edildigi icin yapacak bir sey yoktu, 25. Haftada dogum oldu :( sen tamamlamissin cnm gecmis olsun
Aysessss ToprakAras tabi tabi cnm doktor ne derse o, suan icin bi sknti gormuyor cok sukur umarim tekrarini yasamam, asprin falan da kullaniyorum ya insallah 🙏🏻🙏🏻