Hirosimo Aşılar hakkında ne düşünüyosunuz anneler? Kızımda hepsini yaptırdım 9 yaşında hiç bir problemi yok ama aşı karşıtları ile ilgi yazıları okudukça kafam karışıyor. Siz ne düşünüyorsun bebek aşıları hakkında
Tuuce7 Hirosimo Ben yaptırmayı düşünüyorum, mesala aşısını yaptırmamışım bir hastalığa yakalansa çok vicdan azabı çekerim. Biliyorsun hamile iken tetanoz oluyoruz, olmasak ufak önemsiz bir sıyrık hem bebeği hem bizi riske atabilir
Tuuce7 Hirosimo Bu arada benim kardeşim küçükken menenjit geçirdi. Çok zor bir durum yaşamak istemem yeniden. Atlattı hasar kalmadı , ama ya aşısı yapılmamış olsaydı? Aşı yapıldığı halde vücuduna o virüs girmişti. Günlerce ağrı ve ateş içinde hastanede kaldı. Yaptırmamak çok tehlikeli
Zynp01 Hirosimo kesinlikle yaptırılmalı yaptırmazsanız sizin torununuzda bile saçma sapan hastalıklar ortaya çıkabiliyor ne getek var aşısız toplum sağlıksız nesil demek. Suriyeden aşısız geldiler noldu ülkemize hastalık bulaştırdılar. Çocuğunuzun eline telefon veriyorsunuz onda da radyasyon var ilaçların yan etkisi var ama vazgeçiyor muyuz hayır
Humi Hirosimo bunu senden baska kimse cevaplayamaz burda sorup kafakarisiigina gerek yok. Yaptiran pisman yaptirmayan pisman. Evet icieriginde cok fazla yan etkiler ve gercekten domuz maymun geni var cocugunuza cok iyi bakip bagisikligini cok iyi tutucaksaniz paketli urunlerden uzak tutucaksiniz seker asla yedirmeyecekseniz ve arar ara hacamat yapicaksaniz yaptirmayin. Ama bunlarla basedemem derseniz yaptirin. Cunku bu saydiklarim gercekten cok zor. Kiz kardesim cok arastirdi herseyini evde kendi yapiyor cikolatasindan tutun makarnasina kdr zor bir surec
Hirosimo Tuuce7 kesinlikle Katılıyorum ama araştırdınızmı sizde bilmiyorum ama önceden 36 aşı yapılırken şimdi 76 mı öyle bir rakamdan bahsediliyor civa oranın yüksek olduğunu idea ediyorlar
Tuuce7 Hirosimo Sanırım bu 76 adetin hepsini devlet karşılamıyor, mesela rota virüsü iğnesi. Sanırım bu virüs TR de rastlanan bir hastalık değil ama insanlar yaptırıyorlar. Belki de sadece devletin müsade ettiği yapılmalı. Ben de yeni yeni soruyorum insanlara araştırmaya yeni başlıyorum.
Hirosimo Tuuce7 evet rota menenjit birde 3 dozla yapılan özelde kızamık su çiçeği gibi aşısı var. Bunlar paralı aşılar oluyor. Kızıma bunları yaptırmadım sadece devletin aşılarını yaptırmıştım 9 yıl önce tabi. Şimdi internette okuyorum şok oluyorum bazı insanlar hiç birini yaptırmıyor onlarmı yanlış benmi bilemedim
Hirosimo Zynp01 onları bırak zaten heryerdeler artık devlet hastanesi ağzına kadar suriyeli gebelerle dolu.
Tuuce7 Hirosimo Ben de senin gibiyim yaptırsan da yaptırmasan da için rahat olmuyor 🤷♀️ Benim bir arkadaşım kızına hiç birini yaptırmadı mesela
Hirosimo Tuuce7 ay evet benimde öyle bana soruyo yaptırcam demeye korkuyorum bir sürü yazı makale açıp al oku bak otizm inme kısırlık oluyo diyo. Bende ondan korkuma yaptırmam merak etme diyorumda susuyo😁😁
Hirosimo Humi Çok doğru hadi ben engelledim okulla başlayınca nolcak mesela. Benim kızım şeker yemez okulda öğretmen dersle ilgili birşey olsa teşvik için şeker çikolata verir. Kızım hala yemiyo şeker ama çikolata yada başka bişi verse yiyo. Sen ne kadar kollarsa kola okul dönemi başlayınca bitiyo herşey.