nursedahatira Kızlar bugün doktor kontrolüm vardı. Doktor karnımdan ultrasonla baktı. Kese yeterince büyüktü ama bebeği göremedik. Ben telaş yapınca doktor vajinal ultrasonla alttan baktı. 7+1 görünüyo dedi bebeği gördük kalp atışlarını da duyduk. Ama neden normal ultrasonda görünmedi kafama takıldı. Bu durumu yaşayan var mı??
MineKasp nursedahatira daha bebeğiniz çok küçük zaten geç döllenme olabilir sıkıntı etmeyin inşallah bir sorun olmaz canim
sonsuzmasalim nursedahatira Ben almanyada yaşıyorum ve burda 10 haftalık olmadan karından bakmıyorlat çünkü net gözükmüyor diye. 10 haftalık olana kadar sadece vajinal bakılıyor. Gayet normal bir durum, endişelenmene gerek yok🌼
Baloglum93 nursedahatira bebek daha küçüktür bı on gün sonra felan tam görünür bide USG cihazları da fark ediyo biz bı gece önce kanamaya gittiğimizde görmüştük bı gün sonra kontrole gittiğimizde farklı cihaz vardı gorunmemisti
Betultatlisu Ben de kalp atışını duyamamistim o haftalarda geç döllenme dedi doktorum. 10 gün sonra gidince duymuştum. Stres yapma bence
Semraaaaa sonsuzmasalim merhaba cnm bende almanyada yaşıyorum 5+2 de vajinal bakıldı 3 hafta sonra çağırdı bakalım bu sefer nasıl bakıcak . Bilmiyordum 10 hafta konusunu .
Gigy Canım benim de kese görünmedi,diğer türlü muayene etti önemli görmemiz lazım dedi baya baktı gördü , dinlemişsin çok şükür 🙏vajinal daha detaylı oluyor ve gösteriyor
ElifOncul Selamlar, eğer karın bölgesi yağlı bir bölge ise zor görülüyormuş bugün doktorum öyle söyledi..
nursedahatira Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. İnternette falan 6. haftada kesin görünmesi lazım yazınca korktum biraz. Allahıma bin şükür gördük de duyduk da. Allah bekleyenlerin hepsine yaşatsın bu duyguyu. Aslında göbek bölgem çok çok yağlı değil gibi ama vardır bunda da bir hayır diyorum
sonsuzmasalim Semraaaaa her doktor farklıdır bazıları ilk 12 hafta vajinal bakar bazıları 10 hafta. Benimki ilk 10 hafta vajinal bakıyor, umarım sendede öyledir, daha rahat oluyor🥰
Mervettas nursedahatira ben 8.haftadan sinra kalp atışını duydum belli belirsizdi resmen o da.gorunmemesi gayet normal 7.haftada
Semraaaaa sonsuzmasalim merhaba cnm nasılsın ? Sana birşey sormak istiyorum sende almanyada yaşıyorsunya bilgin olduğunu düşünüyorum. Benİm9 cu haftada randevum vardı bebeğimin kalp atışlarını dinledik herşey yolunda dendi . Dediğin gibi vajinal muayne yaptı yine karından bakmadı . Ama hirnhautentzündung testini yaptı vajinadan kan aldı bi çubukla. Normal bu test ya türkiyede kimse bilmiyor bilgin varsa anlatırmısın banada ?
sonsuzmasalim Semraaaaa Hirnhautentzündung testini siz mi istediniz yapılmasını? Rutin bir kontrol değil çünkü ve hep yapmazlar. Veya yanlış mı anladınız çünkü çubukla vajinaldan probe alıyorlar anneden, senede bir yapılır bu rahim kanseri için kontrol ediyorlar. Genelde gebeliğin başında yapılıyor bu eğer en son yaptırdığın uzun süre olduysa. İkinci kez hamileyim ben ve ben söylemediğim sürece hirnhautentzündung için bakılmadı. 🤭
Semraaaaa sonsuzmasalim doktorun bize tavsiye ettiklerini yaptırdık işte ama benden smer testi yapmıştı bende anlamadım kendisi yaptı kontrol amaçlı bu sene içinde yapmıştı . Benm sorunum yapması değilde yaptıktan snra akıntılarım oldu bir gün sanki kan pıhtımaşması olur ya koyu renkli öyle bi akıntı geldi yani onu anlamadım .
Semraaaaa sonsuzmasalim birde bizim doktor cinsiyeti 5 . Ayda açıklıyacağını söyledi 😀 almanyada hep mi böyle bu çok değilmi ya 5. Ay
Semraaaaa sonsuzmasalim kalp atışlarınıda ultroson cihazından ekranda gösterdi bu kalp atışı herşey normal dedi dinletmedi almanyada böylemi acaba kalp sesi dinlemede ?
Bbsraa Bende de öyleydi canım korkma bende vajinal ultrasonla gördüm bebeği ve kalp atışını duyduk. Net gözükmüyor normal ultrasonda baze