20 Ocak’ta doğumu beklenen bebeğim 6 Ocak’ta doğdu☺️Anca fırsat buldum ve buraya her anne gibi bende hikayemi nasıl yazacağım acaba diye heyecan içerisinde ydim:) şöyleki; bir hafta öncesinde zaten ağrılarım vardı doktorum 20 ocakta bekliyoruz fakat sancılar nst de görünüyor bebek zaten baş aşağı pozisyonunu almış:) hiç belli olmaz her zaman hazırlıklı ol dedi:) bende bebeğimi gerçekten bir kaç gün içerisinde kucağıma alacağımı his ediyordum. Sancılarım arada gelip giderken gülüp sancım geliyor diyordum eşime eşim inanamıyordu hani doğum falan olmaz sancı olsa bu kız böyle gülmez falan ve bende burda tartışmalarda sorup duruyordum böyle böyle oluyor diye:) neyse hep ılık duş alıyordum üstelik griptim çok takatsizdim yani doğum öncesi enerjik değildim. Bir kaç gün sonrasında ağrılarım gelip gelip gidiyordu bacaklarıma kalçalarıma vs ağrılar vuruyor bide gribim vücudum çok yorgun ama bugün doğuracağım bak hazırlıklı ol dedim eşime tabi eşim psikolojik diye doğuma yakın diye pek heyecanlı değildi 😀 sonra kalktım grip halimle geceden evimi toparladım kanepe örtülerini vs yıkamıştım eşimle mutfağı toparladık. Sancım var ve grip etkilemişti:( halsizim eşim yemek getirdi yiyemedim. Sonra annemle konuştum duş aldım öyle sancılar gelip gidiyor bir 5 6 dakkada bir annemde yok daha erken falan dedi zannetmiyorum dedim. Sonra bi baktım annem dayanamayıp gelmiş:) hadi acile gidelim içimiz rahat etsin kaç gündür ağrılarım var diyorsun. Tamam dedik gittik ben o kadar eminim ki doğum olacağından eşim annem daha erken zaten falan diyorlar😄acile girip çıktım muayene edildi😀sonra 2cm açılmam varmış o an nişanım da geldi. Bence bu gece evinize gitmeyin direk doktoru olan bir hastahaneye gidin dendi:) ( bulunduğumuz yerde doktor yok ebeler ilk doğumu yapmıyormuş) bizde 1 saatlik yolda başka bir hastahaneye gidecektik. Acilden direk eve geldik çantaları kontrol ettik. Aldık arabaya geçtik. Eşim kar içersinde ayağında terlik😂 ayaklarım neden üşüyor diyorum dedi meğer terlik giymişim” dedi.. güldük orada çünkü eşimin o an başladı babalık heyecanı falan☺️.yolda annem eşim tedirgin ben ise yol sürekli hoplatıp zıplatıyordu😂😂 çekirge şarkısını söylüyorum o an😂hastahaneye ulaştık ben başta sıcak çorbamı içtim iyi ki içmişim:) sonra çay içtik yukarı çıktık eve baktı halen 2cm açılmam vardı. Damar yolunu açtı ve acil doğum servisine gönderdi gittik işlemler yapıldı vs öyle annemle odada bekliyoruz geldiğimizde saat 12 civarıydı. Sancılar gelip gelip gidiyor ebe sabaha karşı gelip bakığında halen 2 cm:( neyse ben o gün yürüdüm egzersizler vs derken bekledim tekrar doktor geldi ve bu defa doktor baktı ve 3cm yakın dedi doğum odasına alabiliriz dediler😀annemden ayırdılar tabi eşime annemr sarılıp bana dua edin bol bol sure okuyun yasin okuyun tamamı diye diye içeri girdim😄sonra yatırdılar nst bağlandı. Ve kendi sancım vardı çok yüksekti açılır falan dediler bekledik saat tekrar gecenin 12si açılmam sadece 3buçuk:( ebeler değişiyordu birine alışırken gitmesi sonra başka bir ebenin gelmesi🤦🏻♀️ Ebeler odama gelip sancılarıma bakıyorlar sen his etmiyormusun diyorlar yo his ediyorum e çok yüksek bağırmıyorsun😀 bağırsam geçer mi dedim 😄artık onlar üzüldü halime:) ebem bu yönden çok rahattı bağırmalarım vs yok diye sonra artık teslim olacam başka bir ebeye diye çok korktum. Ebem gelip tekrar kontrol etti 4cm açıklık🤷♀️Başka bir ebe yanımıza gelip durumu sordu falan ya sorma açılmıyor ne yapsak ta dedi sancılar çok yüksek ama açıklık yok. Birde ben bakayım mı dedi😄baktı 4 buçuk ya açarız bence dedi allahım nasıl açacaklar????? Tamam emin misin falan konuşuyorlar bende sadece bakıyorum😂😂sonra bir ilaç atıldı içime bi iki dakika sonra gelip baktı be 6cm dedi😯 sonra gerçekten 6cm ile doğrudum.gelip suyumu patlattı. Sonra sancı geldikçe ıkın dedi ve ben gelikçe ıkındım açıklık yetersiz ve zorlandım ama ıkınmayı asla bırakmadım. Ebem tekrar geldi ve harika bebeğin saçları da görünüyor devam dedi sancılar geldikçe ıkın diyo hocam sancım durmuyor zaten dedim ve ıkıntıkça bebeğimi his ettim ve ne oldu ise son anda ıkınamadım😯sonra emel bebek korktu nefessiz kaldı dediklerinde bir kuvvet😂😂ve sonra bebeğim balık gibi çıktı ❤️❤️😍tabi biraz nefesiz kaldı korktu kızım ama düzeldi çok şükür:) 2990grm ile doğdu bebeğim. Dikişler falan 4 taneydi ☺️Ve muhteşem bir an asla unutulmaz tek unutmadığım sıkıntılı olan an susuzluk tu başka da bir şey değil:))
kessinlikle bağırmayın bağırmak doğumu kolaylaştırmaz tek bir ana odaklanın inanın doğum her kadının başaracağı bir olaydır:) ebenizin dediklerini yapın başka bir şey düşünmeyin hersey çok kolay olacak❤️☺️