Msltms
Msltms merhaba, bende genç kızlığımda bir kere PCo teşhisi koyuldu. Bir diğer adı çikolata kisti. Öncelikle şunu söyleyeyim. Her kadında dönem dönem oluşabilecek birşey olduğu için panik yapmanı önermem. Çünkü ben çocuğum olmayacak sanıp kendimi çok üzdüm. Bu bir sendrom. Ve böyle bişeye sahipsen ömür boyu kurtulman mümkün değil canım. Yeme düzenine bağlı olarak, strese ve sıkıntıya bağlı olarak ve en önemlisi kilo almaya bağlı olarak bir gün tekrar ortaya çıkar. En önemli belirtisi adet düzensizliği. Kimisi hiç adet görmüyor, kimisi 2 ayda bir.. benimse sadece 1 hafta atıyordu çünkü sadece sağ yumurtalık pco görünümündeydi. Polikistik over tam anlamıyla kist değil bu arada, bu hastalarda yumurtalıklarında yumurtalar sıralı bir şekilde diziliyor ve çok sayıda yumurtası oluyor hastanın. Yani panik olacak birşey olmadığı buradan da belli çünkü en küçük ilaç tedavisine bile yanıt verdiklerini bütün doktorlar söylüyor. İnsülin, tiroid ve hormon değerlerinize güzelce baktırın ve sonraki aşama kesinlikle eşinizin sperm testinde herhangi bir sorunu olmaması. Eğer yoksa, siz sadece ilaç kullanarak bile çok kolay hamile kalabilirsiniz 😊 benim genç kızlık dönemimde olan pco, evlendikten sonra özellikle tam çocuk istediğimiz zaman ortaya çıktı. Ama kolayca hamile kaldım, az bir zaman sonra doğacak inşallah 😊 o yüzden panik yapmayın, kadın doğum doktoru ile bu işi yürütün. Eşinizde sorun ortadan kalktığında sonuç muhteşem olacak ben eminim 🥰🙏🏻 Hayırlısı olsun inşallah şimdiden 😊😊