SulenurK2858 Kızlar merhaba ya böyle ete dokundum tezgahın üstüne düşmüştü alayım dedim ama tiksindim sonra aldım çöpe attım korkuyorum hani diyorlar ya çocukta da falan çıkar diye izi sizce????
Erenveannesi SulenurK2858 canım bir şey olmaz annelerimiz nasıl yemek yaptı bu zamana kadar biz lekeli olduk mu? Sadece ellerini iyi yıka toxo bulaşmasın sana 😊
Zeyk SulenurK2858 leke falan olmaz çiğ ete dokundujtan sonra güzelce yıka elini sıkıntı yok et neden çocuğuna leke yapsın bir mantık varmı bunda sence? Ben köfte yapıyorum kiymayla ete dokunuyorum ne olacak ciğere de dökün oda bişey yapmaz yani yiyeceklere dokunsun diye leke olmaz neden olsun bir mantığı varmı Allah aşkına?
Fdm42 SulenurK2858 bunu hiç duymadim bizde de aserdigin şeyi yiyemezsen ve vücudunu kaşırsan izi çıkar derler. Herkesin kendine göre bir gelenek gorenegi var canini sıkma rabbim nasil yarattiysa bebis öyle doğacak
Erenveannesi SulenurK2858 çiğ etten sokak hayvanlarından ve iyi yıkanmamış sebze meyve yeşilliklerden toxoplasma diye bir bakteri bulaşabiliyor bebeğe zararlı bir şey hamilelikte daha dikkatli oluyoruz iyice yıkamalıyız 😊
Sumeyye_g SulenurK2858 😂😂😂😂 etemi dokundun tiksinmem ayrı bişey ama hiç gebelik boyunca etli bi yemek yemeyecekmişim pişirmeyecekmisin canım inanmayın bunlara ya kaç tane insan yemek yapıyorlar nelere dokunuyorlar bi sorun olmuyor bu hurafelere inanmayın
Eceveannesi SulenurK2858 kız bacım korkma öyle bişey yok inanmayın artık öyle olsa ooo her yediğimiz iz olur dmi yada bizlerde olur eskiler bizim gibi nazikmiydi annelerimiz nenelerimiz hali bile yikiolarmis her yemeği her işi kendileri yapiolarmis her şeye ellerinde suruolardir takma öyle şeylere cnm
minicikbirmucize SulenurK2858 canım benim doktorum pişmemiş ete dokunma dedi eldiven takarak yapıyorum yemeğimi
Ebrubera Bana da sağlık ocağında ki hemşire demişti çiğ ete dokunma diye ama leke ile alakalı değil mikrop ve zararlı hayvansal bakterilerden dolayı dokunma demiş özellikle sebebini sordum
Buseeeeee Ozman her dokunduğumuz çıksın canim bebekte bu lar hep bahtıl inanç ama unutma neye inanırsan o başına gelir inanma olmasın
Edamurat94 SulenurK2858 ete dokununca degil de cigere dokununca biliyorum bende hep ete dokundum.ama cigere dokunmuyorum bende