Uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim...
Her şey normal giderken bulantılarım bitmiş hamileliğin tadını çıkarıyorken 22.hafta kontrolümde bebeğimizin suyunun azaldığını öğrendik...
Dr 40 haftayı zaten göremeyiz böyle giderse 28.hafta miad olacak bizim için dedi...Detaylı ultrasona yönlendirdi...Görünürde herhangi bir sıkıntı çıkmadı.Başka bir Profesöre gittik.O da az ölçtü 6cm kadar..Bebeğin yüzünü de göremedik su azlığından...O da bizi amniyofüzyon denilen anne karnına sıvı enjekte yapan bi Profa yönlendirdi... Araştırdık ve gitmedik...Çünkü çok uygulanan bir yöntem değilmiş...Aynı amniyosentez gibi riskleri varmış...Velhasıl tıpta tedavisi yok...
Dr.um takipte olacağız her hafta geleceksin bu süre zarfında sol tarafına yatıp dinleneceksin dedi...İnternetten araştırarak, ki her gebelik kendine özgü tabiki fakat insan ister istemez biçare internet yorumlarını okuyarak kendine olumlu hikayeleri bulmaya çalışıyor...
O yüzden yazıyorum ben de buraya...
İlk bir hafta sabah akşam 1 bardak havuç suyu içtim sonrasında günde 1 bardağa düşürdüm...1 adet deveci armudu yedim.bir bardak süt,mutlaka ayran içtim...2lt su tükettim... hep soluma yattım ki daha çok oksijen kan gidiyormuş bebeğe... bu arada coraspin ve kan sulandırıcı iğneye de başlattı dr.um... 3.haftanın sonunda suyum 8.5cm çıktı çok şükür...inşallah iyi devam eder ve bebek de sağlıkla hayırlısıyla gelir inşallah 💕 bu arada yüzünü de görmüş olduk en son kontrolde 🥰