Sevgili anneler ve anne adayları merhaba ,öncelikle Rabbim doğum yapacak olan annelere yardım etsin ve bebek isteyen Herkese de nasip etsin inşallah 🙏🏻 Şimdi size doğum sürecim nasıl geçti sizlerle paylaşmak istiyorum.
hamilelik sürecim çok şükür iyi gidiyordu ki doktorum muayene ettiğinde tansiyon çok yüksek çıkmıştı doktorum bana bir hafta sağlık ocağından veya eczaneden tansiyonunu takip et dedi ben de hafta başından başlayarak sağlık ocağına gittim tansiyonum hep yüksek çıkıyordu hafta ortası doktoruma mesaj attım doktorumda yarına hemen gel olmadı takip edip ilaca başlayabiliriz dedi bende tamam dedim ama o akşamı başım dönüp gözlerim kararmaya başladı eşime iyi değilim dedi o da beni açık eczane bulup tansiyonuma baktırdı tansiyonum yine yükselmiş eczaneci bayan bana hemen acile gidin dedi bende hemen doktorumu aradım beni hemen hastaneye yatış yaptırdılar. Hastaneye o an yatış yapar yapmaz ultrasondan bebeğe baktılar anne karnından bebeğe besin az gidiyormuş erken doğum olabilir dedi doktor Allah korusun sana ve bebeğe birşey olmasın bebeğin beyin gelişimi yavaşlatır o yüzden erken doğum gerekirse hemen seni doğuma alabilirim dedi .bebeğim 30 haftalık ama gelişimi yani boyu posu vs 28 haftalık görünümlü dedi ben bunun üzerine bebeğim Yaşar dimi diye sürekli doktoruma sorup durdum ilk bebeğim çok korkmuştum . Neyse ben çarşamba gecesi yattım hastaneye beni sürekli kontrol ettiler cuma günü ise ayrıntılı ultrasondan daha net bir şekilde bebeğime bakıp seni sezaryene almamız lazım dedi doktorum. doğumhaneye girdim 11 ekim 2019 , 10:59 da kızım öykü 1040 gr ile dünyaya geldi hemen yeni doğan yoğun bakıma küveze koydular kızımı benim gözler dolu kızım küçücük Allahım kızımızı bize bağışla diye diye ben dikiş acımı unutup kızıma odaklanmıştım . Belden aşşa uyuşturdular beni öyle korkulacak gibi de değil bayanlar .bünyeden bünyeye değişiyor ben hemen ayağa kalkıp yürüdüm bol bol ,çabucak toparlıyorsunuz . Neyse iki gün de öyle yattım hastanede pazar sabahı taburcu oldum ama kızım yoğun bakımda kaldı her gün hasteneye gel git yaptık eşimle. süt sağıp bebeğime veriyorlardı hemşireler Allah’a şükür olsun solunumu çabuk attı kızım ama tabi gelişimi için biraz daha kalması gerekiyordu küvezde ve tam tamına kızım 60 gün yeni doğan yoğun bakımda kaldı Allah kimseye yaşatmasın gerçekten sabır gerekiyormuş onu anladım. Sonra erken doğan bebeklerin bazıların da gözlerin arka damarları ile alakalı bi sıkıntısı oluyormuş.ona da rop muanesi deniliyor ilerde Allah korusun gözlük kullanmasın diye vs körlük oluşmasın diye sürekli muane ediliyor evre 2 evre 3 ve evre 4 bizim kız da evre 3 çıkmıştı sanırım Hemen ameliyat etmemiz lazım dediler lazerle ben tabi kötü oldum kızımın canı acır mı narkoz kaldırırmı vs sonra kızımı ambulansa yattığı özel Lokman Hekim Hastanesinden etlik Zübeyde hanım devlet hastanesine götürdüler devlet hastanelerin bi kaçı ameliyat ediyormuş ,kızımı amiyat ettiler iki gözünden bi kaç saat sonra tekrar Lokman Hekim Hastanesine götürdüler bi kaç gün sonra da bizi uyum odasına verdiler 9 aralıkda taburcu olup evimize geldik şimdi ise ise kızım 2550 kilo 3 saate bir besliyorum onu 2 buçuk aylık oldu minnoşum şimdiden kusura bakmayın çok uzun yazdım ama içimi dökmek istedim Allah herkesin gönlüne göre versin 🙏🏻🌸🌸