Merhaba güzel anne adayları ve anne olmayı bekleyen kardeslerim. Öncelikle Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın tez zamanda hepinizin gönlüne göre hayırlısıyla versin 🙏🏻 Bizim hikayemiz biraz uzun olacak sıkılacak olanlar hiç başlamasın.
3 Ocak tarihinde bende doğuranlar kervanına katıldım. Hamileliğimi daha evliliğimin ilk aylarında eşimin şakası üzerine fark ettim. Şaka diyorum çünkü evleneli henüz 1.5-2 ay olmuştu hiç ihtimal vermiyorum hamile olma ihtimaline. Genç kızlık dönemim de sürekli olarak adet düzensizliği yaşamış ve bulunduğum şehirde bir düzine doktora gitmiştim. Herkesin cevabı aynıydı. "Yumurtalıklarınin etrafında bulunan zar çok kalın, adet düzensizliği yapar ancak bebek sahibi olmak istersen 3-6 ay süren bı tedavi gerekebilir" deniliyordu. Evlenince de hiç bir tedbir almadan çok rahat davrandım. Bir gece ateş şikayeti ile acile gittiğim de adetime 3 gün olmasına rağmen hamile olduğumu öğrendim. 🙊 Ama çok hazırlıksızdım. Çünkü panik atak tedavisi görüyordum. Ve bebeğim yaklaşık 3 haftalıkdı. Doktor "herşeye hazırlıklı ol bebeğin beyin gelişiminin olduğu haftalar da panik atak ilacını kullanmışsın bebek etkilenebilir" dedi. O an zaten dünyam yıkıldı. O korkuyla ilacı bıçak kesiği gibi bıraktım. Ama bebekte hasar olup olmadığını öğrenmek için daha çok erkendi. Derken o bulantılı süreci çok ağır geçirdim. Bıraktığım ilacın etkileri, bulantılar derken ızdırap gibi geçiyordu günlerim. Ama bebeğime kavuşacağım günü düşündükçe sabır diyordum. 3 ayın sonunda bulantılar bitmiş , hamileliğin balayı denilen süreye geçiş yapmıştım. Sorunsuz sıkıntısız şekilde 38.haftaya gelmiştik. Bu arada benim doğuştan kalp kapakçığımda kalınlaşma vardı. O güne kadar doktorum normal doğumu destekliyordu sıkıntı olmaz diyordu. O hafta içime bı sıkıntı düştü ve kalp doktoruna göründüm. Doktor "kanamalı bı işlem yapılırken (dis bile cektirecek olsam) mutlaka 45 dakika öncesinde antibiyotik iğne olmamı söylüyordu.
38+3 de farklı bı kadın doğum doktoruna göründüm. İyiki de görünmüşüm. Durumumu anlattım ve zaman kısıtlı doğum normal olarak başlar ve süreç hızlı ilerler antibiyotik alamazsam kalp kapakçığımın enfeksiyon kapıp ve benim çok sıkıntıya gireceğimi söyleyerek zorunlu sezeryana ikna etti.
38+5 de yani cuma günü spinal sezeryan ile 3005 gr 49 cm bebeğimi kucağıma aldım ☺️🤗 O çok korktuğum belden vurulan iğnesinden tut ilk yürüyüşe hiç sıkıntılı olmadı hamdolsun 🙏🏻
Şimdi evimizde prensesim ile birbirimize alışmaya çalıyoruz ☺️
Size tavsiyem herşeyin bir vakti zamanı var. Herşey size önceden yazılan bir yazgı.. Neyi ne kadar isterseniz isteyin kaderiniz de yoksa olmuyor. Herşeyin hayırlısı...
Hepinize hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar diliyorum. 🤗