Merveokan benim bebeğim de karın bölgesinde 2 hafta geri kaldı bir dönem. Beslenmeme dikkat edememiştim. Doktor 1 hafta sonra gel kontrol edelim yoksa perinatologa yönlendireceğim bir sorun olabilir dedi. Bir hafta boyunca sana yaptıklarımı anlatayım.
Her gün 9 gibi kalkıp 2 haşlanmış yumurta peynir kaşar zeytin salatalık roka maydonoz fındık ve ceviz ile kahvaltı yaptım.
2 saat sonra 1 büyük bardak doğal süt içtim.
3 saat sonra öğle yemeği yedim. Yemekte kesin bir kase ev yoğurdu yedim.
2 saat sonra fındık ceviz muz yedim.
7 gibi akşam yemeği yedim. Et tavuk balık tarzı bir şey yedim. Ayran içtim.
Son olarak gece 11 gibi bazen süt fındık ceviz bazen meyve yanında fındık badem tarzı bir şeyler yiyip yattım. Bebek bir haftada 3 haftada aldığı kiloyu aldı ve haftasını yakaladı çok şükür. Ben normalde her gün ev yoğurdu sütü tüketen az çok sebzesine etine yumurtasına dikkat eden biriydim ama geç yatıp geç kalkarak açlık süremi uzun tutuyor ara öğün yemiyordum. Özellikle son birkaç hafta YL tezimi bitirmek için baya çalışmış kendime bakamamıştım bu bebeğimi hemen etkiledi. Bunları yapmanı tavsiye ederim.
Süt, ev yoğurdu, kaşar peynir, beyaz peynir, haşlanmış yumurta, muz ve fındık ceviz badem üçlüsü bebeğe en çok kilo aldıran şeyler. Tabi et tavuk balık ve sebze ile de dengelemelisin.