Merhaba kızlar 😇doğum hikayemi sizinle paylaşmak istedim hiç yazamıcakmışım gibi hissetmeye başlamışken bende yazıyorum ve gerçekten insan inanamıyor yazdığına hep okurdum ama yaşadım şuan. Kötü bir hamilelik dönemi geçirdim ilk 4 ay sürekli kustum baya kilo kaybım oldu ve sonraki bir kaç ayda toparlayıp baya kilo aldım böbrek büyümesi yaşadım plesantası aşağıya inmiştim çok şeyler geçti başımdan hastanenin evime uzak olması 4. Ayımda Farklı ve hiç bilmediğim bir yere taşındık eşim için. Ailemden uzak ve kötü zamanlardı çok uzatmadan doğum hikayeme geçiyim. 38. Haftamda pembemsi iki damla gelmişti ara ara yalancı sancı dışında hiç bir belirtim yoktu. Belki bugün gelir yarın gelir diye bekledim yürüyüşler yaptım aslında yürüyüşte denmez koştum da merdiven inip çıktım sıcak duşta squat bile yaptım duşta hem karnıma belime sıcak su tutup hemde squat yapıyordum hurma baya tükettim ama gelmek istemeyen bebek gerçekten gelmiyormuş buna inandım artık. Doktorum bile çabama hayret ediyordu çaba çok sarf ettim ama baktım olmuyor bıraktım bende artık ne zaman gelirse dedim fazla ağırlaştım ve fazla kilodan sebep kalçam baya çatladı. Göbeğimde sıkıntım olmadı acısı kalçadan çıktı. Herneyse gelelim esas yere 1 Ocak sabahı kahvaltıdan sonra bıçak saplanır gibi ağrı girmeye başlamıştı ama yalancı sancıdır dedim çünkü devam etmedi 2 saat sonra tekrar gelmeye başladı önemsemedim çünkü regli sancısı gibi gelip gidiyordu pek önemsemedim son zamanlar sürekli böyle olmuştu 1 Ocak gecesi başladı ağrılar bende kasıklarıma bir geliyor bir gidiyor hatta foruma da yazdım gerçek sancıyı nasıl ayırt edebilirim diye sağolsunlar bir Kaç kişinin yorumu bilinçlendirdi. Ama düzensiz sancı olunca yine önemsemedim gece 3 gibi yatağa geçecektim lavaboya girdim kanla beraber akıntı vardı nişandır dedim bir kaç kez gelebiliyormuş ama sonra kırmızı kan gelmeye başladı ve ağrım da vardı düzensiz olunca bekliyim dedim gece boyu ağrı devam etti uyutmadı zaten beni aklımda kanama da olunca korktum ve uyuyamadım oturma odasına geçtim eşimde koltukta uyudu beni yalnız bırakmasın diye uzandım bende bir beş dakika içim geçiyormuş gibi oldu bir anda altıma kaçırmışım gibi uyandım acaba suyum mu geldi dedim meğerse kanamam baya gelmişti yoğun kırmızı renkte ve gelmeye devam ediyordu aşırı korktum saat 6:30 falandı doktorumu aradım hemen hastaneye geç bende geliyorum dedi duş falan almadım kanamam vardı korktum bebeğime bişey olur diye hastaneye mesafemiz vardı çünkü hazırlandık kayınvalidemi uyandırdık o daha da telaş 7 gibi evden çıktık 8 gibi hastanedeydik hemen muayene ettiler 1 cm açılmam vardı nts bağladılar sancılarım vardı bir saat sonra suni verdiler ve sonra belden kasıktan ağrılar iyice şiddetlendi açıklığım 3 cm olmuştu 12 falan dı sonra muayene etti hemşire ederken suyum patladı ve suyum yemyeşildi bebek kakasını yapmıştı ama biz beklemeye devam ettik hem kanama hem yeşil su devam ediyordu suniyi çıkardılar kendi sancılarımla beklemeye başladık 4 cm olmuştum sonra lavaboya kalktım kalkmamla beraber kahverengi su geldi doktorum muayene ile suyumu boşalttı ve artık parça parça kahverengi suyla beraber karışık gelmeye devam etti bebeğim kakasını baya baya yapmıştı ve yapmaya devam ediyordu ntsde kalbi 50 lere düşüp bir anda 210 lara kadar çıktı kırmızı ışık yanıp ötmeye başladı makine doktorum bir kaç doktor daha yanıma geldiler hemen ve bebek için artık tehlikeli almamız gerekiyor dedi ve zorunlu sezeryan olmak zorunda kaldım apar topar hazırladılar ben ağlıyorum annem kardeşim ağlıyor bir yandan eşim hiç istemiyordu sezeryan olmamı herkes şok oldu odadan çıkarken çok kötü hissettim kendimi ameliyathane buz gibiymiş gerçekten çok üşüdüm belden iğnemi yaptılar acayip yandı benim sırtım sonra zaten ayaklarımı hissetmedim başladıklarını hissettim sağa sola çekiştiriyorlardı göbeğimi onu da hissettim ama acı hissetmedim tabiki sadece dokunuşlarını baya hissettim sonra tam 13:49 da bebeğim doğdu ağlamadı kordon iki kere boynuna dolanmıştı ve ağzının çevresinde kakası vardı direk çocuk doktoruna gitti midesini yıkamışlar ağzını falan sonra getirdiler gösterdiler Bu sefer giydirmeye götürdüler bende 14:30 gibi çıktım gittiğimde zaten bebeğim odadaydı başta hiç bişey hissetmedim göbeğimden çıktığını bile hissedemedim öyle bir rahatlama gelmedi bana. Odaya geldikten itibaren ağrılarımı hissettim sonra sürekli ağrı kesici yapıldı 6 saat sonra uyuşmam geçti ama yürüyemedim kalktığımda başım döndü aşırı ağrım oldu. Tekrar yatırdılar serumlar falan sonra saat 00:30 gibi tekrar Kalkmaya çalıştım yine yapmadım 1 gibi kalktım artık zorda olsa ama nasıl ağrı gerçekten çok inanılmazdı sonra uzandım tekrar refakatçım annem kaldı bir gün önce de uyuyamamıştım zaten o günde bebeğim çok ağladı ama gözümü açamıyordu annem getirip göğsüme bırakıyordu bende emiyor diyorum ama meğersem hiç sütüm yokmuş mama verin dedi ebe mama verdik sonra sustu biraz. Sabah yorgun ve ağrılı uyanmama rağmen fotoğraf çekimi için makyajımı yapıp geceliğimi giyip hazırlandım aslında ilk gün yapmak istemiştim çokta ziyarete gelen giden olmuştu ama kıpırdıcak durumda değildim saçımı bile toplamamıştım. Gelen hemşire ne çok sevenin varmış diyordu ama insan o zaman pekte birşey görmüyor açıkçası. Eşimde kayınvalidem geldi çıkış için hastaneden çıkmadan tekrar doktorum geldi pansuman yaptı ağrı kesici yaptılar ve çıktık evimize geldik yol boyu arabanın sallanması falan derken dikişlerim çok kötü oldu ve eve gelince de yatamadım sonra annem geldi o gelince çok daha rahat oldum yatağımı falan yaptı kayınvalidem iyidir ama ne yatağımı yaptı ne de evimi topladı. Biraz sinirliyim araya onuda sıkıştırdım 😅 . Bugün 3. Gün bebeğimle ve göğüs uçlarım yarıldı kanıyorlar gümüş kapak ve lansinoh krem kullanıyorum inşaAllah faydası olur bebeğim doymuyor sağmaya çalıştım sütüm hiç yok iki damla çıktı sanırım sezeryan da süt daha geç geliyormuş mama takviyesiyle devam ediyoruz. Ağrılarım hala çok var lavaboda çok zorlanıyorum günde 3 4 tane ağrı kesici içiyorum bilmiyorum herkes farkıdır vücut yapısı sanırım bana fazla ağır geldi. Ama herşeye rağmen çok şükür diyorum Yiğit Berk’ ime bakınca 😍 herşeyi unutuyorum bu arada 39+6 haftalık doğdu bebişim aslında o kadar anlatılcak şey varki ama zaten çok uzadı o yüzden daha fazla uzatmıyım. Sadece son olarak şunu söylemek isterim kesinlikle kendinizi bir doğum için şartlandırmayın sizin için hangisi hayırlısıysa o olsun diye dua edin. Rabbim sizlere inşaAllah kolay doğumlar nasip eder herşey gönlünüzce olsun. Sağlıcakla mutlulukla kalın arkadaşlar 🥰😘🌹