merininyavrusu Eltezcan kediler hakkında hiçbir bilginiz yok. Eger olsaydı eve alışmış bir kedinin dısarda yapamayacağını bilirdiniz. Sorumluluk sahibi biri zaten her ihtimali göze alarak sahiplenmeli bir canı. Sizin doktor olduğunuza inanmak istemiyorum. Hele ki ev kedisi için toksoplazma riskini öne sürmeniz aşırı saçma. O zaman hamile olan herkes atsın dısarı hayvanını
tugba_2365 Ceyda_t ya bizim su an en çok ihtiyacımız olan şey stres düzeyimizin azalması, mutlu olmamız ise eğer ve bunu patisi olan bir evlat sağlayacaksa daha ne isteriz. Allaha şükür bilinçli insanlariz, kendimize neyin iyi gelip gelmeyeceğini bilecek şuura ve kaynaklara sahibiz. Neden bana iyi gelen bişeyden uzak durayım ki uzak durulacak tonlarca şey her gün dibimizdeyken
Demode Eltezcan doktor olarak tabiykide uyarması gerekir fakat oluşabilecek risklerle ilgili uyarabilir ben doktoruma daha 2 kedi besliyorum dedim ne yapabilirim bile demeden hyr asla besleme kesinlikle olmaz demesi açıkçası çok garibime gitti bunun açıkçası hastasını düşündüğünü yada kendi sorumluluğu vicdan azabı ilerde falan die dusunecegini sanmıyorum dedigim gb uyarabilir risklerden bahsedebilir ama katı bir dille söylemesi garip sonuç olarak sokağa bırakmayı bırakın cevremdekilere dahi emanet edemem zaten herkes evinde bakmazda bakana saygı dahi gösteren zor ben sadece ne yapmam gerektiğini merak ediyordum öncelikle bir çok kişinin dediği gb doktorumu degistirip testler yaptiricam inanıyorum ki hepbirlikte çok güzel günlerimiz olucak☺️
Beyzaharun Demode bizimde kedimiz var , asla veremem o da benim evladım . Dr um aşıları tam olduğu sürece hiçbir sorun yok dedi sadece kumunu sen değil eşin değiştirsin dedi , sizinki niye beslemeyin diyor inan hiç birşey olmaz. Yurt dışındakilerin evinde kedi köpek dolu , kedi en temiz hayvandır , bence fazla takma
derinozkaya Demode bende de iki kedim bir oğlum bir kızım var bir sorun teşkil etmeyecegini söyledi doktorum.. tüy dökmüyorlar ama benimkiler
Tortilla Demode canm benmde kedim var 10 haftalık hamıleyım. Doktorm asıları tamsa hıcbırsey olmaz dedi. Ben zaten hıc ciğ bırsey vermedım bugune kadar. Kumunu baskası temızlesn yeter canını sıkma. Aklına takılıyorsa kedıyede toxo testı yaptırabılırsn. Sokak kedilerıni sevme birde bu surecte.
Sldmrt Erenveannesi toksoplazma taşımayan kedinin kumundan hangi kabarcık milrop taşıyacak da bulaştıracak ya 😂 siz hiç kedi beslediniz mi bilginiz var mı allah aşkına ? Toksoplazma bir parazittie iç parazit hapıyla tedavi edilir yani kedi ömrü boyunca bu hastalığı taşımaz. Kedi hastalansa dahi hastalığı kakasıyla bulaştırma riski yalnızca 2 haftadır. Hangi veteriner bunun aksini söylüyor acaba :) zira evdeki kediye de toksoplazma çiğ et yemediiği sürece bulaşmaz. Zaten hayvanlar hayatlarında sadece bir kez geçiriyorlar bu hastalığı o kadar.
Erenveannesi Sldmrt zaten bi siz biliyorsunuz 😅 benim de evde 2 tane kedim ve 2 tane de kendi evladım var 8 aylık da hamileyim birilerinin görüşlerini küçümsemeden önce bilginizin olması gerekir. Sizin bu dedikleriniz ihtimaller benim dediklerim de ihtimaller. Bilimsel bir şey kanıtlanmış olsa da yarın reddedilebilir yani bilimsel sonuçlar kesin değildir. Bilimsel verilerin özelliğidir yanlışlanabilir olması. Bu yüzden size katılmıyorum bütün ihtimalleri riskleri dahilinde değerlendirmek mecburiyetindeyiz ben öyle yapıyorum siz bodoslama dalabilirsiniz olaylara 😊
Sldmrt Erenveannesi kedinin göründen yumurtalar 2 hafta dökülüyor daha neyin yanılması ya 😂 siz grip olunca bulaştırma riskiniz bi ömür mü kalıyor? Siz bilimsel konuşuyorsunuz ben bi yerimden uyduruyorum. Naptnız siz iki kediyi verdiniz mi birine 9 ay boyunca kalsın diye tüm doğumlarınızda? Marul bile toksoplazma açısından kediden daha tehlikeli. 😁
Erenveannesi Sldmrt sonuçta yumurtalar dökülüyor mü dökülüyor neyin tartışması? 😊 her şeyi herkese baştan açıklayacak vaktim yok kedilerim nerde merak ediyorsanız üstteki yorumları okuyabilirsiniz. Benim size soracak sorum yok beni ilgilendirmiyorsunuz. Egolarınızı başka yerde tatmin edin. Marul da yemeyin 😄
Birkucukkelebek Erenveannesi saçmalamışsınız. Kedide bizde olduğu gibi çiğ et vs tüketirse toxoplazma bulaşır ve onlardan da bize bulaşır dışkı yoluyla. Bu yediğiniz dana etinde de varsa ve iyi pişmezse bulaşır. Aynı şekilde iyi yıkanmayan sebze meyveden de.. Kedi dışarı çıkmıyor, çiğ et yemiyorsa zaten onda olma ihtimali sıfır. Ayrıca bize yapıldığı gibi kediye de toxoplazma tahlili yapılıyor, kedide negatifse zaten sorun yok. Allahım bu cahil insanlar yetmiyor bir de cahil doktorlar 🤦🏼♀️ Katlanılır gibi değil. Kedilere laf edileceğine insanlara el yıkama alışkanlığı kazandırılsa bulaşıcı hastalıklar çok daha az olurdu canım ülkemde.
Erenveannesi Sldmrt forum kurallarını ihlal ettiğiniz için sizi şikayet ediyorum. Kimse kimseye fikirleriden dolayı hakaret edemez. Haddinizi bilin @NaimeYilmaz
Glcnazz10 Demode canim benim doktorumda hangi hayvan olursa olsun onlarda birsey varmis virüs gbi acayp bisey söyledi ama unuttm tüyleri falan düşüge ve erken doguma sebep oluyorms bende de kuş var diger odaya koymşm kedi de vardi onu gönderdim iyi degilms onlarda evlat gbi insana ama hiç biseyde bebeginden önemli degil verebilcegin biryer varsa ver bence
Gigy Glcnazz10 ilk defa duyuyorum gerçekten insanlar çatır çatır doğuruyor köpekli kedili evlerde , bazı doktorlar farklı düşünüyor kabul etmiyorum ben bu durumu ,sadece bir şeyden hastalık kapılır o da bağırsak paraziti onun dışında Allah'ın izniyle bir şey olmaz ,o da düşük ihtimal aşıları her şeyi tam zaten ev kedisi köpeği ne olacak ,düşük falan ne alaka saçmalamış bence Doktor ,yurt dışında her evde var bı bizim Ülke aşamadı bunu
Yeniannee1 Demode bende 12.3 haftalığım doktor bana da dedi evde hayvan beslemiyorum ama besliyorsan besleme hamilelelik sürecinde dedi
Gigy Canım toksoplazmaya baktırıp kan aldiriyosun, kontrol ettirirsin belli aralıklarla ,mamasını kumunu eşin hallettsin sen elleme ,hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle ,şimdiden hayırlı olsun,bebislerimiz çok şanslı bence bizde de köpüş var 😍
Glcnazz10 Gigy bunu benim doktorum da söyledi saglık ocagı da dediginiz gibi bi parazit varms ondan biseyler kapıyormus anne düşük riski oluyorms bilmiyorum herkesin kendi tercihi artk bisey diyemem benim düşük risk oldugu icin kesinlikle beslememelsn denildi dışârı ülkelerde daha çok çözümlü herşey orda aşılar tam durumlar iyi hep kontrolleri var ayda 1 her türlü kontrolden geçiyor türkiyede ama bunlarn hepsi yok diye düşnyrm
Gigy Glcnazz10 benim de düşüğüm oldu başka nedenlerden ama ,kedi daha riskli diyorlar evet duymuştum ,arkadaşımın kanamasi vardı evde de kedisi var maşallah 9.aya girdi, evdeki can için aşılar tamamsa gerisi hallolur bence o da bi evlat atılmaz da satılmaz da bence,inşallah hepimiz için süreç sağlıklı geçer 🙏
Ebrukrtkn Glcnazz10 yukarıdaki yorumlarda defalarca yazdık. O parazit toksoplazma paraziti. Kedide yoksa alamazsınız zaten. Toksoplazma yeşillik, sebze, meyve ve ette daha fazla var. Kediye göre riski daha yüksek. Böyle bakarsanız bunların hiçbirini tüketmemeniz lazım. Kediye aşı yaptırıyoruz, çiğ et vermiyoruz. Risk yok o yüzden. Kumunu da temizlemediğin sürece, kedide toksoplazma varsa bile alman mümkün değil. Lütfen bilimden faydalanın.