esraceylan aysun_35 bir sürü anlamı var 1.El değmemiş bakire kız. 2.Delinmemiş inci. 3.Ayak basılmamış kum. 4.Medine’nin diğer bir adı. 5.Hz. Meryem’e verilen ad. Bence önemli olan niyet ben hz. Meryeme verilen ad olduğu için sevmiştim.
Lovebaby123 seda1anne Evet direkt Ertuğrul olarak anlamı dediğiniz gibi yiğit doğru dürüst çıkıyor o da biliyorsunuz ki yine tarihsel Ertuğrul Gazi sen dolayı öyle ama esas anlamı kelime ek ayırarak bakarsanız dediğim gibi Tuğrul yırtıcı kuş anlamında er de erkek anlamında . Siz de işimin etkili olduğunu düşünüyor musunuz başınızda örnek olarak . Yani ben de aynı şekilde düşündüğüm ve başımda olduğu için. Bu gün bile görev yaptığım okulda müdür yardımcım ile konuşurken isim düşündünüz mü vs muhabbetinden aman hocam dikkatli ol ben oğluma öylesine rüzgar ismini koydum tamamen flim sen etkilenip oğlum olursa koyarım dedim olunca da koydum ama adı gibi fırtına estirdi çok etkin uysal değil hısım lı hırcın bi çocuk dedi . Dedim katılıyorum hocam. İyice araştırmak gerek . Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali yaklaşmak lazım 😊
Didi6 Ummugulsum_44 Ikili olarak Hilal Esra güzel geliyor bana. 🥰 Esra gece yolculuğu demek. Peygamber Efendimizin Miraçtaki gece yolculuğuna da Esra denir. Hilal'le birlikte daha anlamlı buluyorum. Gece yolculuğundaki hilal... 😊😊
Didi6 Bsr-shn123 Kuran'da ismi geçen tek kadin Hz. Meryem. Ama Kuran'da geçen çok kadın ismi var. Yani bizim daha sonra kadın ismi olarak kullandiğımız kelimeler desem daha doğru olur. 😁 Esra - Büşra - Hilal - Merve - Tuba - Kevser vs. vs.
Mutlu2005- Ebrar erva meva anlamlarına bakın çok güzel kendimce büyük kızımın adı ebrar balım küçük kızımın adı erva tanem oğlum olacak inş oda Ertuğrul Feyyaz nasip olursa🥰
Didi6 aysun_35 Bu konu hakkında bir hocanın videosunu izlemiştim canım. Dinen tam olarak doğru değilmiş Melek ismini koymak. Ama emin olmak için bi hocaya sor veya Diyanet'e sor bence
Iclalgoleli Bizde Elvin Duru koyacağız daha doğrusu ben çünkü erkek olursa eşim kız olursa ben koyacaktım dün öğrendim cinsiyetini kızmış ☺️
ZeynebMucahid Bizim cinsiyet de kız. Eşim Hanne koyalım diyor. Nureddin hocadan duymuştum ilk Hanne kadın ismini . Hz meryemi doğuran ve Allaha adayan annesinin ismi imiş. Biz de hz meryem dizisini izleyince eşim çok etkilendi Hanne olsun diyor. Kimse de hic duymamış bu ismi ilk biz olacaz çevrede galiba. Cift isim taraftari değilim. Benim de gönlümden bazen Elif bazen Meryem geçer. Hala kesin bir karar verebilmiş değilim