Minibon Kızlar merhaba 🌞 ben 9 haftalık hamileyim ama bu zamana kadar bana hiç bir şekilde folik ast felan başlatmadılar doktor sordu ama yazmadı sonra kan falan verdim folad çok düşük çıktı Buda bebekte omurilik açıklığı yapıyormuş yeni kullanmaya başladım normalde ilk hemen kullanılmalıymış acaba bir sıkıntı olur mu
Sinem04 Minibon doktor unutmus olabilir bebegin beyin gelişimi icin oldukca önemli saglik ocaginda yazdirabilirsin veya folidoce 33 lira eczaneden alabilirsin hemen başla😌
duygusm Minibon Ben de sonradan kullanmaya başlamıştım. Doktoruma da söyledim, önceden kullanmadım, sıkıntı olur mu diye. 3 ay önceden başlamak hep yaptığımız bir uygulama değil, ihtiyaca göre belirliyoruz, senin ihtiyacın yok demişti.
Sibelilhami Minibon bana da vermişlerdi test falan yapmadan ben çok az kullandım sonra bıraktım sıkıntı olacağını düşünmüyorum zaten fazlası da zararlıymış yediğimiz herşey de folik asit var sıkıntı olmaz 👎 Allah’ın izniyle...
mervealis63 Ben ilk gebeligimde HC kullnmadim folik asit smdi 2. Gbelgi dusunuyrm die bsladim dkrorunda eğer gerekse idi basta yazardı die tahmin ediyorum
Sinem04 Ben hamilelik düşünür düşünmez kullanmaya baslamistim yani hamilelik öncesinde. Simdi 8 haftalik hamileyim doktor yazmadan önce devletin ödemediği folidoce diye bir folik asit var cok iyi duydum onu kullaniyorum doktorum da cok iyi secim dedi. Mutlaka kullan cok önemli umarim bir sorun olmaz düşününce annelerimiz bize kullanmamistir icini ferah tut🙏
akovalardan Bende hamile kalmadan önce başladım folik asite. Doktorum verdi ve mutlaka hamileliğin ilk 3 ayı kullanılması gerekiyor dedi.bebegin gelişiminde büyük etkisi var.baslamadi isen mutlaka Doktoruna Danış ve başla.
Erenveannesi Yani hanımefendi sizi takip eden doktor olaydan haberdar tahlillerinizi yapıyor eksik çıkmadığı zaman vermiyor eksik çıktığından foliği size veriyor. Siz de burda “gebelikten önce başlanması gerek ben öyle yaptım” diyen insanları mı kıstas alacaksınız? Bu insanlar sizin durumunuzu tahlillerinizi sonuçlarınızı bilemez. Bunu doktorunuz bilebilir. İçinize sinmediysebaşka doktorlara da danışabilirsiniz. Herkese folik asit en başta verilmez folik asit fazlalığı da azlığı da bebeğe zarar verir. Bu yüzden bence doktorunuz sizin durumunuzu göz önüne alarak doğru zamanda başlatmış. Kimisi ilk 3 ay kullanır kimisi hamileliğinin sonuna kadar. Burda aklınızı bulandırmamanızı öneririm. Bebeğinizin sağlıklı olacağına da eminim. İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız 😊